.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

НЕ искам повече да се притеснявам за косата си!!!

През последните 2,3 години косата ми доста пооредя. И мисля, че продължава.. Просто не знам какво да правя. Хората ми казват, че имам мн хубава коса, дълга е, но само аз знам акви проблеми имам с нея.. Не й правя маски, всеки месец съм с различен шампоан, тупирам я, пълня я с боклуци от рода на лакове, пяни, суша я редовно със сешуар, но отбягвам пресата напоследък доста. Нищо не правя за своята коса.. Само ходя на фризьор и ползвам кристали;/
    Искам да ми дадете съветчета... Как да се грижа за нея, какви маски да си купя.. и така.. Пробвала съм на Дав, но изобщо не бях доволна.. Не стига, че ми пада, но тогава нз въобразявах ли си, но мисля, че беше по зле.. Пада много ... Та много ви моля, кажете ми какво да правя.. Изобщо не разбирам от тея козметики за поддъжка на косата, аз мога само да я съсипвам..
    Търсещият щастие е като пияницата,
    който не може да улучи пътя към дома,
    но знае, че има дом.
    Ще ми помогнеш ли да го намеря??

Град
    Велико Търново
    Ако искаш да имаш хубава коса спри най-накрая да я тупираш(накъсва се косъма),не и слагай пяна,лак за коса и не я суши със сешоар.Всияко,което ползваш е много вредно!

Иди на дерматолог Аз имах същите проблеми преди месеци, но отидох и там ми казаха, че ми липсва някаква киселина ли..пф не знам Дерматоложката ми предписа шампоан с катран, ампули и лекарства (всичко излезе около 50/60 лв) И от тогава нямам никакви проблеми с косата, дори стана по-здрава. Единствения недостатък е че трябва да я мия най-много през 1 ден, иначе има по два/три косъма на гребена..и трябва да я мия с този шампоан с катрана, другите ми изсушават косата и отново я карат да се накъсва.
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

А изтощена ли е или само уредяла?

Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    Иди на дерматолог Аз имах същите проблеми преди месеци, но отидох и там ми казаха, че ми липсва някаква киселина ли..пф не знам Дерматоложката ми предписа шампоан с катран, ампули и лекарства (всичко излезе около 50/60 лв) И от тогава нямам никакви проблеми с косата, дори стана по-здрава. Единствения недостатък е че трябва да я мия най-много през 1 ден, иначе има по два/три косъма на гребена..и трябва да я мия с този шампоан с катрана, другите ми изсушават косата и отново я карат да се накъсва.
    А какво точно ти предписа?Какви са лекарствата и ампулите?От личната ти лекарка ли взе направление?Какво точно и каза като ходеше?Извинявай за многото въпроси,но ми е много важно да знам!
    Авторке,от колко време си тупираш косата,ползваш лак и сешоар?

Ух не искам да спирам да я тупирам.. Иначе не мога да я гледам мн зле седи Иначе не мисля, че е изтощена.. Все още не .. Само поопадала ;/

Jumbie483, мерси може и да питам дерматолог и без това към края на месеца ми се отваря ходене по др проблем
    но знае, че има дом.

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Авторке,от колко време си тупираш косата,ползваш лак и сешоар?
    Сешуара - от години си го ползвам. В началото беше уж само за да придавам повечко обем на косата си... Лака може да се каже същото, смисъъъл доста време, но последните месеци по често. Тупирането - вече няколко месеца Не знам като гледам др. се тупират всеки един ден и то години наред и сякаш нищо им няма
    но знае, че има дом.

Град
    София
    е извинявай ама не може сичко наведнъж.Хем да се тупираш,лакираш и т.н хем да ти е добре косата.Така не става,или спираш да си третираш косата с разни изтощителни неща или си я гледаш как пада

n0va_s1m_tYk, трябва да знаеш,че проблемите с косата и този косопод са причината от действията на различни фактори, а не само на това какви грижи полагаш - нездравословно хранене,скрито заболяване и т.н. Затова най-добрия съвет,който мога да ти дам е да отидеш на преглед при доктор,но не се притеснявай,сигурно не е нещо сериозно (та нали много хора ти казват че косата ти е хубава).

Еее сори , ама ако не спреш топирането няма да се оправи от самосебе си ... Използвай керамична преса и преди да си сложиш обем с нея си сложи кристали .И си купи шампоан за изтощена коса

Цитирай Първоначално написано от Mmmm_SlaDKotO_An4e
    Еее сори , ама ако не спреш топирането няма да се оправи от самосебе си ... Използвай керамична преса и преди да си сложиш обем с нея си сложи кристали .И си купи шампоан за изтощена коса
    Не, отказала съм се от пресата Иначе преди два дни си взех един обикновен яйчен шампоан. Вече даже го пробвах два пъти и ми хареса.. Не съм чела обаче за какво е. Като видях, че е яйчен направо го грабнах. Мисля, че тези са хубави нз

elle_123, така е ;] Аз за нездравословното си хранене си го знам. Бяха ами предписали различни витамини и си ги пиех, но и тогава не мисля, че имаше някаква разлика.

А гледала съм реклама на някакво "Геритамин Нео" дали е добра идея да го пробвам ?
    но знае, че има дом.

Град
    Там където никой от вас не е бил =[;
    Няма да имаш хубава коса докато не спреш да я третираш !
    Суетата.Моят любим грях.

Цитирай Първоначално написано от Dessynka
    Ами това ми е ясно, но няма ли да стане, ако полагам достатъчно грижи, всичко както трябва ииии просто с леко тупиране и малко лак да нямам проблеми
    но знае, че има дом.

Град
    Някъде там...
    Спри да си третираш косата с всякакви глупости

Град
    в мазето ;dd
    недей да си съсипваш косата повече .. спри пресата , лака за косаа и пяната използвай маски за коса - купи си или просто си направи домашна можее да си пооправяш косата понякоа ноо по-рядко :P

Мега фен
    Град
    SF
    Нормално е косата ти да се изтощава, ако е дълга. И аз забелязах, 4е моята, когато порастне пове4е, запо4ва да пада пове4е, независимо колко я глезя.
    И все пак, ако не искаш да я подстригваш, запо4ни поне да й правиш някакви маски. Из аптеките и козмети4ните магазини има всякакви ампули за подхранване на косата, които като забъркаш в някоя и друга домашна рецепта, се полу4ават много готини мазила. Например с жълтък на яйца, зехтин, кисело мляко, отвара от коприва. Ина4е има и готови маски, които оба4е според мен не правят по4ти нищо.
    Купи си бирена мая и рибено масло - и двете заздравяват косата и ноктите и из4истват кожата. Също има и разни витамин4ета и добавки, които можеш да пиеш - там някви Мерц, ала бала..
    Идеи бол, стига да ти се занимава

Робинята на Quench

Град
    Цитирай Първоначално написано от n0va_s1m_tYk
    Ами това ми е ясно, но няма ли да стане, ако полагам достатъчно грижи, всичко както трябва ииии просто с леко тупиране и малко лак да нямам проблеми
    Тва "Леко тупиране" си е пак тупиране,а то накъсва косъма.Или ще спреш да си третираш толкова много косата или няма да имаш хубава коса.Започни да и правиш домашни маски за изтощена коса и т.н. купи си някой хубав шампоан,но не се залъгвай по тея дето ги рекламират щото повечето не струват.Лично на мен най много ми харесват шампоаните на Тео ботаникъл правят косата страхотна.Може също да използваш и кристали,а бе общо взето грижи се за косата си както трябва.
    Суетата.Моят любим грях.

Град
    Бтв можеш да си слагаш диадеми те придават обем на косата
    Суетата.Моят любим грях.

Първо спри да си третираш косата,дори и със сешоар. Също така е добре и да я подстрижеш малко.След това си купи по-мек шампоан и задължително слагай балсам.Купи си ампули против косопад.Можеш да си правиш и домашни маски,с жалтък,захтин,кисело мляко,мед,а също така към тях можеш да прибавяш и бадемово масло,масло от жожоба,кокосово масло също(ще ги намериш в аптеката).

hi

Saglasna sam s pove4eto mnenie,prosto spri da q topirash ili go pravi po rqdko,ne tupirvai i vav sa6toto vrreme da slagash i lak pqna kristali..i vsqkakvi gluposti...az li4no ti zavijdam za kosata,za6toto moita e mnogo tanka i rqdka...no kakto i da e uspeh i nai-dobre zatova da se konsultirash sas dermatolog

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Абе то и аз изобщо не полагам никакви грижи за мойта четина, ама не я и третирам. Само със сешоар де..
    What you give is what you get!

Цитирай Първоначално написано от Desi_etnies
    Абе то и аз изобщо не полагам никакви грижи за мойта четина, ама не я и третирам. Само със сешоар де..

Saglasna sam s neq....az sam po sa6tiq na4in,mnogo rqdko q iztu6tavam,...

Имах много сериозен косопад преди време и си купих
    едно масло за мазане на скалпа EKS surgiva marine,производителя е Colomer Italy,струва 28 лв. и го има в по-големите магазини за козметика.
    Аз останах много доволна от него и продължавам да си слагам,че и аз си пръскам косата с всякакви химикали.

Ако държиш на хапчета и добавки,аз пих цинк,обаче по-добре да не взимаш нищо без преглед от лекар/не се знае дали нещо е в недостик или в излишък/.
    The words you say don't have a meaning

Arc7ic's Fan :P

Цитирай Първоначално написано от SINDEL
    Нормално е косата ти да се изтощава, ако е дълга. И аз забелязах, 4е моята, когато порастне пове4е, запо4ва да пада пове4е, независимо колко я глезя.
    И все пак, ако не искаш да я подстригваш, запо4ни поне да й правиш някакви маски. Из аптеките и козмети4ните магазини има всякакви ампули за подхранване на косата, които като забъркаш в някоя и друга домашна рецепта, се полу4ават много готини мазила. Например с жълтък на яйца, зехтин, кисело мляко, отвара от коприва. Ина4е има и готови маски, които оба4е според мен не правят по4ти нищо.
    Купи си бирена мая и рибено масло - и двете заздравяват косата и ноктите и из4истват кожата. Също има и разни витамин4ета и добавки, които можеш да пиеш - там някви Мерц, ала бала..
    Идеи бол, стига да ти се занимава
    Може ли да кажеш как по - точно се ползват бирената мая и рибеното масло? Иначе ще се поразровя и в гугъла за това. Мерси много!

... и т.н. купи си някой хубав шампоан,но не се залъгвай по тея дето ги рекламират щото повечето не струват.Лично на мен най много ми харесват шампоаните на Тео ботаникъл правят косата страхотна.Може също да използваш и кристали,а бе общо взето грижи се за косата си както трябва.
    Ами това и направих. Пробвала съм всички шампоани от рекламите че и други ... Сега съм се спряла на 1 съвсем обикновен. Май беше Тео ботаникъл както каза, само че е с яйце и наистина ми харесва!
    Благодаря и на теб!

Мерси на всички за отделеното време и вниманието

Ще гледам да се тупирам колкото се може по - рядко и ще видя да си правя някакви маски, а при първа възможност ще пробвам маслото, което препоръча MidnightCreep Благодаря!
    но знае, че има дом.

Цитирай Първоначално написано от eternal_eyes
    Знаеш ли...моята коса преди не си я харесвах, защото като бях малка, още във основното даскало и майка ми не ми даваше да ходя да фризьор, ами тя ме подстригваше. Колко сме се карали за това. И косата ми беше ужасна. Но накрая си наумих аз , и оттогава си я постригвам на 2-3 месеца, използвах кристали (на Seri са много добри!) Вече не ги използвам, защото наистина омекотяват косата и то не на момента, ами в дългосрочен план. Използвах какви ли не купища шампоани-Гарниер фруктис, блаблалблаблалба, боклуци са всичките. Сега си използвам Teo Bebe и косата ми е здрава, блести, не се омазнява бързо(а от другите шампоани, дори да са за мазна коса на 2рия ден не можех да я гледам). Дори отначалото си бях направила прическа дето горния слой на косата е силно изтънен и много къс, уж за да е много обемна, но пак не си беше. Сега вече е по-дълъг и си го харесвам така повече.
    Извода е, че колкото по-лека козметика използваш, толкова повече ти се заздравява косата от самосебе си. Е , в началото трябва да потърпиш да се присбособи към по-малкото продукти, които и нанасяш.
    Моята никога не съм я тупирала, и само 2-3 пъти съм я изправяла с преса(особено след пресата не можех 2 седмици да я оправя, супер се изтощаваше дори и от един път). Та, както казах, аз използвам само сешояр, кръгла четка, гребен със рядки зъбци, кристали(преди) и шампоан. Опитай, нищо не губиш, а може да се окаже, че като моята коса, колкото по-малко я третираш, толкова по-добре изглежда.
    Да, просто е ужасно. Мен ме беше мн яд, че се ръсих толкова за шампоани, а на следващия ден косата ми на нищо не приличаше Явно тея на Тео са наистина добри, щото който да попитам е доволен, а сега и вие тук ми го препоръчвате btw и аз съм пробвала номера с пластовете, но и при мен беше без резултат
    Благодаря ти за мнението!
    но знае, че има дом.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си