Цитирай Първоначално написано от sweetcupcake
България не струва! Това е единствено заради народа.. Страната ни пропада и това е заради вас! Всеки мисли за себе си и гледа да направи гадно на другия! Всичко е корупция! Всички искат пари и не правят нищо за страната си.. Не мисля че ние можем да направим нещо по въпроса.. В която и страна да отидете няма да видите една улица с дупки па камоли всичките... Мани мани.. В близките 10 години това няма да се промени а народа намалява..
А ти мислиш ли за България и какво си направила за нея толкова, та да съдиш нас, останалите българи, че тя е зле? Аз лично за себе си мога да кажа, че винаги съм се опитвал да помагам с каквото мога на братята си и сестри българи и никога не съм се опитвал да им правя мръсно. И защо да го правя? Нима една кръв не тече в жилите ни, нима всички не сме братя и сестри българи? Да си българин и да правиш мръсно на българи е все едно да правиш мръсно на своите роднини. А ние българите така или иначе всички сме роднини. Тъй че дай да не си хвърляме безпочвени обвинения един на друг кой повече направил за България, кой по-малко, защото мисля, че никой не е направил достатъчно за България. Иначе щяхме да сме добре в момента. Но вместо да се делим, въпроса е да се обединим и да вземем съдбата си в ръце, както и съдбата на България. Защото ако България е добре, и всички ние ще сме добре. И не прави грешката да слагаш всички българи под общ знаменател, като съдиш по една част от тях. Има много умни, честни и съвестни българи, които за съжаление са с вързани ръце и нямат възможност да направят нещо особено за България най-малкото защото нямат никаква власт. А и техният живот е достатъчно труден и сложен, за да могат да направят нещо особено. Просто трябва да си подадем ръка и да се обединим като видим всеки един от нас какво може да направи за България, а не да си търсим поводи да се обвиняваме и караме за глупости. Защото мен ме интересува съдбата на всеки един българин и изобщо не съм на мнение, че болките и проблемите на другите не ме засягат. Не може щом 80% от българите са зле на мен да не ми прави впечатление и да си викам какво ме интересува. Никога не съм разсъждавал по този начин, никога.
И си помисли дали това, че България е зле не се дължи на това, че България до голяма степен не се управлява от българи. А не да казваш, че всеки гледал да направи мръсно на другия, защото преувеличаваш и въобще не е точно така.