- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- знаят ли за България
много ми е интересно знаят ли за България .. например днес ме попитаха къде се намира и също дали България и Румания е едно и същобеше много странно...и така какви такива глупави въпроси са ви задавали и какво им казвате...дано ви хареса темата
![]()
ами повечето хора не знаят къде е бг, не че ги и интересува особенонай тъпото което съм чувала е дали сме част от турция или сърбия
и това от тези които поне знаят ,че е някъде в европа. Най много ме дразни факта, че всички предполагат ,че говоря и руски "нали са все славянски езици...", а да и като казах на една лекарка ,че говоря български реакцията беше: "а това е нещо екзотично..".
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Ами аз преиди малко си писах с някъв от Пуерто Рико и той ме пита къде е. Незнам дали е чувал за България или е чувал и просто не знае къде е. Аз му обясних де, казах му че е в Източна Европа.![]()
Господина ми по география и история бърка България с Букурещ ... Учителката ми по английски пък мисли, че Унгария и България е едно и също нещо .. А децата.. Никой нищо не е казвал, но мисля, че не знаят. В повечето случаи като им кажа, че съм от България и просто навеждат глава надолу и млъкват .. Но пък им е интересно .. На едно момче му трябваше половин час да намери България на картата. А и всички остават изумени като разберат, че съм живяла до морето. И постоянно ме питат за България..
Честно казано не ми пука много много дали знаят къде се намира България, но това пък от своя страна означава колко са тъпи и ограничени, така че толкова по-зле за тях![]()
сори но не можеш да съдиш за хората дали са тъпи само заради това , че са зле по география или по точно ,че географията не ги интересува. Или искаш да ми кажеш , че всички българи знаят къде се намира всяка страна на светаПървоначално написано от kristo
... дразни ,че не знаят къде е бг, но пък все пак не значи че всички са тъпи
![]()
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
v momenta ne se se6tam za sly4ai kadeto da sa barkali bg s ne6to drygo, no mislq 4e sam imala takiva. obiknovenno kato kaja na nqkogo i vednaga se se6tat 4e sofiq e stolicata. ina4e kogato sre6tna xora xodili v kipar i mi kazvat- tam ima mn bg-ri, i nqkoi momi4eta samo kakvi ne6ta pravqt, pri koeto samo zamalavam i kazvam-mhm. edin grak p1k mi kazva6e kak predi 1-2g minal prez bg s kola i v edin bar mlado mom4e my predlagalo sex s maloletno momi4e, otkazal (ili pone taka kaza), posle p1k my predpoljil pistolet za prodajba.tova lqto 2 ot y4itelkite mi sa xodili v bg, varna-albena tiq mesta, xaresalo im, nali e evtino, ednata e irlandka estestveno 4e 6te i xaresa pieneto evtino, razpravq6e na edno mom4e ot klasa mi 4e bg-rite pieli pove4e i ot irlandcite. kato cqlo tyk mai znaqt kade e bg za6toto ima mn imigranti.
Мен са ме питали България,квартал в Румъния ли е...
Иначе по-младите,като чуят България,веднага реагират...така..."Ааааа - Стойков" , повечето веднага се сещат за Стоичков,но им е трудно да изговорят името му и за по-лесно казват Стойков.Иначе..по-възрастните,които като цяло мразят всички чужденци независимо каква народност са...задават много глупави въпроси...,но пък и аз вече им отговарям подобаващо
![]()
A qui
Аз съм останала с впечатлението,че те(говоря за испанците) знаят повече за София,отколкото за БГ.Както каза Ерика и мен са ме питали за т.нар.Стойков,не Стоичков,дори първоначално ме питаха дали не бил румънец.....А колкото до киселото мляко,останали са с впечатлението,че е дело на гърците,поне с тази общност,с която съм контактувала аз... Но като цяло не съм срещала хора,които да не знаят за съществуването на България!
...
знаят.. повечето знаят... ама кфо знаят .. само че е в Европа... а имах една китаика в часа по англииски и тя ме пита от къде съм и аз и отговарям че съм от България.. тя ме поглдна с възможно наи офчия поглед с които човек може да гледа .. след което аз я попитах "изобщо знаеш ли къде е .. чувала ли си тази държава.." и тя .. "не не .. не съм.." и аз нали и обяснявам .. в Европа до Гърция до Румания .. до Сърбия и Македония .. до Турция... черно море е там.. и тя ... "абе не съм чувала нито 1 от тези държави.." оО ОООО смятаи.. е тва вече е ...![]()
Ти да не би да знаеш за всички държави по света?![]()
Don't worry, be happy!
Shte me izvinqvate che ne pisha na bulgarski no polzvam slujeben kompiutur i ne moga da instalvam programi ili izobshto nqkoi drugi raboti koito mogat da promenqt sustoqnieto na kompiutura.
Pri men se sluchvat neshta ot dva tipa dobri i loshi. V Angliq sum i pri obshtuvane s anglichani kato kaja che sum bulgarin nqkoi kazvat "ahaa" demek che nie bulgarite ne struvame ili neshto podobno poneje taka se razbira ot durjanieto im.
No sum imal i sluchai kogato sum govoril s anglichani koito sa bili v Bulgariq i kazvat kolko e krasiva nashata strana s planinite moretata i drugite prirodni dadenosti. Izvodut e che koito znae samo kade se namira Bulgariq i e slushal razni raboti loshi ili ne tolkova loshi si misli che ne struvame. A tozi koito e idval i e vidql bulgariq si e promenil mnenieto za neq nezavisimo kakvo e bilo predi. Razlichni hora razlichni ideali![]()
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
...
Това е много често явление в Италия и много се дразня!!!Първоначално написано от LoLi_PoP
Да, знам ги и го казвам съвсем сериозно и отговорно. И не само това, знам столиците на повече от половината държави в света, като малък ги знаех дори почти всичките.Първоначално написано от Bubbly
Евалата за мнението. Не докажеш ли че можеш-в чужбина си нищо. А и тва че не знаят къде се намира България нищо не значи. Или сте контактували с ограничени или просто не ги интересува. Аз като бях в Германия примерно всеки знаеше поне къде се намира, а някои даже са ходили там. Така че с какъвто се събереш дет се вика.Първоначално написано от gryyym
...
Може би се повтаря, но са ме карали да потвърдя, че не съм от Унгария, че аджеба има такова царство господарство България, питали са ме дали не говоря руски(автоматично), и дали има език Български? Та да отговоря знаят - чушки!!!
Сега ще разкажа за един случай в Гърция Атина пред една болница си говорят 2-ма възрасни гърци и единия казва на другия : Знаеш ли че в България няма какво да ядат и ядели плъхове.
Направо бях потресен от тяхните знания за нас при полужение че сме съседи.
Айде отивам да си врътна един плъх на чеверме аз :P
Много па си начетен бе!Първоначално написано от kristo
You are what you eat!!!
Първоначално написано от LoLi_PoP
>
>
>
![]()
АЗ СЪМ ЦАРЯ, БУРЕНИ !!!
И като ги знаеш кво?Мислиш си че някой ще те похвали ли?......мммм не мисля.Въпроса е кой кво знае за България и дали изобщо знае че съществува.Много хора незнаят но съм попадал на хора които знаят за България и къде се намираме.Първоначално написано от merediana
Като знаете толкова много за държави и столици и махали що не си направите с пича по горе една тема "кой колко дуржави знае?" току виж ви поканили в минута е много!
![]()
You are what you eat!!!