- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- схупи или 51-во?...
някой от вас ще кандидатства ли тази година в схупи или в 51-во?![]()
Хъм аз не отидох доде беше време в СХУПИ и сега се хапя отзад.
We were lost
On grinding ice
In fear and hunger
Dead winter reigned
In Araman
az she kandidatstvam v shupito =)))
аз ще кандидатствам и в двете но още се чудя кое да избера дали модулна или фигурална композиция![]()
Аз бях до сега в 51.Хубаво е училището,но само на външен вид.В повечето случаи нямате часове.Много е гадно.Няма хубаво образование пък и е с много нисък бал.Откажи се.Няма да ти хареса,а и учениците са супер зле...само емота има.
sunset съгласна съм,но за съжаление в бг няма много училища като схупи(моето бъдеще(надявам се)даскало)и се примирявам с това,което има.схупи поне се е доказало,а и на 1 септември го местят в нова сградасупер е
а колко е бала там?
С технологичен и стопански мениджмънт:
за момичета:
1во класиране-18,786
2ро класиране-18,786
3то класиране-21,340
за момчетата е същото.
Този профил е нов от миналага или тази година.
за момичета свободни места 11
за момчета свободни места 8
Само с технологичен:
за момичета:
1во класиране-23,626
2ро класиране-23,034
3то класиране-21,446
за момчетата същото.
за момичета свободни места 7
за момчета свободни места 2
С профил изкуства и изобразително изкуство:
за момичета:
1во класиране-21,732
2ро класиране-21,732
3то класиране-21,732
за момчетата също.
за момичета свободни места 14
за момчета няма![]()
а да те питам...какво ще е по-добре според теб?модулна или фигурална композиция да правя на изпита?защото не знам кое ще ми е по-лесно,понеже не знам как се прави модулната.не съм ходила на уроци но схващам доста бързо,и ако можеш само да ми обясниш кое как се прави ще съм ти много благодарна
(не съм ходила на уроци,защото дори не ми бяха казали какво ще е на изпита,а аз ги питах няколко пъти)
![]()
както и да е.ако можеш да ми обясниш мн ще ми помогнеш
![]()
Ами,ще се пробвам да обясня на всички,които искат да отидат в 51во.
Значи аз мисля,че с модул ще ти бъде по-лесно.Виж в сайта на 51во има много рисунки на модули.Опитай се да ги прерисуваш,като за упражнение.
Комисията по оценяване за миналите години беше доста добра.Имаше супер грозни рисунки с оценка 5.50...Ако мислиш с композиция,ще трябва да направиш всеки детайл много добре(меко казано).
С модула гледай да си измислиш някакви така...доста интересни фигурки,не само квадрати или др. такива.Когато го оцветяваш трябва всеки контур да е както трябва,а не само да си драскаш на листа,защото иначе дори и няма да ти огледат рисунката.
Според мен модул си е много по-лесно.Но предполагам,че повечето канидати за 51во ще правят модули...
Което повече ти се отдава-това направи.Споко,даскалите по изобразително са готини,но и малко лудички.
Айде успех.
ам обаче проблема е,че не знам как се правят.току-що търсих в сайта им ,но не открих модулни композиции.явно не съм търсила където трябва,но прерових всичко.а и може ли с пастели,а не с темперни или акварелни бои?просто си нямам никаква идея кое и как става при модулната композиция
а да...и да те питам...те ли ти казват темата или там нещата,които щте рисуваш или ти си я измисляш?
иначе се отказах от фигуралната. мерси много за помощта![]()
Shupito e po hubavo we!!! sega she go mestqt v edna mn qka sgrada...a i izbora ot specialnosti e mn po golqm! she hodite seki mesec na sqkfi mesta po BG !!! edna sedmica she hodite do Zoo gradinata da risuvate jiivotni ama nz sega kakvoto si reshish![]()
sisimora знам,че е мн по-яко даже се готвя за там от година и половина и мн искам там.мн хора познавам които у4ат ж схупито и сички казват че е мн готино и според мен също е така.ако ме приемат няма да мисля изобщо за 51.просто ми трябва резервен вариант.иначе ти коя специалност си писала първа за схупито?аз писах худ.тъкан
и съм 6 номер по подаване на документи
дано да няма много кандидати
![]()
ако имаш скайп кажи да си лафим
![]()
Еми предполагам,че няма да ви кажат...
http://51sou-galery.atspace.com/ ето рисунки. Дано са ти от полза.Ще видя ко мога и с още нещо да помогна.
sunset благодаря ти,но тези всичките ги бях прегледала и никъде не видях модулната композиция.на мен една учителка ит 51-во ми беше казала,че модулната композиция се прави с някаква мрежа,някакви отражения,геометрични фигури,някакви закони,които да се спазват и още някакви неща,които не разбрах и не ми стана никак ясно как се прави или изглежда.![]()
![]()
mmm i az 6e kandidatstvam v SHYPI-to....![]()
JiVeqt sAmo vLybeNItE...0sTaNALIte pr0sO su6teSTvyVat....
mi az sum pisala Detski Igrachki ! Na 2ro mqsto napIsah grafi4en dizainaz dnes se zapisah
9 nomer sum !!! ako vlezna she poludeq ot radost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Giggles,ti kva specialnost si pisala??![]()
![]()
http://i18.tinypic.com/2ryqzk5.jpg
Само този можах да намеря.Това представлява модула.Може да е съставен от много квадратчета,триъгълници...к аквото се сетиш.![]()
sunset мерси много за помощта![]()
![]()
![]()
![]()
все пак утре ще видим какво ще стане
ще докладвам за резултатите от този изпит и от схупито
![]()
Az sum adcki pristrastna, no prosto nqma na4in.... Samo koito ne u4i v SHUPI ne e naqsno kolko e veliko tva daskalo!! Moje da prili4a na socialen dom ili koclager za hudojnici, no e nai-velikolepnoto u4ili6te na zemqta.... Kandidatstvaite hora nqma da sujalqvate ako Vi priemat!!!
S_platinium
А тва спухи е съкращение на какво????![]()
не е спухи а схупи-средно художествено училище за приложни изкуства
утре е изпита,така че стискайте палци да се видим с някои от вас на септември![]()
Първоначално написано от lifelesscorpse
u4ih 7 god v 51-vo. ne hodi tam, povqrvai mi! tam sa samo izrodi i svestni nqma. momi4etata sa nekfi kifli (s malko izklu4eniq). a u4itelite ne sa na nivo, mislqt si 4e sa koi zn kfo. ne te suvetvam da hodish tam izob6to.
sry za taq latinica.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
YEY miiina 4udesno!!!![]()
![]()
imam 5.71
![]()