- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчните-->спор
Значи имам едно запитване: Спорихме с един приятел относно противозачатъчните и това, че били полезниЧувал от момиче, че се пиели профилактично и общо взето предпазват организма, също така спомагат за растежа на циците (с извинение
), против пъпки и всякакви такива неща!? Аз за пръв път чух и бях много учудена
![]()
Знам че имат странични ефекти, ма за полезно действие...
п.с. Извинявам се ако темата не е за този раздел
da imat strani4no edistvie i stiga lekarkata da ti gi predpishe s pravilnite hormoni te mogat da ti vredat i da ti pomagat na organizma![]()
e Tva e skAPaniq jivot da si vluben v nqkogo koito nemoje6 da ima6 i toi da te mrazi no ti pak da go obi4a6 do smurt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ае чак протфилактично не ...
Различните противозачатъчни са с различна доза хормони ...
Затова 1во е най добре да те иследват и след това да ти препишан противозачатъчни.Ако противозачатъчните са грешно дозирани спрямо организма се появяват страничните ефекти - акне, напълняване, понякога дори не предпазват от бебета...
Но ако ти предпишат правилните - кожата ти се изчиства, хормоните се регулират, циците нарастват, менструацията се регулира и са анти бебе... аз смятам от др. месец да почвам :P
Аз пия противозачатъчни.... поради хормонален проблем....това за страничните действия е при много малко жени. специално при мен,цикълът ми стана много къс и напълно безболезнен (преди 7 дни мъки) кожата се изчиства постепенно от пъпчици и т.н....бюста леко набъбва :Д доволна съм....ама то си е до човек вечетова за тоталното побъркване на организма си е мит....
Аз пия противозачатъчни, за да не расте кистата ми...Това е единственото, което ми помага. Пия ги бая години и нямам мустаци, пъпки, не съм 100 кила......Да, единственото им предназначение не е контрацепцията. Но това само и единствено гинеколог може да ти каже. не ги пий самоволно!
Аз пия противозачатъчни поради хормонални проблеми.Някакви други ефекти при мен не съм забелязала.
...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...
Е, може ли да сте толкова неграмотни,бе... Ебаси, млади момичета/жени в 21 век си нямате елементарна представа от контрацепция. Толкова ли не се научихте, че да не забременеете е първо ваша грижа, а след това на всички останали, с които спите. И да, представи си противозачатъчните освен странични действие, както си мислят някои имат и полезно действие. Представяш ли си?Първоначално написано от BlackRainbow__
Ма те и полезни били. Не мога да разбера - уж, много четете разни женски списания, уж сте много грамотни, навсякъде ви пишат, че тия хапчета са добри и това със страничните ефекти са митове и легенди отпреди 30-40 години и лекарите ви го казват и вие пак вярвате на баба си, която по време на сексуалната революция 70-та година ги е пиела и са й пораснали мустаци. Е, просто нямам думи
![]()
За да питам, явно не съм прочела в списание или някъде другаде...и изрично казах че за пръв път чувам да имат полезно действиеПф, да не зададе човек въпрос....
Все пак мерси за информацията, помогнахте ми!
Не може да кажете, че действат добре, защото всеки организъм е различен.
Най - добре е да се предпишат от гинеколог.
Аз много пъти съм чувала, че хормоналните лекарства понякога действат доста зле ... силно окосмение и пълнеене, но както казах при всеки е различно.
Не съм започнала да използвам такива контрацептични методи, защото според мен ми е доста рано (все пак съм на 16), но предполагам след 1-2 годинки ще се консултирам с гинеколог, за да започна с тях.
![]()
Не е важно какво говорят зад гърба ти, важно е като се обърнеш всички да мълчат!
Абе и некадърни гинеколози има, ей на, на приятелят ми сестра му сега смени противозачатъчните, тъй като във Франция ги няма тези, които тя пиеше, отиде на гинеколог, изписа й някакви и резултата беше напълняване и увреждане (слава богу не трайно) на единият яйчник.
То е и до компетентност на лекаря, не само до организъм. И въпреки, че моят гинеколог е много добър в работата си, някак не ми се рискува... Но да, нормализират цикъла, отразяват се добре и на кожата и т.н. и т.н. Но задължително трябва да се изпишат от гинеколог.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Противозачатъчните са нож с две осртиета
както помат така и вредят