- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Почина Ричард Райт от Pink Floyd!
Пианистът на Pink Floyd и един от основателите на групата Ричард Райт почина от рак днес (15 септември), съобщи BBC.Преди по-малко от два месеца музикантът навърши 65 години.
По думите на представител на семейство Райт боледуването на музиканта не е било продължително.Роднините са помолили журналистите да уважат болката им и да се въздържат от искания за интервюта.
Райт е автор на музиката на албумите на Pink Floyd „Dark Side of the Moon"(1973 г.) и „Wish You Were Here"(1975 г.). Той участва във всички съвместни концерти на членовете на Pink Floyd, в това число и състоялото се през 2005 г. шоу "Live 8".
Ричард Райт издава два солови албума - „Wet Dream" (1978 г.) и „Broken China" (1996 г.), а освен това има издадени записи в съавторство с китариста на групата Дейвид Гилмор и с първия вокалист на Pink Floyd Сид Барет.
"Той беше внимателен, непретенциозен и затворен, но одухотвореният му глас и свирене бяха жизненоважна, магическа част от специфичното звучене на "Пинк Флойд", казва китаристът Дейвид Гилмор
Мир на праха му!
ужас това е ужасно пък и не е бил чак толкова възрастен
бог да го прости
Още един велик музикант си отиде.... Мир на прахта му![]()
![]()
Take The best,Fuck the Rest
Мир на праха му.
Your pseudo sunshine I don't need.
ДА!Първоначално написано от Skullbreaker
Ще ми остане несбъдната мечта да бъда на техен концерт....
po4ivai v mir
"Тялото ми е моят дневник,а татуировките ми са неговите страници"-Джони Деп
Мир на прахът му.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.