Цитирай Първоначално написано от Chrissie
Според мен,абсолютно всичко казано за съзнанието и мисълта е вярно.Изчела съм много статии,твърдения,книги и т.н по този въпрос,а и имам личен опит,за да знам,че е вярно.Ето,веднага давам пример.Доказано е,че човек,чрез йога(а йогата е най-висшето духовно изкуство) може да се издигне във въздуха на около метър,само като използва съзнанието си!Освен това,без да имаме психическата нагласа,че можем да направим подобно постижение,то няма да стане.

Ето и още нещо.Някога съсретодочавали ли сте се наистина върху нещо?Но аз говоря за истинско съсретодочаване,а не главоблъсканица за поредното домашно по геометрия.Когато искате да постигнете дадена цел,насочвате цялата си сила и всевъзможни енергии,които открието в себе си към обекта,към който се стремите,като мислите само за него и за нищо друго.И ако успеете да направите и минимално усилие,от това,което казах току-що,то тогава трябва да ви заболи глава.А щом това стане и след като отворите очи усетите,че слепоочията ви пулсират,главата ви тежи и изобщо цялата глави ви боли,ще разбрете една малка частица от силата на съзнанието ви.

Сега бих искала да дам още един пример.Ако нямаме поставена цел и се целим на посоки,тогава бихме ли могли да спрем сърцето си за около минута?Не,разбира се,че не.Ако не обединим всичките си сили и не ги насочим към отварянето на чакрите си,ще успеем ли?Отговорът отново е не.С две думи,няма да успеем да направим нещо,ако не го искаме силно.Разбира се,трябва и действие,но по-голямата част се свършва от съзнанието ни.Знам,че това,което ще кажа сега,ще прозвучи доста глупаво на мнозинството от форума,но точно за тази тема си има направени цели анимации.Анимации,за да са ни по-нтересни,защото ако е направено на филм,с истински лица,никой няма да го интересува.И все пак,ако някой го е заинтересувало за кои анимации говоря,става дума за "Аватар-повелителят на четирите стихии" ,"Ю-Ги-О" и най-вече "Наруто" -той много добре се доближава до това,което се опитах да кажа.

Дано поне малко да съм успяла да отговоря на въпроса ти.
Точно така. Със силата на мисълта и съзнанието можем да правим неща, които сега наричаме фантастични и свръхестествени. Толкова невъзможни изглеждат, че няма да давам примери, пак някой ще ми се смее.