.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 115
    Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от blueberryyy
    А аз да попитам,ако има някой ,който разбира ....кога точно се стига до вадене на нерв?[/b][/i]
    Когато кариесът стане много сериозен и отиде много на дълбоко;тоест когато стигне до нерва. Това състояние когато имаш голям сериозен кариес се нарича пулпит и се инфектира пулпата,затова се прилага кореново лечение и се маха пулпата от кореновия канал и нервичките,които тя съдържа.Това вадене на нерви при дълбок кариес се прави за да се спаси зъба. Обаче стъргането и разчистването около нерва е най-болезненото и това е истинската болка която ви притеснява най-много.Самото вадене на нерв не боли толкова.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Повече от фен Аватара на blueberryyy
    мерси ^^
    а болката от разчистването около нерва ,предполагам,упойката я премаха?
    ходя си редовно и засега нямам проблеми , обаче понеже имам някакъв луд ужас от зъболекари и да си се подготвям психически

Град
    София
    Да,като ти сложат упойка изобщо не усещаш как те ръчкат..

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Повече от фен Аватара на blueberryyy
    Абе ,хора,вие при какви зъболекари ходите? На майка ми и вкостяваха импланти и нищочко не усети ,а преди да започнат буквално щеше да припадне на стола от страх оО

Супер фен Аватара на zoreto
    е вие къде ходите бе хора? Аз само на 1 зъб ми вадиха нерви без упойка и нищо не усетих ...

Голям фен Аватара на dimi93
    ДА! И на мен ми предстои вадене на нерв! До сега са ми вадили доста пъти, но никога не ме е боляло. Днес смених заболекаря и при самото слагане на арсена изпитвах доста голяма болка, такава каквато никога не съм изпитвал при предишния си (само при слагането на арсен). Освен това днес е четвъртак, а той ме вика чак в понеделник за да ми го смени! Не стават ли над 72 часа!? До сега никога не ме е боляло при поставянето на арсен... (представям си какво ли ще е при ваденето на нерва). Продължава да ме боли... Хора нормално ли е това? До сега никога не ми се е случвало, а това е може би 4-тото ми вадене нанерв
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от zoreto
    е вие къде ходите бе хора? Аз само на 1 зъб ми вадиха нерви без упойка и нищо не усетих ...
    Забравила си че са ти сложили упойка. Никъв шанс без упойка и без болка.

Дими нз дали е нормално и да стават над 72 часа,но зъболекарката ти не работи събота или нед. предполагам. Обади се и питай дали е норм.

Audrey Hepburn

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Цитирай Първоначално написано от dimi93
    ДА! И на мен ми предстои вадене на нерв! До сега са ми вадили доста пъти, но никога не ме е боляло. Днес смених заболекаря и при самото слагане на арсена изпитвах доста голяма болка, такава каквато никога не съм изпитвал при предишния си (само при слагането на арсен). Освен това днес е четвъртак, а той ме вика чак в понеделник за да ми го смени! Не стават ли над 72 часа!? До сега никога не ме е боляло при поставянето на арсен... (представям си какво ли ще е при ваденето на нерва). Продължава да ме боли... Хора нормално ли е това? До сега никога не ми се е случвало, а това е може би 4-тото ми вадене нанерв
    Мен ме е боляло, зъболекарката ми каза, че е нормално. Все пак тоя нерв умира, малко или много трябва да усетиш болка. ПРи единия зъб въобще не ме боля и се оказа, че нервът не беше умъртвен.

Току що се връщам от зъболекар, три нерва ми заминаха без нищо да усетя, като преди това стоях два дена с арсен.

Преди няколко дена бях на зъболекар и се оказа че трябва да вада нерв.. Проблема е че заболекарката иска да ми вади не умъртвен нерва, и няма арсен! Това нормално ли е ? Въпроса ми е за да се извади нерв трябва да е умартвен или жив нерва ?

Град
    Beyond the Sea
    на мен също ми вадиха нерв, спокойно, също ме боля доста, но предполагам, не толкова много, колкото теб. само не се притеснявай, нормално е да боли наистина.
    Can I steal your mind for a while?
    Can I stop your heart for a while?
    Can I freeze your soul and your time?
    http://www.youtube.com/watch?v=C_4kx8JvpqI

за да не пускам нова тема ще попитан тук.. боли ли премахването на зъбен камък ? ще ходя да ми чистят зъбния камък и незнам дали боли, за да се подготвя психически.. моля ви ако някой знае нека да сподели

Цитирай Първоначално написано от p0rt0kalkaa
    за да не пускам нова тема ще попитан тук.. боли ли премахването на зъбен камък ? ще ходя да ми чистят зъбния камък и незнам дали боли, за да се подготвя психически.. моля ви ако някой знае нека да сподели
    никой ли няма да ми отговориииииии ?

Батко

Сега като по-дърт и малко по-патил да ви кажа:
    Единият път като ми вадиха нерв, умъртвен с арсен, нищо не усетих освен едно като ухапване от комар, даже и по-леко. Това е най-добрия случай, но за съжаление не винаги е така. Аз лично предпочитам начина на премахване на нерв с упойка и без арсени и го препоръчвам този метод на приятелите ми, но моят организъм е такъв, че може да реагира лошо на упойката и се лекувам с арсен, колкото и да е отровен и вреден.
    Обаче нервът, който ми извадиха днес, болеше та чак за малко да почна и да викам. Слагахме 1 път арсен - 3 дни, след това втори път арсен - 36 часа, че повече не можело, трета процедура - друго лекарство, 4 - почистване малко и пак друго лекарство чак до нерва (това последното ми попадна на езика за малко - отвратително беше и след толкова процедури се опитахме да извадим нерва в Петък. В момента в който иглата леко го докосна, изпитах невероятна болка, докторката каза че след като ме боли така, не може да се лекува в момента. Сложи още лекарство и днес, някъде преди час и нещо го измъкна за няколко секунди, като болката въобще не беше малка, беше обаче по-слаба от петъчната, вече просто ми беше писнало и се настроих, че ще го изтърпя. Каза, че най-вероятно щом ме боли, има някакви усложнения или на каналите или възпаление под канали някъде и болката се разнася, натъпка дупката с антибиотик и утре ме прати на рентген.
    Затова не може да се каже трябва да боли или не трябва да боли. Истината е, че зависи от много фактори. Ако всичко е наред - не боли, ако боли - или сте свръхчувствителни, което си е малко гадно, - или има усложнения и трябва незабавно да се вземат мерки.
    За да не се мъчите като мен (3 седмици с лекарства и временни запечатки), ходете на зъболекар поне 2 пъти годишно профилактично, слушайте и правете това, което ви казват и гаранция, че болка няма да има. Ако ви заболи зъб, дори малко трябва да идете на зъболекар ВЕДНАГА. Не забравяйте, че зъбите също са органи от човешкото тяло и трябва да си ги пазим и да се грижим за тях, както за всичко останало.
    Ако спазвате съветите ми съм сигурен, че няма да се оплаквате от "некадърни" зъболекари. Просто няма да има нужда.

Зъбен камък

никой ли няма да ми отговориииииии ?
    Не, не боли, само дращи и дразни леко самото стържене (на мен лично ми бърка в мозъка ), освен ако не са възпалени венците. Ако венците са възпалени, първо трябва да се излекуват и тогава да се чисти камъка или се прави на няколко процедури лечението и чистенето.

Цитирай Първоначално написано от betterman
    Преди няколко дена бях на зъболекар и се оказа че трябва да вада нерв.. Проблема е че заболекарката иска да ми вади не умъртвен нерва, и няма арсен! Това нормално ли е ? Въпроса ми е за да се извади нерв трябва да е умартвен или жив нерва ?
    на мен никои не отговаря

Отговор

Нерва може да се извади жив, това се прави с упойка и е по-съвременен метод от умъртвяването с арсен. Нищо няма да усетиш.

Град
    София

Re: Отговор

Цитирай Първоначално написано от fallenangel8
    Нерва може да се извади жив, това се прави с упойка и е по-съвременен метод от умъртвяването с арсен. Нищо няма да усетиш.
    Да,така си е)) И мен така са ми вадили нервите. Слагат ти упойчица във венеца(съвсем лекичко боцване) и после абсолютно нищо не усещаш! Даже ти е супер яко,защото и вибрирането на машинката не усещаш. Споко,няма от какво да се страхуваш!

Audrey Hepburn

Значи дори нерва да не е умъртвен с Арсен, с упоика няма да боли ? и значи упоиката упоява нерва и няма нищо страшно ако преди това не е бил умървен?

Фен
    Град
    russe
    днес бях на зъболекър и ми сложиха някакво лекарство... зъболекарката започна да ми ровичка нещо във венеца и болката беше ужасна..даже се разплаках..оказа се че в понеделник ще ходя да ми вадят нерв...един мой познат е ревал при вадене на нерв..много съм объркана и много ме е страх..един казва че не боли, други казват че боли..не знам какво да мисля. а да искам ли упойка или не???

Повече от фен Аватара на antineutral
    Цитирай Първоначално написано от martina22961 Виж мнението
    днес бях на зъболекър и ми сложиха някакво лекарство... зъболекарката започна да ми ровичка нещо във венеца и болката беше ужасна..даже се разплаках..оказа се че в понеделник ще ходя да ми вадят нерв...един мой познат е ревал при вадене на нерв..много съм объркана и много ме е страх..един казва че не боли, други казват че боли..не знам какво да мисля. а да искам ли упойка или не???
    Боли точно за 5 сек докато ти го извадят. После вече няма как да те боли защото няма да го има.

на мен са ми вадили два нерва и не болеше много ама и ти трябва да ходиш по-често на зъболекар за да не се повтаря този ужас

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Темата е от 2008

Хаха, 2008... както и да е - НЕ боли разбира се,
    нали преди това ти слагат арсен за да се умъртви...
    следователно като е мъртъв вече нерва, не изпитва болка

Много ме е страх бе хора.. А от това което прочетох се наплаших още повече.. До сега не съм имала проблеми със зъбите, но ето на и на мен ми дойде реда. Имам кариес, но не само това.. проблема е там, че ме боли УЖАСНО много! Миналата нощ изобщо не можах да мигна от болка Може да не е присъщо за един 18 годишен човек като мен да циври и да изпитва ужас, но наистина си умирам от страх. Знам, че трябва да отида, защото колкото повече отлагам толкова по-зле става, но имам чувството, че ще колабирам на зъболекарския стол от ужас.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си