Става въпрос за приятелката ми, която искам да дойде да живее при мен. Цялата история е, че преди живееше с баба си и беше зле, но сега живее с баща си и е още по-тежко. Не и дава никакви пари, даже и взима каквото си спести, кара и се за най-малкото, посягал и е не малко пъти и при положение, че тя е 1.60 слабичко момиче а той е 2 метра мъж е доста кофти, трябва най-късно в 7 да си е вкъщи, кара я да върши цялата домакинска работа - пере на ръка(тоя 1 пералня не ебава да купи), чисти(той си ходи с обувки вкъщи), пазарува му, абе ужас. Та сега към въпроса, понеже на мен ми писна да я гледам постоянно разтроена и да се налага всеки ден да ми плаче по 2-3 пъти и на мен да ми се къса сърцето всеки път като и кажа, че всичко ще се оправи, може ли тя като непълнолетна(16 години) да дойде да живее у нас, при положение, че майка ми е съгласна(на 17 съм) и тя самата го иска и ако да, какви са условията и могат ли баба и или баща и да направят нещо?

п.с. Техните са разведени и родителските права са в майка и, а тя живее и работи в друга държава, но е много печена и е съгласна.