Здравейте ! В неделя на гости вкъщи ми дойде една приятелка , с която винаги си изкарваммного добре , но за първи път я каня у дома . Познаваме се от 2 години , но просто не е имало повод да я поканя . Та дойде момичето , седнахме в хола . Почерпих я с безалкохолно и бонбони и си говорихме , но през цялото време вместо да седи тя обикаляше и буквално обискираше стаята ! Щеше да прерови всички шкафове и чекмеджета , ако не се бях намесила любезно за да защитя покъщината си . Любезмо я предразположих да седне отново за да си говорим , така и стана , но освен с бонсони я почерпих и с едни сладки , която много се ронят и тя вместо да яде над чинийката , която и бях дала хрупаше без дори да си сложи ръката под устата ! Всички трохи паднаха на килима , който преди да я поканя бях почистила грижливо с прахосмукачката . Покривката на масата също имаше същата тежка участ като персийския килим ... Бях бясна , но учтиво я помолих да яде над чинийката ! До тук добре , но реши , че трябва да се почеше и разля чашата с кола върху бялата покривка , която беше изпрана и сложена на предния ден . Попих всичко и сложих покривката за пране . Най-накрая си тръгна , а след нея почистих на ново килима и подредих сувенирчетата върху секцията на ново и си обещах , че повече няма да я каня . Принципно , когато някой ще ми идва на гости още на предния ден почиствам и подреждам къщата , за да не останат гостите ми с лошо впечатление , но за пръв път ми се случва да стане обратното .
Та сега въпросът ми е : Когато някой ваш приятел започне да обискира домът ви под предлог , че иска да разгледа яките ви неща как реагирате ? Често ли ви се случва ?
Надявам се темата да е интересна , а на когото не е моля да не спами ! Благодаря предварително !