- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Курсове за матури
Добро утро! Аз имам въпрос към бъдещите 12класници(главно): ще ходите ли на курсове за матурата и къде? Аз доста се чудих дали има смисъл, но май за по- сигурно ще ходя. Все още се чудя къде и дали през годината или сега, по време на ваканцията.
Не. В Софийския, където ще кандидатствам, не гледат матурите. И нямам никакво намерение да пълня още джобовете на даскалите.
А що се отнася до твоя въпрос, по-добре тръгни през лятото, ако ще кандидатстваш с нещо, различно от български. Иначе целогодишният курс е за предпочитане, но си прецени дали ще ти стигнат силите и времето.
(Благодаря за бързия отговор)
И аз ще кандидаствам в СУ, но само с история и с есе в журналистическия(детска мечта ми е да стана журналист).
За матурата ми е по-притеснено, защото като че ли в гимназията отдавахме по- голяма тежест на литературата отколкото на българския.
Може би летен ще карам(за някакви насоки) и през годината сама ще се готвя.
amazonkata90, а ти на някакви уроци/курсове свързани с КСК ще ходиш ли?
Да, защото без уроци в Софийския в ПРЕСТИЖНА специалност не може да се влезе. Лично аз съм се насочила към МО и затова вече започнах историята в Образователните Технологии, а английския ще го захващам от есента.
По въпроса с матурата по БЕЛ, специално нашият клас няма абсолютно никаква подготовка, защото през четирите години в гимназията пишехме само тъпи есета или правехме резюмета на художествен текст!, а на българския не обръщахме никакво внимание. Тук специални благодарности на моята даскалка...![]()
Както и да е, аз се чувствам добре подготвена, защото редовно правя тестове и се упражнявам вкъщщи, но тази матура ще е несъмнено още едно голямо натоварване. Но съм казала на наш'те, че пари и за нея (за курсове) те няма да дават. Все пак оценката от тази матура за мен е само за престиж. Но като гледам "престижа" на цялото ни образование, все повече се питам дали имам нужда от такъв престиж...
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!