Цитирай Първоначално написано от tankistabg
Цитирай Първоначално написано от kristo
Цитирай Първоначално написано от tankistabg
Комунистите излъгаха че ние българите сме буквално "33.3% траки, 33.3%славяни и 33.3% "пра"българи"

Само че РИЖИ ХОРА/тракииски тип/, и СЛАМЕНО РУСИ ХОРА почти няма.
Славяните май не са били руси, защото Прокопий Кесарийски, който лично е виждал славяни ги описва като "нито премного бели, нито косите им светло руси, но и никак не клонят към тъмния цвят, а всички от тях са възчервени"... незнам точно какво е имал в предвид, ама и на други места т.нар. "славяни" не са описвани като светло-руси и със снежно бели тела Някъде бях чел, преди 2-3 месеца, че венедите са клон на келтските племена?!
бе подчовеци са... виж как са изобразявани славяните:
http://www.youtube.com/watch?v=O66b4eBA1ak
Танкист, моите уважения към теб като човек и мнението ти, както и към мнението на всички, но това обявяване на "подчовеци" на някои народи просто не мога да го приема за нормално, най-малкото това никак не е християнско, а аз съм убеден християнин. И освен това, много добре знаеш, че това не са славяни /на клипчето имам в предвид/, а на индиянско племе в Латинска Америка. Славяните определено не са такива. Всъщност, ти много добре знаеш, че славяни в етническия и расов смисъл на понятието няма. Има общност от различни индо-ирански народности /балти, сармати, келти, угро-фини и др./, които говорят на български език, който поради лесното му произношение е наречен "словенски" език, тоест език на който словото се произнася лесно, за разлика от "немския" език, който е ням език, поради по-трудното му произношение. И в следствие на приемането на славянския език /който си е български всъщност/, тази общност от индоирански народи е наречена славянска, а по-късно към 15-16 век неправилно е обявена за "етническа група", за "раса". Дори до края на 16-ти век руснаците например не са се смятали за славяни, както и доста от другите набедени за "славянски" народи, особено ние българите никак не сме се смятали за славяни, то няма и как да бъдем такива, след като славяни няма в етнически смисъл. В днешно време пък особено, никак не може да бъде определен "славянски" физически или расов тип, а тъй наречените славяни са много шарени, тоест принадлежат към различните индоевропейски групи /нордическа, средиземноморска и т.н/. Но се забелязва и нещо друго- че едно може би 30% от "славяните" притежават тюрксо-монголски черти и може би затова съдиш, че славяните са "унтерменши" или там както ги наричаш. Но по-голямата част от "славяните" са си чисти индоевропейци и не можеш да ги различиш от германците, скандинавците и изобщо англо-саксонците най-вече. Впрочем ако си направиш труда да разгледаш днешните германци /и ако имаш възможността разбира се/ ще видиш че и те са много шарени от към физически тип, има доста германци, които са грозновати, има и доста, които са симпатични, което е характерно и за "славяните". Тъй че аз не мога да бъда краен като теб и да имам такова нехристиянско отношение към различните раси и етноси по света и затова нито чувствам расово превъзходсто, нито се смятам за по-ниско поставен от англосаксонци, скандинавци и т.н. класически арийци, нито пък приемам арийската теория по начина, по който са я приемали националсоциалистите. Мога да ти кажа и ти това добре го знаеш, че ако щеш пра/българите са били доста толерантни и изобщо не са били такива кръволоци, каквито ги описваха комунистите, а са съжителствали мирно с другите народности. Е, разбира се, ако се наложи, са реагирали никак не миролюбиво, но по принцип никога не са били диваци и варвари, които са унищожавали всичко, що не е българско и арийско.