- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Показания;Обяснения->разлика?
хаха ми...нз сигурно за едното пишеш какво се е случило,а другото защо се е случило![]()
Ако е показания,мисля,че е ако някой ти е направил нещо лошо...тогава даваш показания.
А за другото незнам....
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
По пътя на логиката:
-Показания даваш, когато ти си потърпевш
-Свидетелстваш когато си видял дадена случка, но не си бил част от нея.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
to4no taka... mm az idvete sum gi probvalaПървоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
![]()
![]()
![]()
Абе, как ще СВИДЕТЕЛСТВАШ за нещо, от което не си бил част!?Първоначално написано от ЦвЕтИт0
В една случка винаги има действащ, потърпевш и свидетел.
Показанията са равни на свидетелстване.
Показания, свидетелстване, обеснение = на едно и също.Първоначално написано от Jessica^
В едно обеснение, или показание (писменно или устно) се изисква да кажеш/напишеш как и кога е започнало, къде е започнало, как са се развили действията, кой е бил там, какво се е случило, имало ли е други около теб иии.... с две думи Абсолютно Всичко, което си видяла, изпитала, разпознала и знаеш.
Черинка,имам предвид, че не си активен участник в случката.![]()
Уискас, може би разликата е в значението на самите термини, а не в прилагането им на практика.![]()
Показанията са при действащо дознание , течащо предварително гледане на обвинения за образуване на дело...Могад да бъдат писмени и устни.
Свидетелстване е когато има образувано дело като тогава за свидел се вика всеки , който има връзка с обвиняеми.Може да бъдат привикани свидетели от двете страни както и да бъдат назначени експертни свидетели от съда(за експертизи например).
Разликата е тънка .Не е особено грешно да се използва кое да е от двете понятия при неекспертни обстоятелства.
...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...