.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Голям фен

Шах,резюме на френски

Имам да пиша едно резюме за някакъв спорт.И понеже аз харесвам спорт,а всички останали ще са за футбол,а при нас госпожите гледат и оригиналността реших да пиша за шаха.Обаче срещнах трудност,че не знам как са фигурите и основните шахматни понятия на френски.Та,ако някой знае моля да каже или да ми намерите от някой френски сайт,а аз вече ще си извадя това,което ми трябва.Аз търсих,ама намерих само някакви простотии за възникването на шаха и,че в япония имало и тн.
    Мене ми трябват кратко или не чак толкова резюме на играта.

Благодаря предварително на отзовалите се

le roi (цар), la dame (дама), le fou(офицер), la tour(топ), le cavalier(кон) и le pion (пешка).
    68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.

еchec (шах в двата смисъла на думата(като положение и името на играта)), еchec et mat (шах и мат или просто мат), pat (пат)...
    68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.

Части на играта

L'ouverture - дебют
    Le milieu de partie - мителщпил
    Les finales - ендшпил

Le jeu chronom

Голям фен
    Много благодаря,точно това ми трябваше .Сега мога и да си го напиша

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си