- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- знаят ли за България
Е аз мога да ти изброя доста повече от 15-20 държави в Африка, мога да ти изброя и всичките държави в Азия, Северна и Южна Америка тъй че за разлика от тези, които са задръстени и не знаят къде се намира България, ние българите познаваме географията на света, поне повечето от нас. Аз лично я познавам много добре, казвам го без да се хваля, просто го отбелязвам, понеже като по-малък активно съм се занимавал с география и ми е била сред любимите предмети.Първоначално написано от Sturma
Не, аз мога да ти кажа държави които съм повече от сигурен, че не си ги чувал през живота сиПървоначално написано от kristo
Но ти се занимаваш с география, сигурен съм ,че и един американски професор по география, ще ти каже къде е България, но тук говорим за простолюдието нали така ?
Престави си, че аз съм от Република Бурунди, за която ти може би си чувал, но тея другите дето писаха в тая тема едва ли знаят. Но например аз живеещ в Бурунди, може би ще знам къде е България, но дали българите знаят ?
Същото е ако аз съм американец а ти българин, ти ще знаеш къде е САЩ, аз няма да знам къде е България.
Няма разлика.
А някой, който живее в Руанда, Свазиленд или Малави дали би знал къде се намира България![]()
Първоначално написано от kristo
А колко българи знаят за тези държави, всъщност, ето аз не знам признавам..
![]()
Ся тука някой твърдите,че не било от значение дали ни знаят къде сме или не,ама не е така.
Как може да живееш в Европа и да не знаеш другите държави от този континент?Как аз например знам всяка една държава в Европа и нейната столица?Тва е елементарно бе,даже за повечето държави на нашия континент знам много повече от това къде се намират,коя е тяхната столица и т.н.
Особено сега с тоя европейски съюз би трябвало малко повече да научат.
Иначе аз нямам много случки свързани с темата,защото аз когато бях в чужбина хората с които дружах бяха:руснаци,румънци,араби и всякакви такива,те поне знаеха къде се намираме.
Иначе ръснаците и румънците се влюбиха в моята баница която им правех по коледните празници,до ден днешен ме питат кога пак ще им правя баница с късмети![]()
emi men sa me pitali dokade sme stignali s tehnikata,dali imame domati i krastavici i kakvi li ne prosototii..i misq 4e specialno za ispancite 95% ot tqh sa mnogo prosti nqmat si i na ideq ot sveta,4e daje i ot tqhnata darjava..i govorq za hora s obrzovnie kato n primer:govoreh s edin arhitekt i g pitah koga e osnovana ispanq m kaza 4e e predi cristo,sled tva vika 711god, i nz si o6te kolko tapotii dkato nakraqne stignahme do los reyes catolicos...taka 4e kolkoto po golqma i 6to gode po bgata e darjavata tolkova po malka kultura imat![]()
Не живея в чужбина, обаче миналата година бях в Германия, една вечер си говорех с жената, в чиято къща бях отседнала. Определено не бих я нарекла проста, работи като лекарка, първият и въпрос свързан с нас беше дали в България имаме футболен отбори след това каква е връзката между България и Турция.
Поне знаеше, че сме в Европа и ЕС. Иначе и аз не бих могла да си изкривя душата и да кажа, че зная много за по-малките държави извън Европа. Разбира се, бих могла да им науча столиците им, както и с кого граничат, обаче някак си не намирам смисъл...
Don't worry, be happy!
ем аз живея в испания.. 1 път някакъв испанец от класа на една моя фр я питал дали в България сме имали телевизори и тя се избазикала не ние там живеем в пещери.Той я погледнал някаф такъф и казал Ама наистина ли??... хахах
Веднъж друг път аз си чатих с некаф турчин по мсн и ми вика ние с българите мн се обичаме,като братя сме ала бала.. мн са учудих.. накрая излезе,че той не знае че са ни държали под робство и сички гадории които са ни причинили...
От италианци и испанци сам чувала,че много харесват българите,че мн ги кефят и че са в добри отношения с тях,също руснаци,румънци,поляци и украинци имат добро мнение,поне тея с които сам говорила аз...
А испанците повечето от тях знаят,че същеструва,но не знаят каде се намира.
Явно само на тъпанари попадате. Редовно срещам англичани, немци и испанци които са посещавали България, и леко странно произнасят местата на които са ходили (предимно морето и балкана), но знаят и помнят.
“Ние сме болен продукт
на своето време и вашия труд.
Градски устроени празни съдби,
със смъкнати гащи, навели глави. От срам.”
А защо толкова ви пука на всички знаят ли чужденците къде се намира България? Дреме ми дали знаят, никого не каня тук, нито ме интересува кой знае и кой не. България за българите!
Scorpions forever!
Цялото невежество извира от тебе.
Много си ми смешен. Като пораснеш след 3-4 годинки ще си промениш мнението, ако не то тогава ще си останеш глупак цял живот.
“Ние сме болен продукт
Я ни "просветли" тогава бе "умник" с умник, откога чакаме такъв като теб да се появи да ни светне за "истината"Първоначално написано от Hysteric_Bitch
![]()
Какви са тия букварчета не си ли ги изучил вече?
Мислите се за интересни, но сте крайно ограничени. Никой не те кара да излизаш от скъпата ти Българица. Онзи пък не щял да го знаят хората![]()
“Ние сме болен продукт
Тези букварчета са специално за неграмотници като теб, не се ли сещаш, че не знаеш нищо за историята на България, за великите Българи, за произхода на народа ни, за културата му(материална и духовна) и т. н., или ти вече не си част от българския народ ?!
Как разбра, че съм неграмотна, а не можа да ми улучиш пола, вземи научи някоя чужда дума.
Аз достатъчно история си знам и бългърска и чужда( дядо ми е преподавал история в СОУ Св. Климент Охридски), ти явно мислиш, че емигрантите са необразовани, ами в България колко има...
“Ние сме болен продукт
Не съм погледнал добре профила ти, извинявай, че ти сбърках пола. Добре, ще науча някоя чужда дума, а във всеки случай знам какво значи бич(bitch), ама не мисля, че си правиш реклама с подобен ник(то си твоя работа де)![]()
Това, че дядо ти е преподавател в Софийския- чудесно, но не е гаранция, че ти знаеш достатъчно добре историята ни(принципно). А и защо тогава се отнасяш негативно към България, искаш тук да е пълно с чужденци, да бягаме в чужбина и всякакви такива? Така ли мислиш, че България ще се оправи?
И какво значи скъпата МИ България? Да, скъпа ми е и то много, но на теб не ти ли е скъпа, та говориш в единствено число?
мен са ме питали дали имаме електричество туктъпанари
![]()
Респект, бе!:ДПървоначално написано от Hysteric_Bitch
Не, в Пловдивската гимназия.Първоначално написано от kristo
Не се смятам за емигрант, не е било по мое желание. Сега мога да избирам, но нямам възможност да се върна, за да живея сама, освен това не мога вече и да продължа да уча в България.
Не се отнасям негативно към страната, а към такива като вас дето си мислят, че всичко си е ок и чужбина нищо не стува, а после само ни мамят и крадът (Първанов, Станишев, Овчаров и други от тая порода) . Защото не е нормално да ти искат пари в държавни учреждения, за да зададеш въпрос, нито да изплащаш здравни осигуровки имайки впредвид, че през това време теб те е нямало.
Всичко живо що си идва от България се връща отчаяно и много разочаровано. Само нещо радикално ни е нужно.
Но със сигурност ще се върна някой ден.
“Ние сме болен продукт
Айде сега аз те мамя и те крада- така ли? Бъркаш ме с някой- не съм нито Първанов, нито Станишев, нито Овчаров или някой от тая порода![]()
Кога съм написал, че в България всичко си е ок? Просто казах, че не е чак пък толкова зле, колкото се опитват да изкарат, за да дават повод на българите масово да бягат от нея. А и няма смисъл да повтарям, че само ако си останем в България имаме шанса да променим нещо в положителен план за нея. Иначе бягайки само я оставяме още повече в устата на псетата, които я разкъсват.
Едни познати англичани вече са били в България 3-4 пъти и като цяло им харесва и разказват като кажели на някои техни фр от Англия, че отиват на екскурзия в България, те реагирали така: "Ама защо ви е да ходите там !?!?", а за учениците да не говорим.. на едни англичани от моето село синът като разказвал на съучениците си, че ходи в БГ и те гледали все едно им казва някоя измислена от него държава![]()
Ами тези които трябва да знаят - знаят. Останалите са толкова тъпи колкото много от нашите връстници в България. Само си помислете, колко от тях знаят нещо за Малави, Уругвай, Боливия, Бенин или дори Азърбейджан и много, много други....
Първоначално написано от Davitrov
Лактобацилус БулгарикусСигурно за тва се е сетил.
Fall down seven times..
Stand up eight.