- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Край с фашизма,комунизма,национал изма,атака,нацизма и т.н...
Да, също обективен човек и реалистПървоначално написано от Ендо
![]()
Също като теб съмПървоначално написано от ANTI
![]()
Oi .. it's not just a music,its a WHITE voice !
Аз съм етнически българин и се гордея, че съм такъв. Мисля, че това е най-важното. Това, дали сме арийци или имаме славянски или тракийски примес е съвсем маловажно в случая. Важното е да се чувстваме българи и не само, пак повтаря, да се гордеем от цялото си сърце, че сме такива.
Напълно съм съгласен с теб. И аз определено уважавам хиляда пъти повече фашистите от анарко-откачалките, които изобщо не уважавам. Защото макари да имам някой различия във възгледите си с тях, можем да се обединим около българската национална идея. Всички, включително ляво ориентирани хора като теб, но също национално-патриотично мислещи. Въпроса е да сме патриоти, да обичаме България и да се обединим в нейно име. А дали сме леви или десни националисти, това не е толкова важно. Пък и има фашисти, които определено са много с акъла си и са много интелигентни и не толкова крайни. Разбира се, има и такива, които са много зле, но то винаги е така. Има и комунисти като теб, патриотично мислещи, така че винаги има изключения. А и ако всички комунисти бяха национално мислещи като теб, нямаше да имаме кой знае какви спорове с вас. Въпроса е пак повтарям, да бъдем патриоти и да обичаме България, всичко останало е на заден планПървоначално написано от Diam0nD
.
Какво си ?Първоначално написано от kristo
![]()
Винаги ще има конфликти и спорове с левите,ВИНАГИ !Първоначално написано от kristo
Етнически българин, пак повтарям. Ако не ти е ясно какво означава това, означава с две думи чист българин. Иначе никога не забравям и изключвам възможността и то доста реална аз и останалите българи да имаме славянска кръв, която разбира се е значително по-малко от българската, та дори и малко тракийска, но пък може и да сме чистокръвни българи. Аз поне най-малкото се чувствам такъв, чист българин. И дори и да имам някакъв славянски примес, пак ще си се чувствам 100% българин. Най-малкото славяните са близък до българите народ от индоевропейската и индоиранската група.Първоначално написано от Ендо
Нормално, ние с Diamond си имаме от край време разни неразбирателства по определени въпроси, но като цяло след многото спорове, кавги и дори размяна на обиди един към друг разбрах, че със сигурност човека е патриот и за мен това е най-важното. Това дали го бие на ляво или на дясно е друга тема, за мен по-маловажна. Ако става въпрос и аз не мога да отрека социалния елемент, който в определена степен и в малко по-различен вид присъства и в национализма. Просто социалния елемент е съвсем нормален и вкоренен дълбоко в душата на всеки един народ и всеки един човек, както национално-патриотичния елемент. Разбира се, не говоря за националсоциализъм, а за национализъм и определена доза социализъм, но и демокрация естествено. За мен това би била най-добрата и естествена комбинация, в която водещ трябва да е национализма разбира се, но умерения, без расизъм и ксенофобия.Първоначално написано от Ендо
Давай да трупаме от всичко, тъй умерено национализъм и умерено социализъм, но без да е националсоциализъм и малко демокрация за вкусПървоначално написано от kristo
Не мислите ли, че монархията(Саракт) е най-добрият избор?
Една идея не може да бъде унищожена!
Не става въпрос да се "трупа" от нещо, става въпрос затова кое ще е най-полезно за хората. Мисля, че националното, социалното и демократичното са доказано народополезни и жизненоважни, стига да се прилагат в своя най-добър вариант, без да има краен национализъ/расизъм, ксенофобия/, без да има социализъм по комунистически/с кооперации, национализация и пр./, а социализъм в смисъл на водене на една добра и полезна за българския народ социална полтика, като повишаване на доходите най-малкото, като известен държавен контрол във всички области на икономика, стопанство и т. н. Казвам известен, умерен контрол, не да се премахва частната собственост разбира се. Въпроса е, че трябва да има някакъв контрол върху частниците, не един да продава един килограм сирене за 5 лева, друг за лев и педесе, нали ме разбираш какво имам в предвид- че държавата трябва да ги урегулира тези неща, а не като сега, всеки частник си прави каквото му е кеф. Трябва да има някакъв контрол просто. А ако не си забелязал, национализма, както и всяка друга идеология, без значение дали е лява или дясна е неразривно свързана със социалния елемент. Така че не можеш да отделиш национализма от социланото, понеже той освен да е национално полезен, се бори и за да е социално полезен.Първоначално написано от Proud Bulgarian
А демокрацията, стига да е действаща и законова също е неразривно свързана в определена степен с национализма, но умерения такъв. Защото национализма не се бори да отнема свободата на някого, а напротив, бори се за свободата във всички нейни измерения. Ето, примера е българският възрожденски национализъм, според теб за какво се е борил? Най-вече са свобода, но и за обединението на българският народ в неговите изконни граници, тоест навсякъде, където българите са мнозинството от населението. Но българските революционери са се борили и за чисто човешка свобода и ето тук наред с националното идва и демократичното, тоест двете са свързани в някаква степен.
Иначе за монархията мога да се съглася, стига да има приемлив вариант за български цар/а не Симо Мадридския/, веднага бих го приел и подкрепил. Но от рода на Кобургите няма нито един, който да е достоен да управлява България и да е български цар. За съжаление най-великият от тази фамилия, цар Борис III не е жив, а друг такъв като него в рода на Кобургите определено не виждам. Та ако някой ден станем монархия отново, определено царската ни фамилия не трябва да се казва Сакскобургготски.
А-ТАКА е безсмъртна!
аз вярвам в тая партия, защото ми е помагала лично с 5 лева за цигарки и баничка
![]()
При теб всичко в тоя живот до яденето, пиенето и пушенето ли се свежда? Това ли са ти ценностите...Първоначално написано от quench
Във всеки случай каквито и да са Атака са много повече за предпочитане пред турския мангал Аамед рязаното, Симо Мадридското куку, и Гей Станишев...
Никоя кауза не е загубена докато в нея вярва и един човек!
РАСАТА ЗОВЕ ЗА БУНТ-Да си върнем БългАрия
Абе то автора е наполовина прав.Това да спрем да се борим не е вярно.Иначе да,време е да забравим тези умрели вярвания.
Коефициента ти на интелигентност не надвишава нулата, в целия подфорум-Политика нямаш едно свестно мнение, личи си че си доста глуповат и повърхностен!
РАСАТА ЗОВЕ ЗА БУНТ-Да си върнем БългАрия
Почна да използваш мръсни номера а?А за мненията-не ми се занимава с такива глупости.Достатъчно е че брат ми е националист пък и да се занимавам с непознати дето повечето и не знаят какво става по света,извън това което са им казали.
Една идея не може да бъде унищожена!Първоначално написано от Sasho_Kill
Кристо, естествено, че нямам в предвид мултинационалната, масонска фамилия на кобургите, кохарите, саксите и нз си още какви да оглавява България. Но не мислиш ли, че рода Дуло, все още съществува? Или може би Вокил или Угаин. И то запазени като такива. Въпреки кланетата при Борис I, те може да са се запазили и да чакат момент да се покажат. А при старата, българска монархия славата се е печела с кръвта на неприятеля по бойното поле.Не със стара слава и династически бракове. Естествено, не говоря да превключим изведнъж на монархия. Сарактът ще настъпи от само себе си след като започнем да оправяме България малко по малко.
Ами не знам, надявам се да си прав и все още да има живи потомци на родовете Дуло или поне Угаин, Волил или който и да е прабългарски род. Но аз лично не съм много сигурен, че е така. По-реално за момента според мен е да търсим потомците на рода на Александър Батенберг примерно, който макари някои грешки, които също направи като държавник, като цяло управлява България сравнително успешно въпреки всички външни намеси и бъркане в нашите национални дела на Великите сили. Иначе знам ли, поне потомци на Асеневци може да има, но кои са и дали го знаят те това е друг въпрос. Иначе монархията си е много по-добра форма на управление от републиката, в това няма спор въпреки идеала на Апостола за чиста и свята република. Ако той беше жив да я оглави, това е вече съвсем друга работа, но уви, втори Левски в България никога няма да се роди, но със сигурност ще се намерят и други велики българи за в бъдеще, защото всяко време има своите герои, особено в тежки времена.Първоначално написано от Proud Bulgarian
Потомци може да има ,но едва ли ще знаят ,че са потомци на Асенвци или Дуло .Не ,че имам нещо против Батенберг ,но неговите потомци не са българи и нямат място в управлението на България. Българите не трябва търсиме някой да ни оправи положението ,докато не се хванем сами да сложим ред в България нищо няма да се оправи.Помогни си сам и Господ да ти помегне!
Да, трябват ни Българи. Не батенберговци, саксокуборготи или ротшилдовци...