.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 115
    Цитирай Първоначално написано от mumiikataa
    Цитирай Първоначално написано от ricogross123
    ПО НА КОЛКО ГОДИНИ СТЕ ТА ВИ ВАДЯ НЕРВИ. аз си признавам за момента нямам проблеми със зъбино имам 6 пломби.
    Нали знаеш вследствие на какво се вадчт нерви? Ако не знаеш най-често това са кариеси, кофти направени пломби и т.н
    ми да ходи на зъболекар на 5 година 1 път.
    Познвам едно момиче, та тя си пие аулинче 3х2 от 2 години, представиси до какво състояние е стигнала. И после защо и вадели нервите, имала нерви на 5 зъба само!!!

Град
    в света на приключенията ..
    И после защо и вадели нервите, имала нерви на 5 зъба само!!!
    Ъ ?!?? .. .. ужас .......

ПО НА КОЛКО ГОДИНИ СТЕ ТА ВИ ВАДЯ НЕРВИ. аз си признавам за момента нямам проблеми със зъбино имам 6 пломби.
    Нали знаеш вследствие на какво се вадчт нерви? Ако не знаеш най-често това са кариеси, кофти направени пломби и т.н
    На мен сега ми предстои вадене на нерв точно от лекарска "немарливост" - гадната ку*ка ми е затворила с пломба непочистен зъб и вследствие от това развих гангрена. Сега в петък ми предстои да се започне с ваденето на нервите на 6-ти зъб (за който незнае това е е кътник от долната челюст) и да си призная честно не ми се ще да идва петък... Много ме наплашиха с тези нерви пък и аз по принцип мразя да ми бъркат в устата, камоли пък в зъба ...

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    споко бе JerKShht..
    по-скоро би трябвало да искаш да дойде петък че да мине...
    не е страшно.... поискай упойка
    повечето хора не обичат да ходят на зъболекар и изпитват някакъв безмислен страх затова са писали тук по такъв начин че другият да се уплаши.... ама ако беше толкова страшно досега да не са правили тая процедура..
    успех ;

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Град
    Ивагакуре
    Предупреди я.Заболи ли те,ставаш и си тръгваш и търсиш друг стоматолог.
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Мега фен Аватара на insane7
    Град
    Русе/Detroit
    Аз преди месец някъде ходих да ми вадят нервите и да ми оправят зъба. Сложи ми упойка докато ги вадеше и после нямаше проблеми и не ме болеше. Не знам на теб за какво не са ти сложили. Зъболекарката каза, че ако не ми сложи упойка няма да мога да издържа на болката. И така първия път бях с упойка, след това пак човърка, но вече без упойка и нямаше болка.

Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .

Супер фен Аватара на rakiQ
    не боли бе ,кофтито е звука

Дойде и петъка и слава на бога всичко мина без проблемно не болеше много, само както повечето тук казват "леко боцване". Нервите ми ги вади с упойка и да успокоя тези, които ги е страх от игли, че изобщо нищо не се усешта . В момента съм с лекарство и ми каза в понеделник да отида отново, за да промие каналчетата и да ми сложи пак лекарство някакво и вече на следващия път да го запълни с паста и да го пломбира .
    Единственото едно нещо ме притеснява - нормално ли е с извадени нерви да ме боли зъба при натиск???

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    ^^ не са ти извадени всички нерви на зъба и е нормално да те наболява споко..

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Супер фен Аватара на BiGBaDWolF
    Град
    Зелен Свят!
    Търси друг заболекар тоя е ''ПОБЕСНЕЛ'' и искай упоика ..

Цитирай Първоначално написано от JerKShht
    Дойде и петъка и слава на бога всичко мина без проблемно не болеше много, само както повечето тук казват "леко боцване". Нервите ми ги вади с упойка и да успокоя тези, които ги е страх от игли, че изобщо нищо не се усешта . В момента съм с лекарство и ми каза в понеделник да отида отново, за да промие каналчетата и да ми сложи пак лекарство някакво и вече на следващия път да го запълни с паста и да го пломбира .
    Единственото едно нещо ме притеснява - нормално ли е с извадени нерви да ме боли зъба при натиск???
    Ами нормално се оказва... Аз на моменти имам адска чувствителност... Даже снощи се изпотих и ми потекоха сълзи от болка... Предния път като ми се случи си отидох при зъболекаря, дори снимка направихме всичко е окей, просто е чувствителен... Каза ми, че когато се ядосвам, при смяна на сезони и т.н може да боли...

Град
    Враца
    Оооооооо, с тия нерви тоя глупав, гаден интернет така ме наплашиииииии. Навсякъде чета колко било болезнено и ми се мрешееееее. Беше ми първото ходене на зъболекар като цяло, падна ми се супер яка зъболекаркааа. Ходих сигурно около 3-4 седмици подред само за един зъб ;д Слагаше ми нещо в зъба, да ми омъртви нервите, после пак ми слагаше, после ми ги извади и нищичко не усетих Даже ми ги показа Много бяха сладки Иначе нервите ми ги извадиха като бях на 16. И то май пломба да ти сложат боли повече Поне като чувам приказките на другите Дано да не ми се налага да разбирам, де ;д
    еlsy

ЛеЛеее права си мен когато ми извадиха 3 нерва в Бг. ти знаеш ли 4 часа болка и пищене хода по улиците като луда и я пцувах на майка таа курва
    Сега съм в Италиа (живея) ходих на др. зъб нерв да ми вадат казвам ти човека умартви нерва ЗА 2 МИНУТИ с една спринцофка маничка я заби лекичко в нерва от долу и ти казвам никаква ама НИКАВА БОЛКА ако е бял нерва след като го извади значи е бил умартвен ако ли червен само сте си дали повече пари.
    Вярно е че тук в Италия е много по скъпо на зъболекар но поне си знаят работата доидох тук и ми смениха всички пломби неструваха и се виждаха ужас

Супер фен Аватара на viksit0y
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от zvezdichkaaa
    Ами наскоро ми вадеха нерв и нищичко неусетих.Тя трябва с едно да го навие и след това да поизчисти канала,след това с една машинка работи и слага пломбата.Обаче никои друг зъболекар няма да те поем,след като тя вече е започнала.Изглежда ще трябва да търпиш.По-добре искай от тези упойки със спринцовка,който ги слагат.
    Същото беше и при мен. Сложи ми упойка и не усетих почти нищо.
    Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Като малък са ми вадили.
    Честно, мисля, че това беше най-силната физическа болка, която съм изпитвал някога през живота си! Беше УЖАСНО..
    А зъболекаря, макар че е много голям специалист, си пада малко съдист, защото никога не слага упойки.

Град
    София
    Привет на всички!

Регистрирах се във форума само заради тази тема и нещата, които прочетох по-горе. Ако някой, който никога не е минавал през умъртвяване на нерв влезе тук и прочете тези неща, които някои хора са написали, директно ще му иде да се отгърми.

Претърпяла съм няколко различни зъболекарски манипулации и ще споделя опита си специално от случаите, в които са ми вадили нерви.

Най-неприятната манипулация, която съм изпитала е била при чистене и запълване на канали и слагане на щифт. Но моят случай беше доста сложен - бях го закъсала много, каналът ми беше крив и трябваше да се изправи леко, но сега съм добре - не съм пукнала - дишам, ходя на работа, смея се и най-важното - не ме боли, когато ям сладолед! :P

Първото и най-важното е да си изберете стоматолог, на който можете да имате доверие. Това да се ходи при случаен зъболекар посред нощ, когато проблемът наболее е колкото наложително, толкова и безотговорно към собственото здраве. Аз ходя при един и същи зъболекар от години и колкото и да ме е боляло понякога (всъщност това е било веднъж в споделения случай по-горе), знам, че накрая всичко ще е ок и че повече няма да страдам от дадения проблемен зъб. Наистина е много важно да се преглеждаме често, за да не се стига до умъртвяване на зъби - поне 4 пъти годишно на профилактичен преглед. Защото е толкова лесно просто да се почисти кариес, да се сложи пломба и да си отидеш вкъщи. Но все пак, ако се стигне до там, че нервите трябва да се вадят...

Умъртвявали са ми нерви 3 пъти (като броим и настоящия момент). В момента съм първи ден с арсен. След 3 дни отивам да ми го махнат. Днес почистихме гадните работи - това боли малко, но се търпи. Най-много 20 минути и ще сте станали от стола, а минутите, в които ще ви заболи, навярно няма да надскочат 2 и то взети заедно. И пак казвам - не става въпрос за неуписеума болка, а за нормална - такава каквато изпитвате и когато ви боли зъб и не пиете аналгин. Всеки нормален зъболекар, след като извади арсена ще провери чувствителността на нерва, за да види дали лекарството се е справило с умъртвяването му. Безумие е да се вадят живи нерви и който твърди обратното е много НЕнаясно с нещата. Ако се наложи, зъболекарят ще сложи отново лекарство, може да използва и друг метод, съответната упойка и т.н. Единственото, което може да се каже, че не е много приятно е леко боцкащо чувство, когато се проверява чувствителността и е нормално няколко часа или 1-2 дни да чувстваш напрежение в тази област и в манипулирания зъб. Но това е нищо, в сравнение с болката, която изпитваш преди да отидеш изобщо на зъболекар.

Пак ви казвам - няма нищо страшно при ваденето на умъртвен нерв. Няма как да ви боли нещо, което е мъртво - толкова е логично! Ходете навреме на зъболекар, на редовни прегледи и веднага в момента, в който ви заболи. Недейте да имате гадния навик да не ходите, когато нямате проблем. Умъртвяването и ваденето на нерви не боли, когато сте при човек, който си разбира от работата. 21 век е, това е рутинна процедура и подобни неописуеми болки са недопустими. И не се настройвайте психически, че ще ви колят на зъболекарския стол, когато ви вадят нерв, защото няма. Най-много да припаднете от глупаво притеснение. Некадърни зъболекари има много и ако сте изпитали подобни кански болки, за каквито прочетох по-горе, вината е в зъболекаря ви. Всичко си има малки изключения, но пак казвам - ВАДЕНЕТО НА НЕРВИ НЕ БОЛИ!

Надявам се да съм помогнала!

ее и аз да взема участие.
    Та така,значи от малка ходя по зъболекари понеже мама и тате са имали проблеми със зъбите и аз колкото и редовно да ги мия и т н и аз имам трябвада имам проблеми. Страшно гадно!
    И...сряда трябва да ходя на зъболекар и предполагам че ще ми вадят нерви.От къде знам ли,ами вече са ми вадили на 2 зъба.Честно казано не помня да ме е болялоспециално за нерва,но аз тъй или иначе не много.Но явно не е било фрапиращо.
    Притеснена съм и това е защото си сменям зъболекаря.Понеже тези 2та нерва ми ги вадеше една пр която съм ходила от време на време в продължение на 6 години.Защото предната си съвсем не я харесвах.Но тази беше ....абе такава печена,обаче много гадна като седна на стола,мен както ме е страх и тя там ме притиска натиска не ме слуша бе гадна си е.+ това 2рия ми зъб,чиите нерви извади ми го почна съвсем изненадващо докато ми завършваше предния и то ме заболя и само ми довърши и 2рия зъб и си казах че там няма да ходя повече.
    Най-добрата ми приятелка с която сме отраснали е била с мен почти винаги на зъболекари,но тя не е имала проблеми.Но с времето и на нея и се появи кариесче и отиде при 1 Тупчев(от Плевен съм) ии беше страшно доволна ии с времето се реших и аз да ида .И като си записвах час за сряда т сестрата ми записа час ии даже ме прати на снимка и тя бяха адски мили и 2мата.
    Но са новички и притеснението ми е голямо..от много малка съм по зъболекари ии не искам и да чувам за машинки и т н.Но знам че трябва...
    Не знам защо толкова ви занимавам с моите глупости,май е 1 вид изповед.
    Въпроса ми е дали може да се направи пълна упойка т.е. да заспя напълно.Аз нямам нищо против да заспя после може да си ме ръчкат колкото пожелаят.Но майка ми е лекар и я питах и тя каза че не може.Но тяя.....не е много запозната със зъболекари де,та и вас да питам за всеки случай

Аз имам един зъб ,който е просто в уникално състояние и ме е страх да отида на зъболекар. Само да докосна нещо до него и много ме боли .. Не мога да събера смелост ,а като знам какво е състоянието на зъба ми ,1 месец минимум да го лекуват

P.S (postscrip) - за латиница!
    П.П (послепис) - за кирилица!

Аз в събота съм на зъболекър.. Миналия път ми каза, че в събота ще ми вади нерв.. Хич не ми се ходи, ама няма как.. Страх ме е да не боли.. Чета по форумите - едни ги боли, други - не и нз на кой да вярвам...

Преди една седмица бях да ми почистват зъбен камък. Всичко беше наред, като изключим ужасната болка и това че плюeх кръв. После зъболекарката забеляза че на най-крайния зъб на горната челюст имах голям кариес, и ме болеше много .. каза да отида след 10дни.. вчера бях, отвори ми зъба и го почисти (болката беше още по-голяма от чистенето на зъбния камък) наложи се да ми извади нерва. Лично аз не усетих почти нищо, после го запълни с лекарство и днес пак отидох.. Махна лекарството направи ми пломба и сега зъбът не ме боли, само венците.. не знам нормално ли е, ако следващата седмица още ме болят ще отида пак а колкото до почистването, наистина трябва да се изчисти напълно защото ако се направи пломба на непочистен зъб, накрая ще трябва да се извади..

Мега фен
    Да, нормално е. Може да не е умъртвил изцяло зъбът и да има още неумъртвени нерви. При всички случаи да ти извадят нерв е доста по-добре, защото после пък няма да те боли като ти го правят

@vall97, боли, определено боли.

Когато нерва е умъртвен болка няма.Но когато не е доста боли.На мен ми слагаха наскоро на един пулпитен зъб 3-4 пъти лекарство докато се умъртви нерва и след това го вадиха и хич не ме боля и нищо не усетих.При болка вадене на нерв може да става под упойка.
    Почистването на зъбен камък с лазер не боли.Мен ми го чистиха така преди няколко години в Шумен за 30 лв.

Извадиха ми нерваа без да усетя...!!! бях с аресен в продължение на 1 седмица.. След това като отидох в събота направихме опит да извадиме нерва... не се беше умъртвил .. усетих някаква болка ( да беше голяма, но веднага спряхме), сложи ми аресен пакк ;( ... и в неделя извадихме нерваа без никакви проблеми...

Град
    Neverland
    оффф днеска бях на зъболекарр..от оня ден ме боли суперр много зъба и днеска отидох оказа се че трябва да ми вадят нерв направоооооооооооооооо сложиха ми там онова как се казва лекарсвото иии в понеделник ще ми го махнах и понеже заминавам на екскурзия и в сряда се връщам в четвърък или в сряда ще ходя да ми вадят нерва не е ли много малко времето с лекарсвтото...оффф не знам иначе винаги сам имала много здрави зъби това ще ми е първата пломба много ме е страх
    а и ще ми слагат такава бяла пломба да не си личи ама тя завинаги ли ще е
    I tried to be perfect,
    It just wasn't worth it,
    Nothing could ever be so wrong.
    It’s hard to believe me,
    It never gets easy,
    I guess I knew that all along.. (:

Повече от фен Аватара на blueberryyy
    Цитирай Първоначално написано от AliceSw
    никой...ама никой нормален зъболекар няма да ти сложи упойка...да с нещо малко и остро се вадят нервите...просто не е умъртвен все още зъбът ти...стига с превземките...един мой зъб се умъртвява от 3 седмици вече...като отидеш следващия път болката ще е по-малка...ако зъболекарят не е хирург няма право да слага упойка...пък и аз не бих рискувала за 1 зъб...
    Какво има да рискуваш? И това ,че никой нормален зъболекар няма да му сложи упойка е пълната глупост.На мен са ми слагали по 3 със спринцовка за пломба,няколко пъти, при различни зъболекари,просто защото умирам от страх оО
    Не са ми вадили нерв и не знам дали е нормално да боли, но на твое място щях да си поискам упойка за всеки случай.Успех,дано всичко мине нормално
    А аз да попитам,ако има някой ,който разбира ....кога точно се стига до вадене на нерв?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си