Мой приятели са ми разказвали за този филм. Останах с впечатлението, че макари за доста неща да има доза истина, като за различните видове световни конспирации, филма е създаден на антихристиянска основа. Е, това определено никак не ми харесва. Да, сравняваш християнството с масонството или нещо от рода си е направо богохулство и то от най-висша степен. Защото именно масонството винаги е било смъртен враг на Християнството, единствената праведна и истинска за мен религия. Както и друго ме подразни от това, което ми разправяха за този филм- че Християнството едва ли не било едно към едно с египетската религия според авторите на филма, които явно са християно-мразци. Което е уникална глупост. Християнството, макари да ползва някой заемки от египетската религия и други древни религии, се отличава коренно от тях. И единствен Христос е Възкръснал за вечен живот. И всякакви интерпретации, че човек може да възкръсне без намесата на Бога са нагли фарисейски лъжи и манипулации. Така че нямам намерение да гледам антихристиянски филми, дори и в тях за някои други неща да има доза истина. Пък и съм сигурен, че поне няколко от режисьорите на филма са от еврейски произход и това обяснява някой неща ...