- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблемът със свободата
Значи, до скоро главният ми проблем беше, че много ме караха да уча заради едно тъпо кандидатстване, но сега е друг(или поне от понеделник - 15 Септември). Живея в къща! И то не къде да е, а в Панчарево - село на 10км. от София. Е, може и да звучи добре, но всъщност това е причината да нямам връзка със света, така да се каже. На около има само баби и дядовци, а ей така да изляза сам навън и да си се разкарвам безцелно някак си не върви. Сега пък даже баща ми ми каза, че от утре всеки ден ще събирам падналите листа и круши в градината. Е аз да не съм някъв фермер бе?! Докато другите правят каквото си искат, живеят във НАСЕЛЕНИ места, имат си приятели, гаджета(да, аз и това трудно ще имам, защото ми е чудно как една връзка може да просъществува САМО във училищна среда) и т.н, аз трябва освен да ходя на тъпото даскало, да си чистя и градината(която не е малка, а широколистни дървета има навсякъде).
Два пъти през лятната ваканция(уви, и двата за по една седмица) бях в Гоце Делчев(баща ми е отрасъл там, та имаме къща), леле.... Следобяд се върнах от там и направо ми се дорева. Там имам толкова много приятели, по цял ден съм навън(и то до много късно), говорим си, обикаляме, играем, а тук - само компютър, телевизия, скоро и градинарство, а и атмосферата все ми е една гадна... Сега както почва даскало, то аз ако живеех в Гоце Делчев въобще нямаше да ми е толкова гадно. Там като свършат училище си научават набързо и до 2 часа през нощта са навън.
Та някакви идеи как поне малко да сн направя животът по-добър? Най-ме е яд, че още има време за промяна, а не знам как да я постигна. Провалям си юношеството, да го еба! Още 4 годинки и няма да има начин да върна времето![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Аз какво ли не бих дала да живея на такова отдалечено място от града. Едвали няма никакъв начин за презов от това село до София. Какво ти пречи да ходиш с автобус през свободното си време до града, да пиеш кафе с някой и после пак с автобуса да се прибереш? 10 километра не са толкова много. Аз всеки ден ги пътувам до работа и обратно,точно за половин час.
Аз пък от Панчарево познавам доста на по 15-16-17 години ... :]
Не може всички да са възрастни все някой трябва да има на твоите години излез да се разходиш за по - дълго и се запознай с някого не може да няма едно младо семейство
Ето го и другият проблем - наще ме карат до даскало и ме взимат от него - нямам никакво време. А и даже и да се прибирам сам(понякога и така става, но ми казват "Айде, качвай се в маршрутката и идвай.") едва ли ще ми разрешат в 12 часа вечерта да се прибирам от майната си. Така или иначе трябва да се прибирам по светло, което втора смяна е особено невъзможно.
Trust, will, courage - the three things one must have!
Ами гадно наистинаКажи им да те пуснат да се прибираш сам от даскало...Предполагам ще те разберат ако найстина им кажеш къде е проблема...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Запознай се с някакви деца от там и нямаш грижи .. И се радвай,че си на хубаво място и живееш в къща,защото някои хора се чудят как да се махбат от досадните панелки ..![]()
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Гадно наистина....И на мен ми си реве и се чувствам така като съм на село,ама моето поне е временно...Еми съгласна съм с другите,сигурно има все някакъв транспорт,ще говориш с вашите,че не си малък,а и ти е писнало да седиш забучен в къщи!
А в краен случай излез разходи се насам-натам,все ще има някой на твоята възраст
![]()
Ето един забавен съвет:Ако наистина някой ден така затъпяваш и няма какво да правиш,прави номера на дъртите!Толкова е яко!![]()
Айде бай от мене!![]()
Здравей.(:
10 километра не са никак малко като разстояние, но не са и достатъчно много за да попречат на социалния ти живот.
Сигурна съм, че е трудничко и за предвжижване и за поддържане на комуникация, но няма невъзможни неща.
Можеш да излизаш със съученици или приятели/преди или след даскало, взависимост от това коя смяна ще си/..
После ще имаш време да си подготвиш уроците и да си напишеш домашните.
А за градинарството-Няма как трябва да се помага вкъщи.Аз лично се чувствам по-добре когато свърша нещо в нас и знам, че съм била полезна. (:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone