.

Виж резултатите на анкетата: Топло или Студено ?

Гласували
32. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Топло

25 78,13%
  • Студено

7 21,88%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Въпрос-Спор !

Здравейте.В момента съм болен и по точно ме боли гърлото.Та един мой не много умен съученик ми каза да пия студено когато ме боли гърлото и така ще ми мине,а аз му казвам че е идиот .И общо взето днес му казах че ще постна темата тук да видим кой е прав и кой е крив..Според мен трябва да се пие топли напитки и т.н.

Та какво е вашето мнение по въпроса ?

Голям фен
    Град
    In my broken heart...
    Топло

Оф, кой я измисли тая глупост-че студеното помагало??? Божееее, не разбира се. Топлото помага, колкото се може по топло.
    Защо се ровиш в пепелта?
    Там няма да откриеш огън....
    Не знаеш ли,че с любовта е свършено,
    щом някой,някога ти каже сбогом!

Мега фен Аватара на EarthShaker
    няма по-добро лекарство от студена бира

Да, така е.

Студеното помага, но да не е газирано. Кофичка сладолед ще помогне. Ако имаш кашлица, обаче недей.

твоя приятел иска да те убие

нито иска да го убие нито е глупав когато те боли гърло не винаги причината е една и съща и в различните случаи минава от различни неща..не сте ли чували хора които им и се оправило гърлото от сладолед..е аз съм пробвал и както ми се е оправяло така е ставало и по-зле така, че това дали студено или топло зависи от причината за болките в гърлото

настинка...спане с отворена уста и т.н.,абе топлото е най-добре,не знам защо даже може да има съмнение по този въпрос

Цитирай Първоначално написано от Marilyn^Manson
    настинка...спане с отворена уста и т.н.,абе топлото е най-добре,не знам защо даже може да има съмнение по този въпрос
    Хах иво ти верно пусна темата ... Като гледам доста хора са на моето мнение за топлото,така че крис да си гледа работата и неговия лекар...

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Ако имаш гнойна ангина, или нещо по-сериозно студеното не е добро решение.
    Но принципно студеното свива клетките и така боли по-малко (примерно като се удариш - слагаш лед), а от топлото се разширяват и боли повече.
    Аз не мога да пия чай, когато ме боли гърлото, защото много ме заболява и си пия нормални неща, със стайна температура и смуча нещо за гърло - IslaMint, Strepsils и т.н.

неска след даскало ще ходя на лекар че вече едвам говоря и не ям нищо щото не мога и едвам пия вода..голяма гадост а си прускам некво "Orofar"за гърло..

то студеното помага като не искаш да одиш на даскало иначе топлото си е за настинка пии Тайлол хот не е лошо и помага
    Бившия BlueSmoke..
    Цитирай Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
    Добре, че не ти отговорил...с една хубава, мъжка, здрава трътня!!!!

Повече от фен Аватара на mishmula
    Град
    В кошмарите
    В случая студено. Лятото се пие топло,ако не знаете, защото студеното е само засища жаждата, а не охлажда.
    Направи добро- яж л***о !

При мен се оправя от кола и от сладолед...

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Въпрос-Спор !

Цитирай Първоначално написано от Marilyn^Manson
    Здравейте.В момента съм болен и по точно ме боли гърлото.Та един мой не много умен съученик ми каза да пия студено когато ме боли гърлото и така ще ми мине,а аз му казвам че е идиот .И общо взето днес му казах че ще постна темата тук да видим кой е прав и кой е крив..Според мен трябва да се пие топли напитки и т.н.

Та какво е вашето мнение по въпроса ?
    хехе..преди хиляда годи като студенти спорихме за това....

парадокса е че и двете хипотези са верни. и много топло и много студено. диалектика. единство и борба на противоположностите........

обяснението е сложно но популярно иведено звучи така: патогенната микробиологична флора създала проблем в "гърлото" може да стществува и да се репликира само в много тесен температурен диапазон. т.е за да се размножава една бактерия или вирус трябва да е налице точно определена "топлина" която създава условията за размножение.
    когато условията на средата са драстично различни от оптималната - репликация не настъпва, не се възпроизвеждат бясно нови и нови индивиди от патогенният щам и имун система се справя с наличните.

от тук: много горещото и много студеното спират репликацията. но човека е така устроен, че трудно понася много горещото. за сметка на това локалното охлаждане примерно със сладолет е даже удоволствие.

извод: сладоледа както предизвиква гърлобол, така може и да го лекува в някой случай

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Цитирай Първоначално написано от Magi4eska_Kiss
    Оф, кой я измисли тая глупост-че студеното помагало??? Божееее, не разбира се. Топлото помага, колкото се може по топло.
    da,a ako moje da si opurli6 ezika i da si popari6 gurloto ot toplo,nai-dobre 6te si.
    P.S-v nqkoi slu4ai sladoleda naistina pomaga

при мен когато МАЛКО ме боли гърлото студеното помага ( но не газирано) обаче ако много те боли по добре пий топло ( но не прекалено топло!) , че ако в тоя случай пиеш студено най-много да напраиш и ангина :P

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Тантум - нито студено, нито топло.

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Да, така е.

Студеното помага, но да не е газирано. Кофичка сладолед ще помогне. Ако имаш кашлица, обаче недей.
    между другото и мене преди години ме болеше гърлото и вечерта баща ми беше взел сладолед-хапнахи на следващия ден вече не ме болеше ама и топлото ми помага също абе каквото дойде и ти харесва пробвай и двете

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си