.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Някога [Ние]

Някога замисляли ли сте се, че ние всъщност не живеем?
    Не сме и мъртви, обаче.
    За да си мъртъв, трябва да си живял.
    Ние сме Призраците на Нищото. Фантоми. И най-лошото – демони. С демонична душа, с демонична плът, демонични сърца, демоничен облик. Пълноценни. Завършени.

-----------

Някога чудили ли сте се, защо душите ни, които иначе са сухи и безчувствени, понякога стават мокри, навлажнени, като парцала, с който бършем насъбралата се прах по физическата повърхност?

Не?

Ще се опитам да ви кажа, макар че не мога да съм напълно точен. Всеки път, в даден момент, нещата достигат ръба на своят Бокал и детето, което е вътре (или отвън) вас не издържа, и макар и потиснато, заплаква с изсъхналите си очи, за да опита да поразмекне камъка от огън, жилките от стомана и сяра, преплитащи се като гнездо змии по гнилите ни душици. И тогава това дете умира, наистина умира. Няма го, губите го, то се губи. Вътре, в спиралите, в истинския АД, където дори и дяволите няма да искат да стъпят. А питате ли малките деца?
    Както и да е, все едно някой от нас го интересува. Като умре това дете, вие оставате влажни в душата си за не повече от година-две, в редки случаи – до пет, след което душата ви отново изсъхва, сярата я продухва и налага своите Песъчинки, които вземат все повече и повече жилчена площ по нея. Но този път няма кой да размекне камъка и да събуди противодействието на демоничното. И тогава, точно тогава, ние, несъществуващите, Избледняваме. Не че ни няма, по-страшно – избледнели сме. Това не мога да ви обясня.

-----------

Танцувах по нощните остриета както единствената звезда яздеше небосвода с мастилен цвят на мен. Зъберите бяха пред мен – тамън два, а по-средата – То. Плачеше, но нямаше очи. Видях добре, защото се ужасих от факта, че в мъгливата нощ проблясват сълзи, които идват не от друго, а от ями. Празни, прашни, издълбани, кървави, сухи, всякакви. Ямите на невиността, които не изпълват нас, защото нямаме такава.

Не ме попита, а просто я взе. За миг усетих пробождането сред огньовете, а после сълзите на детето изчезнаха и то ми върна душата. Мокра, прогизнала, като гъбата в първи клас, която взех в ръце, за да изтрия за наистина първи път изпъстрената с буквички от тебешир дъска. Зъберите се стесниха. Притиснаха ме. Убиха ме, преродиха ме. Спасих един, убих един, а милиони крещяха с раздрани и разпрани гърла. Вдигнах очи, плачех. А после изкрещях по-силно от всички други в мрака, всички заобикалящи ме сенки.

Очите му...очите му се бяха появили. Рубинени, демонични. Черното в тях трептеше, мръсен пламък от греха ми, от греховете ни, разяждаше плътта около себе си и я овъгляваше. Усмивка. Черни устни, разсипан въглен, умряло дете.

Единственият ми шанс за пречистване на душата от сярата, камъка и желязото. Единственият ми шанс да убия детето, да му даря рубина, да изгоря плътта му и да започна отново да трупам демоничното, което ще ме направи Призрак.

Плачете.

“Little boy, such precious joy is dead to the world.”
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Horrorwood
    Красиво е. Обичам разкази, в които можеш да се загубиш Наистина много ми хареса, браво =]
    Всъщност нямам думи да опиша колко много ми харесва, защото разказчето ми отмъкна всичките.
    Your pseudo sunshine I don't need.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Страхотно е!
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Благодаря ви
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си