Предполагам вс имат проблеми от естеството на "баба ми е от др поколение и не ме разбира". При мен обаче е много по- сложно. Сериозно се притеснявам да няма някаква психическа болест... Да, сериозно! Притеснявала съм се, хах, немога да я понасям... Не става въпрос да не харесва приятелите ми, начинът ми на обличане или възпитанието ми, (въпреки че и с изброените не е съгласна) Родът на баба ми е как да се израся.. Тя произлиза от заможно семейство (на 70-75г е) и самото и семейство страда от този "синдром Винаги съм прав" Тя не признава грешките си никога, заплашва те дори ако и повишиш тон или за най- малкия упрек. За сметка на това винаги е права, независимо дали става въпрос за компютърна програма или садене на цветя. Ще разкажа най- прясната история:
Бързам аз да ходя да ям, че трябва да излизам и от коридора към кухнята. В коридора- дъската за гладене подпряна на стената. Тя ми казва вдигни я, аз отговарям Вдигни я сама. (т.е. да я вземе и да я прибере) Тя се развика и отиде да се оплаче на майка ми, каза, че след като баща ми бил дошъл (той работи извън страната и си идва този петък) съм щяла да имам големи проблеми и т.н. Това всичкото и още много го изприказва на вечеря в трапезарята. По едно време не издържах и станах от масата. отидох да ям в кухнята. И тъй като стените не са мн дебели а тя буквално викаше, чух как майка ми ме защитаваше, а тя нападаше и нея.. Просто не умее да губи... След около 5 мин дойде при мен в кухнята и вика: Искам само да ти кажа, че ти няма да сядаш на компютъра и няма да гледаш телевизия. (естествено, че тя неможе да ми забрани нещо подобно, но компютъра ми изгоря в буря и този е нов, телевизора също, тя ги е купила тъй като баща ми го няма (тя му е майка) и сега мие забранено да използвам нещо което тя е купила. Звучи смешно, нали? ами баба ми е луда... Не стига семейството, от което произхожда (разказвали са ми, че вс са с трудни характери, надути и т.н. ) явно има и някакви психически отклонения, тъй като от време на време си измисля някакви неща, че някой ме докарал или нещо подобно. Но това явно не е достатъчно- 75 години хич не са малко та и това отгоре... Баща ми си идва по веднъж в месеца. Понякога се случва да си дойде и по 3 пъти, друг път да не си дойде въобще. Като си дойде веднага възникват скандали, тя никога не е доволна от нищо. Майка ми не смее да й каже нищо тъй като не иска да се кара с тате за малкото време, през което той е с нас.
Въпреки това след скандала с дъската тя не пропусна да отбележи, че и този път баба не е права. естествено последва нова караница... Баща ми я защитава постоянно тъй като с майка ми открай време имат проблеми... Незнам какво да я правя...