.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 64

Град
    тук таме

Атеистично изказване

Никой да не се чувства обиден от написаното.....

Ето какво прочетох скоро:
    "МОЖЕ ДА ВЯРВАТЕ НА БИБЛИЯТА
    аКО РАЗБИРАТЕ ТОВА СЛОВО. тО НЕ Е НАПИСАНО ДА СЕ ЧЕТЕ САМО КАТО КНИГА, ПОМАН, А Е НАПИСАНО ЗА ДА СЕ НАУЧИ ЧОВЕКА ДА ПАЗСЪЖДАВА САМОСТОЯТЕЛНО.
    А НЕ ДРУГИ ДА МУ ОБЯСНЯВАТ ИЗСМУКВАКИ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ ЛЪЖИ.бИБЛИЯТА както и КОРАНА са книги, които ни учат на словото , да го опознаваме. И след като опознаем СЛОВОТО ще опознаем и живота.
    Защото живота е една сложна наука.
    Библията може да изглежда като история, но не е само това, тя е философия и всичко останало и се чете анализирайки ДУМИТЕ. в ТЯХ Е ИСТИНАТА. н О ЗА ДА СЕ ЧЕТАТ ДУМИТЕ Е НУЖНО, ОТВАРЯНЕ НА РАЗУМА за да получи човек асимилационната способност….”
    И ето какъв беше отговорът ми:
    Ле-лееееееееееееее е на тва му се вика простотия и глупост.Науката сама по себе си отрича съществуването на божествени идиотщини.Философията се гръди на съмнението,защо тогава не се съмняваш в религията,човек може да се съмнява във всичко,докато не бъде доказано научно!
    Ти знаеш ли изобщо кво е слово….способността да разговаряме…ами те и животните разговарят помежду си,но по различни начини!Значи ти вярваш че светът е създаден за 6 дена и че Адам и Ева са имали двама сина,единия от които е убил другия и от тези трима човека са произлезли всичките хора на този свят!Религията е силата която е убила най-много хора на тази планета!
    От религията не можеш да научиш нищо за света,защото светът се базира на еволюцията,а религията се противопоставя на еволюцията,отрича я,като единственния й аргумент е че щом сега от маймуните не произлизат хора,следователно не съществува еволюция….което е невероятна глупост!Човекът НЕ е произлязъл първо от маймуната и второ еволюцията е толкова очевидна че още малко ще ви избоде очите!
    А какво казва религията за динозаврите….НИЩО не казва!А какво казва за Маите,египтяните,будистите и мюсюлманите…..НИЩО!Казва само че ако не следваш християнството ще отидеш в ада!?!?А мога да ви кажа че Маите….съществували много преди християнството са имали дори и канализация и знания надхвърлящи тези на християнските убеждения!
    ПОРАСТНИ!
    Религията е създадена за да се контролират масите!Това е средство за контрол и послушание,никъде и никога не е съществувало добро и зло докато религията не ги внесе в света,за да буди страх….понеже видиш ли ако не си добричък,отиваш централно в ада и ще гориш во веки веков….толкова невероятно!А тези два термива добро и зло,бог и дявол,бяло и черно са изкривени…..НЯМА ТАКОВА НЕЩО като добро или зло,има полезно и вредно,защото едно нещо за един е полезно,но за друг може да е вредно и затова НЕ трябва да се слагат Еталони на всико и да се определя кое е добро и кое е лошо!
    Още един последен факт….след като бог е създал човекът по свой образ и подобие,тогава защо никъде където той се споменава и никъде където пише че хора са го виждали не пише за това как изглежда!Пише се само за светлина от небето и няква си енергия.На иконите са изрисувани само христос,дева мария и апостолите,но не и бог….въпреки че “сме създадени по негов образ и подобие”!?!?Е аджаба то тоя бог,чернокож ли е….мулат метис европеиден!?!?

Очаквам коментари,критики и дори и анатемосвания,защото знам че християните колкото и да са добри и колкото и да вярват в силата на любовта и добротата от все сърце пожелават на другите да отидат в Ада.......хах като казах любов,се сетих,че на някакво място бях прочел че бог е любов......много интересно,а аз знам че любовта е химия,хормон който се приема от рецепторите и влияе на тялото също като адреналина и многото другите хормнони бушуващи в тялото на човек!
    Опа....пак се отплеснах....е оставям ви вие да прецените дали говоря врели некипели или съм на прав път(!реторичен въпрос!)!

Така.. я сега да разкостим каквото си казал.

Ле-лееееееееееееее е на тва му се вика простотия и глупост.Науката сама по себе си отрича съществуването на божествени идиотщини.
    Алберт Айнщайн е вярвал в "божествени идиотщини" както и доста видни учени. Самият Чарлз Дарвин е бил Християнин.

Философията се гръди на съмнението,защо тогава не се съмняваш в религията,човек може да се съмнява във всичко,докато не бъде доказано научно!
    Да, гръди се.

Човек може да се съмнява колкото си иска и в каквото си иска. Аз съм избрал да се съмнявам в така наречените ти учени, които ми казват, че жабата е станала на принц след 2 млрд. години съществуване.

Ти знаеш ли изобщо кво е слово….способността да разговаряме…ами те и животните разговарят помежду си,но по различни начини!
    Ако животните разговаряха помежду си съзнателно сега нямаше да си в този форум.

Значи ти вярваш че светът е създаден за 6 дена и че Адам и Ева са имали двама сина,единия от които е убил другия и от тези трима човека са произлезли всичките хора на този свят!
    Не точно.. Широка тема.

Религията е силата която е убила най-много хора на тази планета!
    Хората, които убиват в името на Бог не са Негови. Всите ти църкви са извращение на светата вяра.

От религията не можеш да научиш нищо за света,защото светът се базира на еволюцията,а религията се противопоставя на еволюцията,отрича я,като единственния й аргумент е че щом сега от маймуните не произлизат хора,следователно не съществува еволюция
    Псевдно науката ти не ме интересува и ти не си никой, за да кажеш на какво се базира света и на какво не.

Човекът НЕ е произлязъл първо от маймуната и второ еволюцията е толкова очевидна че още малко ще ви избоде очите!
    Да, човекът е произлязъл от някакъв висш примат, който е произлязъл от маймуната... голема работа.

А какво казва религията за динозаврите….НИЩО не казва!
    "Религията" ги описва точно. Бехемот, Левиатан в Библията и така наречените дракони по култури в цял свят.

А какво казва за Маите,египтяните,будистите и мюсюлманите…..НИЩО!Казва само че ако не следваш християнството ще отидеш в ада!?!?А мога да ви кажа че Маите….съществували много преди християнството са имали дори и канализация и знания надхвърлящи тези на християнските убеждения!
    Надхвърлят ми гъза. Къде са маите? Няма ги. Следователно не са знаели толкова... оцеляване на най-здравите, нали така беше?

Религията е създадена за да се контролират масите!Това е средство за контрол и послушание,никъде и никога не е съществувало добро и зло докато религията не ги внесе в света,за да буди страх….понеже видиш ли ако не си добричък,отиваш централно в ада и ще гориш во веки веков….толкова
    Горепосоченото показва колко всъщност знаеш за "религията".

Още един последен факт….след като бог е създал човекът по свой образ и подобие,тогава защо никъде където той се споменава и никъде където пише че хора са го виждали не пише за това как изглежда!Пише се само за светлина от небето и няква си енергия.На иконите са изрисувани само христос,дева мария и апостолите,но не и бог….въпреки че “сме създадени по негов образ и подобие”!?!?Е аджаба то тоя бог,чернокож ли е….мулат метис европеиден!?!?
    Отново ме оставяш без думи.

Пич, добре е, че можеш да разсъждаваш, но вземи се понаучи малко поне за какво говориш...

Очаквам отговор от теб.

Незнам дали си чувал за преживявания близки до смъртта(ПБС).Дори не съм ти изчела целия коментар.Първите ти изречения след цитата ми убиха желанието и вече съм доста раздразнителна.Достатъчно съм говорила и за фалшивата църква,и за религията,която е с цел да манипулира,и тези икони са пълни глупости.Заблудените Ви дезориентирани и промити мозъци ме объркват тотално вече.
    Ето вече какви теми се пишат след 24.00 часа......за които предполагам ще имам силите да коментирам чак утре на светло.

+1 за коментара на Christ.

Този път заставам на страната на Найлана. Не за друго, просто с такъв стил и отношение авторът не може да очаква писанията му да се вземат насериозно

Цитирай Първоначално написано от -Myrth-
    Този път заставам на страната на Найлана. Не за друго, просто с такъв стил и отношение авторът не може да очаква писанията му да се вземат насериозно
    Този не е атеист, този е идиот. С атеистите, с които съм говорил мога да съм пръв приятел без абсолютно никакви проблеми.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Този не е атеист, този е идиот. С атеистите, с които съм говорил мога да съм пръв приятел без абсолютно никакви проблеми.

Ми не се чуди все повече "умници" се навиват да четат глупостите в учебниците,но най-лошото е че им вярват.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

От четене не боли.

Град
    Видин
    Надхвърлят ми гъза. Къде са маите? Няма ги. Следователно не са знаели толкова... оцеляване на най-здравите, нали така беше?
    Оцеляване на най-приспособимите*
    А има една древна китайска мъдрост : "Понякога приспособяването е силата на слабите."
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    От четене не боли.
    Зависи какво четеш.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Винаги трябва да можеш да приемеш чужди гледни точки, независимо от това колко са абсурдни. Насаждането на овчи (стаден) манталитет и страхът от познанието са тежки пороци.[/b]

Град
    Винаги трябва да можеш да приемеш чужди гледни точки, независимо от това колко са абсурдни. Насаждането на овчи (стаден) манталитет и страхът от познанието са тежки пороци.[/b]
    Така ,не помня кой го беше казал ,едните вярват в Бог иму се подчиняват,другите вярват в науката и се подчиняват на системата и в двата случая тези хора нямат право на глас .Точно в това се крие проблемът на обществото ,все по малко хора мислят сами,повечето хора се водят по един изкуствено създаден манипулативен шаблон,който не има дава никаква свобода на действията.

Град
    Пловдив
    Hm, ne znam kakvo da ti kaja.Seriozno.Samo shte otbeleja,che sum hristiqnka i poslednoto,koeto iskam e da otdesh v Ada,tova e napravo absyrdno. Inache - vseki vqrva v kakvoto si iska...

Град
    тук таме
    епф теориите на Дарвин са леко "демоде",представи си изражението на Айнщайн ако е можел да види сегашната техника с която разполагат учените и нещата които са създали.....и защо всеки набожен човек изкача точно с тези две личности.

"жабата е станала на принц след 2 млрд. години съществуване. "
    И аз го четох едно подобно нещо за преобразуване от жаба в човек.......но съмняваш ли се в съществуването на ДНК-ато,компютърните технологиии,слънчевите батерии и новите лекарства.Всички тези неща са благодарение на науката.създаден за да направят живота по добър,по дълъг,по рядко да се боледува.

Животните да разговаряха....а те нима не си контактуват помежду си?Разликата между животното и човекът е че човекът има по голям мозък,с които осъзнава действията си и света около нега,за да може да оцелява в този свят,защото има животни които си закусват с голям кеф с човекшки бифтек.Това е оцеляване,първото правило на джунглата и понеже не сме в джунла се смятаме за хора,но има и хора които през целия си живот следват само инстинките си."Купони,пиянстване и тка и тка нататака,приемайки всичко за даденост,хвърляйки отпадаците си в природата.А това е деградация!Очевидно е че процента на смъртноста е доста по ниска в сравнение с преди 200 години,процента на умните хора е нарастнал,процента на високите хора е по голям,процента на хората които боледуват е по малък....и това го дължим на науката.......сега като се разболееш от настинка,отиваш в аптеката и си взимаш лекарства и до няколко дена си на крак пак.

Определено е широка,но ми кажи какъв е шансът в леко казано огромната вселена да има извънземни......шансът е големичък,не само големичък,а и даже как може въобще да се съмняваме,че не съществуват.

Света е един,той (светът) не се интересува от теб и мен,след 100 години никой няма да си спомня нито за мен нито за теб.Но светът не се базира на 10-те божи заповеди и промитите мозъци.Хах по времето на динозаврите,когато човекът не е съществувал са били в сила законите на природата и еволюцията.....оцелява най-силния и подобрява гена на бъдещето поколение,за да може след 30 поколение(примерно 30,но зависи от много фактори) на оцеляване на най-силния да има адаптиране към агресивната природа,иначе видът изчезва!

Левиатан.....Левиатан е едно от многото имена на дявола,а приказките за дракони са по древни от хтистиянството и са повлияни точно от динозаврите,но библията им придава "дяволит" облик.Което води до следващия извод.....човек се страхува от това което не познава и понеже се страхува,то той го оприличава на "дяволско".....като лунните затъмнения,които преди "много" години са били смятани за точно такива.

Маите са изчезнали ирония на съдбата,природно бедствие и недей да казваш че "бог" ги е наказал

Горепосоченото което показвало колко знам за религията всъщност е грозната и болезнена истина,и всички необременени и не заблудени хора се съгласяват с тезата ми.....говоря за вишисти и историци...

След толкова много фанатични изказвания които съм чувал,просто се бях ядосал и затова пишех толков халиво.

Нямате си и на идея колко апсурдни неща съм чувал,от вярващи хора и колко агресивно защитават теорията си която води до задънена улица,не за друго.....а защото им е промит мозъка и после се очаква от такива хора да създадат поколение.

Учебниците,какво да ти кажа за учебниците,ако бях си развивал знанията на основата на учебниците,сега нямаше да мога да водя спорове и да опровергавам тези теории.

Аз съм приятел и със протестанти и със агресивни християни и със християни вярващи в магии и със мюсюлмани които биха пребили човек ако заговори против корана и със атеисти и сатанисти.
    Един въпрос.....къде отиват будистите след смъртта си,в рая или ада....

епф теориите на Дарвин са леко "демоде",представи си изражението на Айнщайн ако е можел да види сегашната техника с която разполагат учените и нещата които са създали.....и защо всеки набожен човек изкача точно с тези две личности.
    Едната личност е основата на теорията ти, а другата е най-видното лице в науката.

"жабата е станала на принц след 2 млрд. години съществуване. "
    И аз го четох едно подобно нещо за преобразуване от жаба в човек.......но съмняваш ли се в съществуването на ДНК-ато,компютърните технологиии,слънчевите батерии и новите лекарства.Всички тези неща са благодарение на науката.създаден за да направят живота по добър,по дълъг,по рядко да се боледува.
    Точно ДНК-то ви е грешката. Промени в околната среда няма как да изменят базовите генетични инструкции. Кучето става вълк, койот, хиена и т.н. Какво имаме в началото? Куче. В края? Куче.

Теорията за еволюция гласи, че промените в ДНК-то се дължат на мутации. Мутациите, обаче от своя страна са повреди. Нека повредя кода на някоя програма, да видим дали ще изкара още 3 функции.

Животните да разговаряха....а те нима не си контактуват помежду си?Разликата между животното и човекът е че човекът има по голям мозък,с които осъзнава действията си и света около нега,за да може да оцелява в този свят,защото има животни които си закусват с голям кеф с човекшки бифтек.Това е оцеляване,първото правило на джунглата и понеже не сме в джунла се смятаме за хора,но има и хора които през целия си живот следват само инстинките си."Купони,пиянстване и тка и тка нататака,приемайки всичко за даденост,хвърляйки отпадаците си в природата.А това е деградация!Очевидно е че процента на смъртноста е доста по ниска в сравнение с преди 200 години,процента на умните хора е нарастнал,процента на високите хора е по голям,процента на хората които боледуват е по малък....и това го дължим на науката.......сега като се разболееш от настинка,отиваш в аптеката и си взимаш лекарства и до няколко дена си на крак пак.
    СПИН, Рак, вродени генетични дефекти, проявени в средна възраст? Те не се лекуват.

Определено е широка,но ми кажи какъв е шансът в леко казано огромната вселена да има извънземни......шансът е големичък,не само големичък,а и даже как може въобще да се съмняваме,че не съществуват.
    Аз не се съмнявам. Бог може да е създал и други същества. Ако не - пак Вселената е красиво място.

Света е един,той (светът) не се интересува от теб и мен,след 100 години никой няма да си спомня нито за мен нито за теб.Но светът не се базира на 10-те божи заповеди и промитите мозъци.Хах по времето на динозаврите,когато човекът не е съществувал са били в сила законите на природата и еволюцията.....оцелява най-силния и подобрява гена на бъдещето поколение,за да може след 30 поколение(примерно 30,но зависи от много фактори) на оцеляване на най-силния да има адаптиране към агресивната природа,иначе видът изчезва!
    Добре, промит мозък. Ако 10те Божии заповеди нямаха никакъв ефект върху съзнанието ти (нещо, за което еволюцията няма обяснение), то ти ще ходиш насам натам да крадеш, да убиваш... Най-накрая и ти самия ще бъдеш убит. Без тези заповеди щяхме да сме си още в античността, да се бием и да се убиваме...

Левиатан.....Левиатан е едно от многото имена на дявола,а приказките за дракони са по древни от хтистиянството и са повлияни точно от динозаврите,но библията им придава "дяволит" облик.Което води до следващия извод.....човек се страхува от това което не познава и понеже се страхува,то той го оприличава на "дяволско".....като лунните затъмнения,които преди "много" години са били смятани за точно такива.
    Левиатан е морско чудовише. Сатана значи "опонент" на иврит. Всеки, който се противопоставя на Бог е Сатана. То е повече звание, отколкото име. Луцифер е името. Драконите всичките са избити от хората.

Маите са изчезнали ирония на съдбата,природно бедствие и недей да казваш че "бог" ги е наказал
    Всъщност, възможно е. Исляма, Френската революция, Двете световни войни, всичкото е Божие наказание, предсказано в Откровението на Йоан, последната книга от Новия Завет.

Горепосоченото което показвало колко знам за религията всъщност е грозната и болезнена истина,и всички необременени и не заблудени хора се съгласяват с тезата ми.....говоря за вишисти и историци...
    Вишисти и историци, добре. Защото ако нямаш висше образование си идиот, който не може да мисли. Католическата и Православната църква са извращение на това, което пише в Библията. За това също съм пуснал тема.

След толкова много фанатични изказвания които съм чувал,просто се бях ядосал и затова пишех толков халиво.
    Е тая дума фанатик много я мразя.

Нямате си и на идея колко апсурдни неща съм чувал,от вярващи хора и колко агресивно защитават теорията си която води до задънена улица,не за друго.....а защото им е промит мозъка и после се очаква от такива хора да създадат поколение.
    Уау, промит им е мозъка. Не те вярват, че сме дошли от камъните.

Учебниците,какво да ти кажа за учебниците,ако бях си развивал знанията на основата на учебниците,сега нямаше да мога да водя спорове и да опровергавам тези теории.
    Аха... мислиш, ли?

Аз съм приятел и със протестанти и със агресивни християни и със християни вярващи в магии и със мюсюлмани които биха пребили човек ако заговори против корана и със атеисти и сатанисти.
    Един въпрос.....къде отиват будистите след смъртта си,в рая или ада....
    Християнин, вярващ в магии няма. Сатанисти също няма.

Будистите - като всеки друг езичник в "Ада". Какво е точно Ада е спорна тема. Със сигурност не е там, където живее Сатаната и мъчи хората, които са извършили "смъртен грях".

Всъщност, Бог може да прояви милост и да ги прероди в дърво или нещо подобно...

Сатаната си е жив и здрав и в момента управлява света.

Бих ти пожелал лек ден.

Бехемонтите и левитианите са същества от египетската митология, скъпи Christ. Друг е въпроса, че измкуканото ти, шибано, изплагиатствано Слово за пореден път е взела нещо от някъде, а после го представя като гениално и единствено.
    Относно това дали човек е виждал Бог, имам специален подарък за всички поддръжници на християнството. Запоядайте:

http://islamicportal.free.bg/cgi-php...wforum.php?f=4

И още:
    http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...collapsed&sb=5

Още:

http://www.infidels.org/library/mode...adictions.html

И пак ... още:

http://www.islamway.com/english/imag...radictions.htm

Ще се радвам да коментирате.
    Memento moriendum esse!

Ако беше потърсила по-добри източници от антихриста, щеше да видиш, че няма противоречия в Библията.

Град
    тук таме
    "Ужасяващо е какви стабилни заблуди са вкопани във фундамента на крехките ни догадки за живота на Земята. Оказва се, че ние имаме погрешни схващия за еволюционната теория и маймунския произход на човека. Вината за тях не е на Дарвин. Вината е на всички, които смятат, че познават теорията му. А Дарвин е казал друго. И още чака някой да го обори.

1. Не Дарвин е измислил еволюцията

Не той е първият, който се усеща, че има еволюция. Както почти всяка интересна идея, и тази идва от чувала с велики хрумвания на древногръцките философи. Те са смятали, че картината около нас не е статична, а динамична и се развива от по-просто към по-сложно, т.е. имаме еволюционен прогрес, обяснява палеонтологът акад. Тодор Николов. Дарвин обаче е имал прозорливостта да се роди във век, разкъсван от желанието да си отговори на въпроса "кои сме, откъде идваме и накъде отиваме". Тази атмосфера през XIX-я век - столетие на интензивни скокове в зоологията, палеонтологията, на шеметни разкрития на фосили в земните пластове, просто мирише на големи открития. И Дарвин е бил достатъчно далновиден да ги материализира.

2. Дарвин не е сам в откритието си

Дарвин е бил колкото любознателна, толкова и наблюдателна натура. Знае се например, че се е спирал и се е взирал в домашните животни и с научна охота е гледал как се случват селекции между тях, кои белези стават устойчиви и т.н. Едва 22-годишен Дарвин пише в дневника си: "Щом Лайел (английски геолог) казва, че Земята се е развивала, значи и живият свят се е развивал". И той намира доказателства за това, разказва акад. Николов.
    Когато през 1858 г. Дарвин най-накрая решава да сподели идеите си пред авторитетно научно дружество, съдбата демонстрира поредното съвпадение в стил "двама учени по едно и също време открили едно и също нещо независимо един от друг". Другият учен е симпатичен бедняк на име Уолъс, който на всичко отгоре напуска училище едва 15-годишен. Уолъс също открива, че природната среда влияе върху организмите като избира и утвърждава най-устойчивите им белези. За разлика от Уолъс обаче през 1858 г. Дарвин вече е развил в детайли своята теория и на сетната година я публикува под прочутото заглавие "Произход на видовете по пътя на естествения отбор".

3. Дарвин никога не е казвал, че човек произлиза от маймуната

"Обвиняват Дарвин, че той е отишъл толкова дълбоко в кощунството си, че да каже, че човекът е произлязъл от маймуната. Той никога не е твърдял подобно нещо", категоричен е акад. Николов. Това, което всъщност казва Дарвин е, че в сравнение с всички други видове човекът най-много прилича на човекоподобните маймуни. Впоследствие това се потвърждава и от генетиката: човекът и шимпанзето имат много общи гени.
    Но до какви истини все пак се добира англичанинът? Най-мащабната е за естествения отбор (не подбор, което звучи по-добре, но е погрешно). Тя се основава на изменчивостта на организмите (т.е. някои техни белези се променят с времето и заради различните външни условия) и наследствеността. Това означава, че природата, която е отличен комбинатор, експериментирайки непрекъснато върху организмите, оставя и утвърждава само най-полезните им белези. Това става именно чрез предаването им по наследство, обяснява акад. Николов.

4. Съвременната еволюционна теория съвсем не е Дарвиновата

Дарвин е написал, каквото е написал в средата на XIX век. Учените вече век и половина след него доказват защо той е бил прав. Така се е родила съвременната Синтетична теория на еволюцията, която обединява Дарвиновата теория за естествения отбор, постиженията на генетиката, хромозомната теория на наследствеността, теорията на информатиката (обяснява механизмите на кръстосване и предаване на генетична информация), както и на статистиката (тя и без това е на всяка манджа мерудия, така че не е за чудене, че се мярка и в еволюционната теория).
    И най-отчаяният смелчак в средата на XIX век нямаше да може да каже например по какъв точно механизъм белезите се предават по наследство. Какво остава за притеснителния Чарлз. Който, между другото, е смятал, че наследствените белези се предават чрез някаква течност - смес на двамата родители. Това се случва точно 9 г. преди нарочна кръстоска на няколко вида грах да подскаже на един словашки монах - Грегор Мендел, че не нещо друго, а някакви обособени частички са носители на наследствеността. В началото на XX век този заветен проблясък е преоткрит, а частичките са наречени гени.

5. Еволюцията не е приключила, тя продължава

И не само това. Колкото повече напредва, толкова повече се ускорява, казва още акад. Николов. Докато в началото процесът се е тътрел в аристократично бавен темп, сега развитието се сгъстява дотолкова, че понякога се налага да спрем за миг, за да изчакаме времето, което вече сме изпреварили. Това означава, че сега видовете имат много по-кратко съществуване. Ако не се самоотпише по друга причина, което не би било изненада, човекът ще оцелее като вид поне още 10 млн. години. Нищо чудно за толкова време да се променим и физически. А може по подобие на ехидната и птицечовката и човекът да се окаже преходен вид към нещо друго. Макар че учените повече клонят към другата хипотеза - човекът е достигнал оптимума на своите биологически показатели и повече няма да се променя. "За разлика от нас природата не предприема глупави решения", припомня акад. Николов. И още един намек - в предшестващата еволюция успех са имали онези видове, които са завоювали нови среди, т.е. нови земи. "Земята е като космически кораб. Той е натоварен на старта. Дали ще излети към нови земи и ще покори нови светове или ще се разбие на старта, зависи и от нас", убеден е академикът.

6. Дарвин, без да иска, посяга срещу религията

В това твърдение, за разлика от предишните, никога не е имало съмнение. Всъщност прочутият англичанин отбелязва, че той не се съмнява в Бога. Въпреки това основната критика на учението му е, че то е насочено срещу представата за Сътворението, срещу ролята на Бога в него, обяснява акад. Николов.
    Но има и още нещо - учени от XIX в. са допускали, че е имало не едно, а много сътворения, което е немислимо от гледна точка на Библията. В различни земни пластове са откривани фосили, които изчезват, но след време се появяват отново. Това се обяснява с периодични кризи (палеонтолози са преброили 180), през които даден вид е изчезвал, но след това се е случвал нов творчески акт.

КАРЕ НЕЯСНОТАТА ЗА НАЧАЛОТО

Науката отдавна е дала отговор на любимия въпрос кой е пръв - яйцето или кокошката. Обяснението на тази фундаментална подробност е остроумно, но добродушно академично смигване към желаещите да си тестват красноречието на тема "яйцето или кокошката". А именно - яйцето е откритието на влечугите в усилията им да изнамерят нов механизъм за размножаване, когато започват да завладяват сушата. По хода на еволюцията влечугите се появяват преди птиците, а кокошката, както е добре известно, е птица. Следователно, яйцето категорично е преди кокошката.
    Но ако питате науката какъв е произходът на живота на Земята, тя най-вероятно ще се изчерви. Не знае. Но и Дарвин не е знаел. Защото неговото учение не се занимава с това как е възникнал животът, за разлика от някои други учени.
    Най-силно се поддържа виждането, че животът на Земята е създаден по пътя на усложняването на химичните съединения. Според друга хипотеза животът е пристигнал със скален къс от Космоса, без да е ясно как се е зародил той там. Третата хипотеза е стара и наивна. Според нея има "спонтанно самозараждане" - като да оставиш бульон и след седмица в него да се появят червеи. Звучи толкова просто, че за малко да се окаже и гениално, ако преди това не беше отречено. Но вместо "откъде сме дошли" науката спешно трябва да търси отговор на въпроса "накъде отиваме"."

"Дарвин, бидейки агностик (все пак) е дал нещо много важно- показал е как процесът на поява и развитие на живота просто няма нужда от въвеждането на бог като фактор. Иначе действително има религии които прекрасно могат да съжителстват с еволюцията (някои индийски например определят точно маймуна като прародител на човека|). Но християнството не е между тези религии. А иначе по времето на Дарвин верата в бог е била като свидетелство за благонадеждност и при такваз жена като Ема Уеджуд, едва ли би си зел бела на главата. В "Автобиографията " му обаче има доста недвусмислена критика по адрес на християнството."

какво повече да кажа,човек ако малко се поразтърси из интернет намира нужаната му информация.Не говоря за недостоверната информация......а за сигурната информация,е стига да знаеш къде и как да търсиш.

Прародителят на кучето е вълка.

"Дълго време становището на специалистите зоолози и етолози за произхода на кучето не беше единно. На верния четирикрак приятел на човека се приписваха най-различни предци - вълк, чакал, койот, както и някои други изчезнали видове от сем. Кучета (Canidae). Въпреки прецизните научни аргументи на германския учен Алфред Зайц, който определя единствено вълка за прародител на кучето, основоположникът на етологията - австрийският учен Конрад Лоренц, през 1950 г. публикува книга, в която само въз основа на поведенческите реакции, без да привежда никакви експериментални и научни доказателства, изказва становището, че кучето произхожда не от един, а от два диви вида - вълка (Canis lupus) и златистия чакал (Canis aureus). Според неговата хипотеза и двата вида в еднаква степен са взели участие в произхода на домашното куче, тъй като се предполага внасяне на качествата на единия вид в наследствената структура на другия вид."

ДНК-то

"Откриха ген, прекратяващ стареенето
    3 Юни 2008
    Оказва се, че генът р16 ускорява остаряването на клетките, докато р19 спира този процес

Изследователи от клиниката в Майо откриха ген, който може да ускори или да спре процеса на остаряване на клетките, пише в статия публикувана в списание Nature Cell Biology. Чрез експерименти с мишки биолозите проучили функциите на два гена, предизвикващи развитието на тумори в процеса на остаряване – р16 и р19.

“Ние не можехме да изследваме мишки с премахнати ген р16 или р19, защото те умираха от рак преди да успеят да се състарят. Чрез кръстосването с други мишки, които остаряват пет пъти по-бързо от нормалното заради мутация в гена BubR1, ние преодоляхме това препятствие”, коментира ръководителят на изследването Дарън Бейкър (Darren Baker).

След преодоляване на този проблем учените твърдо установили, че р16 предизвиква остаряване на тъканите, докато р19 противодейства на този ефект. “Това беше напълно неочаквано откритие, тъй като експериментите с култури от тъканите показваха, че р19 подпомага остаряването”, отбелязва друг участник в изследването Ян ван Дерсен (Jan van Deursen).

По време на изследването учените установили още, че за старта и развитието на процеса на остаряване частично влияе и натрупването на стари клетки в органите и тъканите. Тези стари клетки притежават “изкривени” генетични характеристики и отделят белтъци, повреждащи околните клетки, което води до влошаване на функциите на органите."

Тези "повреди" както ти ги наречи за жизнена важни за озеляването на някои видове в агресивната природа,човекът живеее вече в общонст където това качество на оцеляване е променено,защото трябва да оцелееш като индивид и личност в социалната общност.

Всичко на този свят се движи,нищо не е статично.Един хляб ако го оставиш в природата и след една седмица го погледни пак.....
    светът е една постоянна въртележка в която всичко се върти и нищо не се статично,всичко се променя.А всяко едно начало бележи края на нещо друго и обратно,всеки един край бележи началото на нещо друго.

Този апокалипсис,за който се говори в библията е краят на едно нещо,но началото на нещо друго....това не е краят на света,не е края на човешкия индивид или смъртта на плнаетата или потоп който покрива цялата земя,което е нелогично и невярно,неможе да бъде заляна цялята земя.както неможе и светът да бъде създаден за 6 дена и всичките му тем подобни "писаници" в библията.Обаче има и един факт,съвпадането на съзвездията със библейските събития,ако се поразтърсиш малко ще намериш доказателства научни за това че както египтяните и всички древни цивилизации са се водели по звездите и съзвездията.И тази религия не прави изключение.

Ракът е личим на определен етап,и тепърва предстой да бъде личим изцяло.

"Американци откриха имунни убийци на рака на кожата
    Николай Атанасов - 20 Юни 2008
    Злокачествена меланома с метастази била унищожена за 2 месеца с ударна доза реагиращи на даден раков белтък Т-клетки

Американски учени успяха да излекуват напълно пациент с неоперативно отстраняема, злокачествена меланома (рак на кожата, б. ред.) с метастази, с помощта на голямо количество негови собствени имунни клетки, рзмножени в лабораторни условия, съобщава New Scientist. Туморът бил унищожен напълно за 2 месеца и вече 2 години не били регистрирани признаци за повторното му развитие, посочва разработилият терапията имунолог в Центъра за ракови изследвания “Фред Хъчинсън” (Fred Hutchinson Cancer Research Center) в Сиатъл, щата Вашингтон, Касиан Йи (Cassian Yee).

Екипът на д-р Йи успял да изолира група от една от разновидностите противоракови лимфоцитни клетки, т. нар. Т-хелпери CD4 на 55-годишен пациент със злокачествена меланома с метастази в белите дробове и слабините. Клетъчната култура, която реагирала на най-разпространения в тумора раков белтък NY-ESO-1, в течение на 2 месеца била изкуствено размножена в лаборатория, след което отгледаните 5 млрд. подобни клетки били инжектирани наведнъж в организма на пациента.

Лабораторната популация CD4-клетки се запазила във високи нива в организма над 3 месеца след успешния край на лечението. Според Йеи, ударната доза специфични Т-хелпъри е задействала в борбата срещу тумора и други имунни клетки, тъй като в хода на терапията били ликвидирани и раковите клетки, които не произвеждали белтъка NY-ESO-1.

Специалистът от Националния институт за лечение на рака (NCI) в Бетесда, Мериленд, Стивън Розенберг (Steven Rosenberg) предполага, че имунната реакция, провокирана от Йи, е задействала друг тип Т-клетки, CD8, които били използвани от екипа на Розенберг за лечение на меланома и показали 72% ефективност при 93 пациенти в хода на клиничното лечение.

Методиката на Йи била приложена при още 8 пациенти, като техните ракови образувания също се повлияли от лечението, но все още не са напълно унищожени.

Въпреки окуражаващите резултати от изследването, вероятно засега то ще е ефикасно само при част от болните от меланома, тъй като не всички туморни оброзувания съдържат белтъка NY-ESO-1, както и не всички имунни системи реагират на този протеин като злокачествен.

Според онкологът от Медицинския център на Университета "Джорджтаун" в столицата Вашингтон, Луис Вийнър (Louis Weiner), постигнатото от д-р Йи ще помогне в рамките на около 10 години да бъдат разработени клетъчни терапии и срещу други типове рак и дори създаването на противоракови ваксини, не изискващи инжектирането на имунни клетки."

Спинът и вродените дефекти...тепърва ще им се намират лечения.

Извънземните и християнството се самотричат.Вселената си е вселена както и да я наричаме....
    Просто влез във Вибокса или Ютуба и напиши how big is the universe или нещо подобно гледай един два клипа и ще се убедиш.

Ето ти вселената,ако все още мислиш че бог и съществуването на по висш интелект не си противоречат.Можеш да наречеш този висш интелект бог ако искаш и да му се кланят и да му се молиш всяка вечер да дойде,а може и това да представлява апокалипсиса.
    Никой неможе да каже с точност какво ще е бъдещето,медиумите могат до определена степен да познават известен период в бъдещето,защото имат изключителната способност да използват по голяма част от мозъка си.Но сидейки по миналото можем да предполагаме развоя на събитията в бъдещето.А Християнството не бележи началото на светът,преди тази религия е имало миолиони милиони години история,още по времето когато е нямало монотеизъм и всички са се кланяли на множество видове богове,най-висшия от които слънцето,защото слънцето бележи началото на деня и дава живот.....растенията фотосинтезират и т.н.
    Ако се вгледа човек ще забележи много от старите разбирания и вярвания на божеството слънце в христа....Ореолът,домът на бог,небето и слънчевите лъчи когато говори с мойсей например и още много.

"Добре, промит мозък. Ако 10те Божии заповеди нямаха никакъв ефект върху съзнанието ти (нещо, за което еволюцията няма обяснение), то ти ще ходиш насам натам да крадеш, да убиваш..."

Грешка голяма....ако направя нещо грешно като да открадна аз съзнавам последствията и понасям последиците,не защото вярвам в божествената намеса,а защото ЗНАМ как това рефлектира върху останалите хора около мен.....защото ако откраднеш 1000 лева,един друг човек или множество от хора остават без тези пари.....това последствие......
    "Всяко действие има равно по сила противодейстие"
    Ако направя добрина,не я правя защото така пише в заповедите,а защото така съм решил и защото това ще ми помогне за напред в бъдещето ми и бъдещето на други хора.
    Ако помогна на някой,то това няма да е защото трябва да дам втората си риза на ближния си,а защото го оважавам и знам че ако аз някой ден изпадна в подобна ситуация,той ще ми помогне....а ако не,то тогава се проличава кой какъв е.

Драконите били избити от хората....."Драконите"....дини аврите по точно не са избити от хората защото тогава не са съществували човешки същества.
    А и ако по времето на диназврите съшествуваха хора,то хората щяха да изчезнат...защото хищните динозаври са най-перфектните убийци и хищници съществували.....никакво предимство няма човекът пред група тиранозаври Х.

"опонент".......така така....всеки който се противопоставя на бог е сатана,защо бог не харесва някой да му се протиропоставя и трябва всеки който е срешу него да бъде убиван.....Вещиците са типичен пример....само заради това че не следват християнството и че имат котка,те са били изгаряни.Това че са се кланяли на дявола е невероятна глупост."вещиците" както са наричани в християнството,всъщност са жени или мъже,без значение пола,които са събирали билки и са почитали майката природа.

"Египетска литература
    Най-старата литература в света днес са няколко откъса от песни от периода на Старото царство на Египет (3500 - 2500 г. пр. Хр.). Те са записани с йероглифи върху стените на храмовите гробници и датират от около ХХХIII в. пр. Хр. Век или два по-рано подобни песни би трябвало да са били записвани върху по-малко дълготраен папирусен материал - дълго преди литературата да се е появила в която и да било страна."

3500-2500 година преди христа,дълго преди някой изобщо да е чувал за Христос.

Вече споменах начина и как медиумите са способни на виждат до определен период в бъдещето,това си е научно доказано с експерименти,когато виждат напред в бъдещето задействат датчиците и ясно се вижда колко голяма част от мозъка си използват,докато ние,нормалните хора,които не сме развили тази способност,използваме невероятно малък процент от мозъка си.
    След като всичко е възможно,нима не е възможно религията да е измислена. "Няма невъзможни неща!"

Познавам хора със по 3 висши и нямат работа,докато има хора със едно-две висши и работят в Германия.Братовчедът на майка ми има две-три висши и работи като културно аташе в Германия.Образованието е началото,после всичко си зависи от теб до каква степен искаш да се развиеш.

Извращение е,но го правят за..........пари и власт

И мразя думата фанатик,но въобще не ми е приятно да виждам такива хора,които могат да оприличени само с тази дума.

Те не вярват,те са убедени,психически от други хора които искат да ги използват.Психилогията е много силна наука,хипнозата и контрола на ума са използвани от много хора за зверщини или за добри цели.

Учебниците дават само началото,всико както вече казах си зависи от самия човек дали търси допълнителна информация или не.

А какво можеш да кажеш за християните които ходят при врачки и шарлатани,които използват "магии",уж за да помагат на хората.
    Процента на монасите и на вярващите в източно китайските религии е двойно по голям от този на хората изповядващи християнската религия и католицизма.Това са проучвания и статистики,които са абсолютно верни.
    Светът без религията е много по добър защото знаеш неправдите защо се случват,когато ти се случи нещо добро,ти не се благодаряш на бог,а на човекът или факторът благоприятствал добрината.А когато се случи инцидент не обвиняваш себе си а търсиш решение,следствие,фактор и разрешаване на проблема за да не се случват повече таквиа инциденти,като пияните шофиори.
    Не се страхуваш постоянно от последиците от дейстията си,защото знаеш до какво довеждат и какро променят.
    Света се управлява сега от парите и властта,не ги наричай "сатана",защото те не са.

Град
    тук таме
    Теорията за съществуването на бог,отдавна е оборена от много хора.

"Незнам дали си чувал за преживявания близки до смъртта(ПБС)."
    О да.....чувал съм,гледал съм филми и съм чел литература и мога да ти кажа че това е направено за не се губят вярващите хора,за да не си губят "абонатите" също като хранителните стоки......правят реклама и имат по голяма клиентела.
    А и аз много пъти съм си правел ескперименти....много силно мисля и се убеждавам в нещо и когато заспа,го сънувам.Дори тази вечер 29 срещу 30 сънувах това което искам да ми се случи завбъдеще,но не го сънувах понеже то ще се случи,а понеже много силно желая да се случи....
    ЗАЩО всички се съмянвате в силата на психиката?

Библията.....единственното "доказателство" за вярващите.Постоянно цитирана и четена,о и да не забравя да вметна че бибилията не е най-четената книга,има книги които я задминават....та библията,събирани записки на различните "светци",които записки си противоречат.....един написал два дена,друг три дена,а трети въобще не писал за това.И на кого да вярваш?Един видял светлина,друг как небето се разтваря,трети видял слънчево затъмнение.........тези хора трябва да спрат да се взират в слънцето,че току виж им се влошило зрението и им се провидяло бог.
    И таквиа случай има много,хора които си мислят че са видели бог,а всъщност после се е намирало разумно и логично обяснение на случилото се.
    "С времето се разкрива всяка истина" Менандър

Бъдете малко по критични и подлагайте на съмнение всичко,докато не бъде доказано,това е начинът.
    Защо никой не подлага на съмнение религията,страхуват се от божият гняв ли.Аз подложих на съмнение всички мои теории и тези,докато не ги доказах с факти,само религията няма доказателства.....ами те и приказките за принца на бял кон и принцесата във високата кула нямат доказателства.....защо ли....защото са измислица.Най-трудното търсене е това за истината.Най-скъпото е истината и истината е тази която дава свобода.

Цитирай Първоначално написано от k`man
    Теорията за съществуването на бог,отдавна е оборена от много хора.

"Незнам дали си чувал за преживявания близки до смъртта(ПБС)."
    О да.....чувал съм,гледал съм филми и съм чел литература и мога да ти кажа че това е направено за не се губят вярващите хора,за да не си губят "абонатите" също като хранителните стоки......правят реклама и имат по голяма клиентела.
    А и аз много пъти съм си правел ескперименти....много силно мисля и се убеждавам в нещо и когато заспа,го сънувам.Дори тази вечер 29 срещу 30 сънувах това което искам да ми се случи завбъдеще,но не го сънувах понеже то ще се случи,а понеже много силно желая да се случи....
    ЗАЩО всички се съмянвате в силата на психиката?
    Чакай малко!Ти не можеш да бъдеш напълно сигурен дали има или няма Бог!И така както го казваш,сякаш говориш от името на всички!Но твоето мнение не е сходно на моето и никога няма да бъде!Относо ПБС - вярно,че много хора по този начин си правят "реклама" един вид 0.о......Ние не говорим затова,да сънуваш това което искаш,а за ПБС.Има разлика!Това което ти си направил и много други хора са успявали!ПБС е нещо съвсем друго!И отново да кажа - ние хората много неща си 'оборваме',което не означава,че нашите теории или тем подобни "твърдения" са вярни!Едни вярват в еволюцията и са убедени в нея,други(като мен) вярваме в Христос и сме убедени в Него!И ти да почнеш да ми пишеш неща от сорта на:"Теорията за съществуването на Бог,отдавна е оборена от много хора." е безсмислено.Просто защото каквото и да ми кажеш аз ще продължа да вярвам в Него,а аз на теб каквото и да ти кажа ти ще продължиш да си вярваш в "нещо си друго",което предполагам е 'еволюцията'.....

По - добре спри с експериментите поне за някакъв кратък период от време........за да не започна да се съмнявам в силната ти психика!

Библията може и да не е най - четената книга,но какво от това не разбрах?Не съм опряла пистолет в главата на който и да било,за да седне да я чете.Камо ли пък на теб!

Не.Всъщност много хора я подлагат на съмнение........търсят доказателства,истини.Едни са убедени в едно,други в друго.И както сам каза:"С времето се разкрива всяка истина" Менандър Нека се оставим на времето да ни разкрие истината.

Град
    тук таме
    хах експерименти...."експеримен " не е правилната дума,изпобвал съм начини да си контролирам сънищата и да мога да се будя когато аз пожелая,защото често сънувам и.....сънувам неща които са ми се случили или искам да ми се случат.

"..оборена от много хора." е безсмислено.".......съмнениет е ключът.

Разликата е че при ПБС усещането е по силно,понже си на границата на смърта,в кома,а комата е близка до заспиването и изпадането в безсъзнание.Като има различни етапи,при които етапи нервната система и психиката играят различна роля,различни химични елменти и хормони се изпускат и особенно в болница където вливат различни медикаменти,които влиаят и на мозъка и на нервната система и на цялото тяло.....много дълга тема.
    Едни като теб,едни като мен.....един християнин,един католик,един будист,един мюсюлманин,един атеист,един сатанист и още много други които следват различни религии и убеждения(атеизмът не е религия)и всеки си защитава ревностно своята и какво става....противоречия и войни.Докато истината е една,но малко хора се водят по нея.
    И затова има сега " ти не си като мен,ти си различен" и всички мразят различните и от там произлизат всичките тези неправди и апсурди.
    Истината е една,това че някой не я приема и я мисли за "зло" не я променя и не променя последствията от тази истина.
    Коя истина....майката природа.Когато четете нещо,вниквайте в това което четете.

Няма такова нещо като да се оставим на времето,нищо не стои на едно място,нищо не е статично.....всичко се променя и изменя,без значение дали го искаме или не.А истината се разкрива не от самото време,а защото с времето хората започват да се съмняват и да поглагат на съмнение всичко.

Цитирай Първоначално написано от k`man
    хах експерименти...."експеримен " не е правилната дума,изпобвал съм начини да си контролирам сънищата и да мога да се будя когато аз пожелая,защото често сънувам и.....сънувам неща които са ми се случили или искам да ми се случат.

"..оборена от много хора." е безсмислено.".......съмнениет е ключът.

Разликата е че при ПБС усещането е по силно,понже си на границата на смърта,в кома,а комата е близка до заспиването и изпадането в безсъзнание.Като има различни етапи,при които етапи нервната система и психиката играят различна роля,различни химични елменти и хормони се изпускат и особенно в болница където вливат различни медикаменти,които влиаят и на мозъка и на нервната система и на цялото тяло.....много дълга тема.
    Едни като теб,едни като мен.....един християнин,един католик,един будист,един мюсюлманин,един атеист,един сатанист и още много други които следват различни религии и убеждения(атеизмът не е религия)и всеки си защитава ревностно своята и какво става....противоречия и войни.Докато истината е една,но малко хора се водят по нея.
    И затова има сега " ти не си като мен,ти си различен" и всички мразят различните и от там произлизат всичките тези неправди и апсурди.
    Истината е една,това че някой не я приема и я мисли за "зло" не я променя и не променя последствията от тази истина.
    Коя истина....майката природа.Когато четете нещо,вниквайте в това което четете.

Няма такова нещо като да се оставим на времето,нищо не стои на едно място,нищо не е статично.....всичко се променя и изменя,без значение дали го искаме или не.А истината се разкрива не от самото време,а защото с времето хората започват да се съмняват и да поглагат на съмнение всичко.

Ти сам използва думата 'експеримент'.
    Да....аз затова говорих за разликите понеже ти ми обясняваш как си сънувал нещо,което си искал(или там както беше),но ПБС не става когато си поискаме ние.И все пак:

"ПБС принадлежат към една по-голяма категория от преживявания, които надминават ограниченията на пространството и времето и имат силата да променят живота и вярата на човек. Често се наричат духовно транформиращи, преломни или мистични преживявания.

Характеристики на ПБС:
    * чувство, че човека е извън физическото си тялото
    * понякога възприемайки го от външна гледна точка
    * чувство на преминаване през тъмнина или тунел
    * силни емоции
    * повишени възприятия
    * изживяване на велика светлина или тъмнина
    * навлизане в духовната среда, което може да включва ясни запомнящи се пейзажи
    * среща със починали хора, духовни същества и/или религиозни личности
    * знание за същността на вселената
    * преглед на живота
    * чувство на единство и взаимовръзка
    * граница, от която няма връщане
    * чувство, че има знание за бъдещето
    * съвети относно целта на живота

* Никои две преживявания близки до смъртта не са еднакви и нито една характеристика не се намира във всяко ПБС.

* Най-честия доклад за ПБС включва силно чувство на мир, радост и обич, често среща със безусловно обичаща светлина.

* Мъчителни преживявания понякога са докладвани, включващи същите елементи, но със противоположните емоционални състояния - огромен страх, изолация, не съществуване, объркване, мъка и вина."

Не си ме разбрал правилно.Поне аз не мразя различните,уча се да приемам хората такива каквито са.Но когато започнете съвсем категорично да твърдите "Няма Бог" и се ядосвам.За мен няма значение дали някой е атеист,мюсолманин,будист,б л,черен,жълт,червенокож...... ..нека бъдат такива.Аз не мога да съдя който и да било.С всеки човек можем да бъдем приятел!Казвам,че едни твърдят"Христос няма",а други като мен "Христос има".Дали можем да бъдем наистина сигурни/категорични?Ето - аз съм сигурна,аз съм убедена че Той съществува,то е и до вътрешно усещане и разбиране!
    И времето се 'движи'....зависи кой как си го представя.Хмм....както всички знаем времето и пространството се променят и са взаимносвързани. Но разбира се не времето променя нещата,а ние.Но като казах да се оставим на времето да ни разкрие истината,говорих за Съдния ден .Но как реши,че съмнението е ключът?Има ли нещо сигурно в твоя живот тогава?Имаш ли основа?Сигурна основа?

Ако беше потърсила по-добри източници от антихриста, щеше да видиш, че няма противоречия в Библията.
    Не, естествено, аз съм сляпа и не виждам. . Това дали има противоречия в Библията много лесно се доказва. Вземаш си книжчицата, сигурна съм, че я имаш и започваш да проверяваш. Те хората са написали от коя глава и от кой ред са взели цитатчето, нали така? Фактите са си факти и си остават такива, независимо от къде са взети.
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Не, естествено, аз съм сляпа и не виждам. . Това дали има противоречия в Библията много лесно се доказва. Вземаш си книжчицата, сигурна съм, че я имаш и започваш да проверяваш. Те хората са написали от коя глава и от кой ред са взели цитатчето, нали така? Фактите са си факти и си остават такива, независимо от къде са взети.
    Контекст, идиоми или грешки в превода. Когато провериш тези неща, тогава ми говори.

Според мен такива нещо като Бог няма.За 6 дни казвате е създаден света...странно,ама как всичката материя е била събрана,концентрирана и там всички други неща, че да се получи всичката тази зеленина, рекички ,езерца и тем подобни.Аз съм съгласен с мнението на k`man.
    За извънземни...питате дали има извънземни? Ще ви кажа,че този въпрос е тъп! Правилният е Къде има извънземни.
    Аз лично вярвам в науката,не на Библията,която според мен си е една фантастика,ама скучничка.Наскоро четох,че черните дупки са вселени във вселената.Ако това се окаже вярно(не е доказано и не го твърдя,но не го и отричам)то тогава,ако ние предизвикаме някоя Супер Нова да избухне преждевременно, то тогава ние богове ли сме.Ами ако аз например съм ученътм, който води проект по предизвикването на черна дупка.То тогава аз Бог ли съм!?
    Нещата са доста широки затова няма да обхващам много точки от темата,но само бих искал да кажа,че идеята за всички тези неща са...глупави.Чел съм навремето тук таме нещо, там нали тоз Христос от 2,3 риби(някъде там май) успял да нахрани хиляди души.Е как става тоя номер.Мога да направям пример с една джаджа от Стар Трек.Там хората си имат една технологийка, която прави всичко от въздуха, чрез ядрен синтез( странно,но сега не се сещам името на това устройство).Идеята ми е,че защо този "Бог" да не се окажат разни извънземни в бели престилки наричащи себе си учени.Може нашата вселена да е направена по начина с черните дупки.След някоя друга година...като се замисля по скоро хилядолетие и ние ще правим вселени.И ние ще правим живот.
    Във вселената има много живи твари.Може би всяка система,която има някоя друга планета има някоя друга бактериа.След няколко милиарда години ще стане някоя разумна форма на живот.
    Това, че животните си говорят си е ясно.Човекът просто минава над обикновенни неща като "натам има храна" , "натам има опасност" .Ние се осъзнаваме и това ни отличава.
    Аз лично винаги ще си вярвам на науката, тъй като тя би могла да дава познание.Тъй като не съм си правил труда да чета Библията ,ще ви питам Как слънцето свети? Защо планетите се въртят? Защо Слънцето има по голяма гравитация? Какво егравитация? Как "Бог" е създал гравитацията? Там едва ли има тези отговори.
    За ДНК ,наистина еволюцията е мутация в структурата.Ако тя е сполучлива се пренася в следващото поколение.Ако не е...новороденото просто....е то зависи каква е,ама ако е нещо по сериозно...
    Та това е общо взето.
    Айде със здраве!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си