.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Ей ти, с тези аватари с орели и тъпи американски подписи. Няма смисъл да пишеш от толкова много акаунти! Един ти е достатъчен! И вземи малко да се образоваш, че ставаш много смешен!
    Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

Между другото "комоноиди"... такава дума в българския език няма!

"Пролетарии от всички страни, съединявайте се"

В днешно време комунистите заменихте този призив с "капиталисти от всички страни, угоявайте се", понеже комунистите сте най-богатите хора в света, па се правите на пролетарии, хаха... особено в България Станишев и четата му "партизани" са си най-богатите българи

Цитирай Първоначално написано от Georgi91
    Между другото "комоноиди"... такава дума в българския език няма!
    На мен много по-добре си ми звучи старото и утвърдено "комуняги"

Пич, явно си нямаш никаква представа какво означава да си Комунист. Съветвам те да прочетеш нещо по въпроса.

Пич, явно си нямаш никаква представа какво означава да си Комунист. Съветвам те да прочетеш нещо по въпроса.
    Има един много точен виц по отношение на комунизма: Кой човек е комунист: отговор: този който е чел трудовете на Маркс и Енгелс и не ги е разбрал. А кой човек е антикомунист: Този, който е чел въпросните произведения и ги е разбрал. Е, аз мога да те уверя, че съм чел доста неща за комунизма и по-голяма глупост от тази идеология не съм виждал

Цитирай Първоначално написано от kristo
    Има един много точен виц по отношение на комунизма: Кой човек е комунист: отговор: този който е чел трудовете на Маркс и Енгелс и не ги е разбрал. А кой човек е антикомунист: Този, който е чел въпросните произведения и ги е разбрал. Е, аз мога да те уверя, че съм чел доста неща за комунизма и по-голяма глупост от тази идеология не съм виждал
    Точно обратното!

Тука те спипах много подло излъга! Аз за разлика от теб съм чел много книги. Ти ми дай пример поне с една, ще ти задам някой въпрос от нея и ако си я чел би трябвало да ми отговориш.

Друг път внимавай повече с лъжите.

Гоше, ти внимавай с приказките, защото нито ме знаеш кой съм, нито какво образование имам, нито нищо, за да ме "оценяваш" по толкова глупав начин! Какво ще ме изпитваш, кой си пък ти, за да ме изпитваш ! И ако наистина беше разбрал какво е комунизма, нямаше да бъдеш заблудена душа и да вярваш в тази утопия, изповядваща диктатурата като начин на обществено-политически строй и на живот въобще, а точно обратното

Повече от фен Аватара на macy_day_parade
    Цитирай Първоначално написано от Цола Драгойчева
    комунизъм в чистият му вид, до сега не е съществувал!
    -Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.

Цитирай Първоначално написано от macy_day_parade
    Цитирай Първоначално написано от Цола Драгойчева
    комунизъм в чистият му вид, до сега не е съществувал!
    То изобщо някоя идеология в чистия й вид досега съществувала ли е някога? Нито демокрацията ни е демокрация, нито социализма ни е социализъм, сега пък и на национализма в неговия изконен вид взехме да посягаме и всеки да си го тълкува според себе си. Все ще се намерят хора, които заради личната си изгода да опорочат нещата. Не може нещо да попадне в ръцете на хора с начално и основно образование, които са от диви по диви/както е случая с комунизма примерно/ и да искаме нормален комунизъм. Защото от простия човек по луд и злобен няма и той гледа да си го изкара на всеки, който е постигнал нещо повече от него. Комунизма попадна в ръцете на престъпници и се превърна в престъпна идеология. Сега капитализма ни попадна в ръцете на мафията и се превърна в система, която обслужва естествено само мафията и ограбва народа. Е няма как да стане, трябват хора с акъла си, с образование, що годе честни и почтени, които да не го удрят на реваншизъм и сляпа омраза, а на съзидание и взимане на най-доброто от предишните системи, та дори и от комунизма, и от фашизма, и от всяка идеология. Защото на принципа на ин-ян във всяко добро има по малко зло и във всяко зло има по малко добро. Така е с всичко в живота, така е и с всяка една политическа идеология.

Яка снимка, само че днес САЩ все повече с водената от него политика започва да ми прилича на СССР, а Буш на Сталин. И не мисля, че бъркам в преценката си ...

А я да питам нещо, тук тези дето по-разбират. Чета в момента Маркс, просто ми стана интересно за какво толкова става дума и не мога да разбера следното:

В комунизма всеки работи както иска и колкото иска, според своите способности и получава каквото иска и колкото иска, тоест според своите потребности. Нали така? Да речем иска човекът да лее стомана - готово, заповядай, труди се за благото на обществото и разбира се за своето собствено, като равноправен член на обществото. Ако иска да е учител - няма проблем, всеки труд е на почит. Ако иска да прави хляб - каква по-почетна професия от това да храниш хората с хляб. Ако иска да е дипломат - пътя му е отворен.

Но кой ще чисти мръсните канали? Ще се намери ли някой, който да каже - да това е за мен, това е моето призвание, това е моето място, на повече не съм способен?

И още въпроси за самостоятелно размишление за поддържниците на комунистическото обществено устройство: кой в комунизма ще заравя труповете? На самообслужване ли ще е трупозаравянето или любители в свободното си време ще се занимават? Били ли сте някога в цех за чистене на риба? Ако сте, едва ли ви се е искало да стоите вътре повече от крайно наложителното. А кой ще мете улиците и ще извозва боклука? А кой ще работи като сервитьор в комунизма? Печалбата от бакшиши няма как да те привлече, защото в комунизма няма да има пари...

И така, другари идеолози, някой да има отговори?
    =========================
    http://1968bg.com/ - Пражка пролет, софийско лято

"Съветският цирк отново е в Прага - не хранете и не дразнете."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си