Пич, чувствам те горе долу като подобрената ми версия. В момента съм на 17 (18 без 3-4 месеца) и усещам една празнота в живота. Сякаш съм на път да стане катастрофа с мен. Не знам нито какво ще следвам, нито какво ме влече в живота. В 11 клас, когато всички станаха сериозни и вече мислят за бъдещето си, аз тъкмо съм се отпуснал и то защото някак си осъзнах редица неща като например, колко не състоятелен е бил животът ми преди да се разчупя. Бях примерен, старателен в училище, доста наивен и лекомислещ. Но в един момент усетих, че просто изпускам най-хубавите си години от живота ми. Момент като периода, когато си в гимназия и е време да се забавляваш. Ударих го и аз на живот. Някъде миналата година повнах да се осъзнавам, почнах да излизам активно с приятели, пропуших коз, почнах да ходя на купони и партита, занемарих училището съвсем. Осъзнавам колко е яко, чувствам се просто на върха на жизенените си сили в този период на живота и някак си учението съвсем не ме влече. Не знам защо. На моменти обаче усещам, че това ще се обърне срещу мен. Докато всичките ми връсници и приятели почнаха да се стягат и да показват наистина, че знаят какво искат от живота, аз все още си нямам ни най-малка представа какво искам всъщност. Искам сякаш вечно да съм дете, ученик на тази възраст. Никога да не ми се налага да поемам отговорности и ангажименти, да си пуша коз с приятелите и да се разбивам. Но естествено това ще трае може би още само до другата година и после на къде? Някак си четейки твоя пост осъзнах, че ще се превърна в нещо като теб. И аз имам цифрата проблеми с родителите, семейството и т.н. Сякаш обаче когато се погледна в огледалото нито един от проблемите ми не може да бъде разпознат. Но просто и аз се чудя какво ще правя с живота си. Не знам дали те успокои, че има много хора в твоето положение, но мисля, че трябва просто да спреш да мислиш живота си за не състоятелен и да се отдаваш повече на момента, както може би си и осъзнал, че правят повечето хора и в крайна сметка са много по-щастливи от винаги примерните, предпазливите, нерешителните и в общи линии онези, които се стараят да бъдат по-перфектни, а в същото време се чувстват нещастни!
От тук нататък мога само да ти пожелая успех, всичко е в твои ръце!