.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Руски език

Имам огромно желание да уча езика, само че просто нямам свободно време за уроци или нещо подобно. Мисля да си купя книга от типа "Научи сам руски език". Дали ще има някакъв резултат (да се има предвид, че не искам перфектно да го знам, просто разбиране, ала - бала)? Труден ли е езикът като цяло? Кое е най - важно/трудно да се знае (лексика/ граматика..)?...
    Не съм сигурна дали темата е за този раздел.

Град
    София

Re: Руски език

Не е толкова труден езика,може би падежите ще те затрунят..А колко ще го научиш сам/а нз.

Мега фен
    оф няма по-важно-не може нито без граматика, нито без лексика. аз съм го у4ила 3 год., сега нищи4ко не знам. има мн падежи, о/о 7 мисля 4е, тва е мн гадно, ина4е лексиката си е както всеки 4ужд език, има само някои , доста малко думи, които прили4ат на българските
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

на мен не ми беше труден когато го учих няколко години,но сега не помня много,само падежите са гадни иначе е лесен езика..Така че успех ти желая с изучаването
    КоГаТо Си На рЪбА,КрАчКаТа нАпРЕд нЕ е АлТеРнаТиВа..!!!

Град
    София
    ми аз в у-ще 7 години учих руски(в 133 бех) и само да кажа,че падежите са 6.А не че нещо ама според мен не става да научиш добре един език вкъщи,щото се пак и произношение има и ала-бала.Лично мое мнение де

Град
    Deathland
    Цитирай Първоначално написано от PepElqShKaAa
    на мен не ми беше труден когато го учих няколко години,но сега не помня много,само падежите са гадни иначе е лесен езика..Така че успех ти желая с изучаването
    И аз съм така.
    98% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
    АкО Си оТ оНезИ 2% КоиТо Я мРазЯт, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
    ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
    LoVe YoU sOoOoOo MuCh...

Цитирай Първоначално написано от PepElqShKaAa
    че те падежите са най-важното нещо в руския а щом те са трудни то целия език е труден...аз го уча само от една год но определено мисля че никак не е лесен...

Аз уча руски..немога да кажа че го знам перфектно но разбирам и мога да говоря доло горе... ако научиш падежите ще ти е много лесно щото падежите са основни..ама ако ще почваш да го учиш сама..без учител научи първо единия падеж хубаво да мине известно време другия и така докато ги научиш щото много ще се объркаш от личен опит знам..а др освен падежите е лесно..има някои неща и думи дето трябжа да запомниш на изуст..др са подобни на Бг по трудничко е да пишеш ама ще свикнеш успех

Руски не уча,но съм наполовина рускиня и съм запозната до някъде.
    Падежите са страшно трудни..

Иначе аз имам самоучител по шведски,и не е много лесно да учиш сам език.Ако си мислиш,че ще се справиш си купи,ако не-недей.
    По-добре с учител.
    London Tipton

Re: Руски език

Цитирай Първоначално написано от Izzy_
    Не е толкова труден езика,може би падежите ще те затрунят..А колко ще го научиш сам/а нз.
    Ако останалото е лесно, то падежите ще му разкажат играта.
    Без учител ще ти е трудно да го научиш, точно поради горепосочената причина. Падежите трудно се учат, а дори да имаш свободно време за уроци, трябва да имаш и свободно време да упражняваш самите падежи и спрежения.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Благодаря на всички за отговорите. Еми падежи 6...всеки език си има по нещо трудно. Имам и стимул, тъй че се надявам да не ми мине бързо мерака xD. Ще си купя и някакви допълнителни книжки с упражнения, надявам се и това да е някакъв плюс .

ПП: Момиче съм xD.

Аз учих 1 година руски и за тая 1 година взехме в училище именителен,винителен,дател ен и предложен падеж.Ако научиш кой кога се употребява и си направиш нещо като таблица с окончанията ще ти е много по-лесно .Поне на мене ми беше по-лесно така .

руски не е труден,ако изключим падежи и окончания....те са нереално гадни просто... панимаеш?

ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960

Град
    Гражданин на света !!! New York
    vii sti ludi be ruskii ezik az bqx v rusiq (sank-peterburg) pitate li me kak sam izdarjala 1 sedmica tam

Повече от фен
    Учила съ 6 год руски.И мога да кажа,че е прекрасен език.
    Не бих казала,че е труден,особено лексиката.С малко повече въображение ще се справиш.
    Падежите - лесни са.Трябва да си намериш хубава таблица за окончанията и всичко ще е на 6.
    А и чети книги.Така нещата ще започнат да ти "звучат" и ще разбираш кога какво окончание да слагаш без да се замисляш.Ако езикът ти харесва,не виждам и една причина да не се справиш.
    За произношението ..моите учителки в училище бяха рускини(добре де ,латвийки),ама си имаха произношение.Но в тоя самоучител трябва да има и някакви аудионосители.Така че успех!

мразя го този език и това си е,цяла година си го набивах в главата и сега се пробван да го забравя

Ruskiq e vuzmojno nai-otvratitelniq ezik na toq svqt ne moga da go ponasqm!!! Ve4e 3ta godina 6te y4a ryski ii 6te otka4a ne e truden,no nqkoi ne6ta me zatrudnqvat ii mi e mnogo otvratitelen.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    споделям мнението на всичко.Учих 3 години(5-7) и сега сам в руска.Руския не е чак толкова страшен колкото някои хора го изкарват.Естествено с изключения на падежите

Мразя го този език ужасен е не ти траа

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    да ама на работа търсят с руски и английски не с немски

Град
    mezdra
    учила съм руски 4 години и мога да ти кажа че този език е просто бомбааа мн е лесен само падежите малко ще те затруднят но като ги разбереш няма да имаш никакви проблеми даже съжелявам че не го уча вече

http://prize.bg/tedi4kata -моля ви влизайте

Аз също уча руски...освен падежите и лексиката...важни са и глаголите,защото към всеки падеж си има специални глаголи,които се използват само с съответния падеж....

Езика не е толкова лесен,колкото никои си мислят.
    Казват ..а то е славянски език и е близък до бълг. Да обаче не е точно така...ако ще го учиш сама няма да ти е лесно...Но не казвам,че няма да можеш...Успех все пак :
    )
    момиче съм !! || Знам,че респект се пише RESPECT !!!!!

az u4a re ot 6 klas otna4alo mn mi haresa za tfa pomin god izbrax i takova rusko u-6te!Mi seki ezik e truden,vseki si ima specifi4ni ne6ta,spec na mene mi bqxa trudni okon4aniqta(dobre de ne 4e se bqx xxvanala da gi nau4a kato horata no....)no i graamatika si e trudna i naistina trqbva da pro4ete6 knigi naistina 6te useti6 zvu4eneto i samiq ezik!! AI USPEXXX

Цитирай Първоначално написано от gazar4e_bs
    да ама на работа търсят с руски и английски не с немски
    Оо в Руска ли си? Ти си ми зайче :P

Аз го уча от 5 клас .. сега съм 11-ти и го знам долу-горе.
    Всеки език ти се струва гаден и труден,докато не навлезеш повече в нещата.А лексиката и граматиката вървят ръка за ръка. По-трудна е граматиката и не само падежите ... има изключително много специфични думи и изключения,които във всеки падеж са различни и не са по някакво правило,а трябва да се запомнят на изуст.

А доста думи да не кажа повечето са почти както на български,така че лексиката е много лесна.

Ако искаш може да ти помагам от време на време,ако нещо те затруднява .. ;]
    Успех .. щом имаш такова желание ще се справиш
    La dicha de la vida consiste en tener siempre algo que hacer,alguien a quien amar y alguna cosa que esperar!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си