- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Задгробен живот и прераждане.
Душите на всички са безсмъртни. И всички сме били я Александър Велики, я Наполеон...Първоначално написано от mistake
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Обаче никой не е бил селския идиот.
Все някакви магьосници, рицари, принцове...
А, да...
Зад гроба няма нищо.Душата на човек не е безсмъртна.
'В твоя предишен живот ти си бил мъж. Ти си бил роден някъде в територията на съвремна Полша приблизително около 1075 година. Твоята професия е била пастир, кавалерист, лесничей. Твоя кратък психологичен профил в миналия живот: Личност с огромна енергия, добър в планирането и контролирането. Ако си боклукчия, то ти си шефа на боклукчиите. Урока, които твоя минал живот носи: Твое задължение е да се занимаваш с решаване на проблеми със замърсяването на околната среда, боклуците, злоупотребата със суровини, отстраняване на радиоактивността по всички възможни начини, включително психологически методи.'
Тва казва моя хороскоп..![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Духа не се ражда и не умира, той е вечен...енергияПървоначално написано от mistake
![]()
Откровение 21:8
А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудните, чародейците, идолопоклонниците и всички лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.
![]()
![]()
![]()
Значи висчки японци и китайци са обречени от раждането си....с какво са виновни че се раждат там и че следват друг философски/религиозен път.Мнозинството от тях са хора които цял живот са се борил с неправдите и гадостите на живота и след всичко това ще отидат в ада,просто защото са имали кофти късмета да се родят там......
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Е как така, нали за да съществува нещо трябва да бъде създадено от някъде. Всяко нещо си има своето начало, което води след себе си и своя край.А пък ако наистина духа не умира, тук около нас би следвало да е пълно с духове на умрели хора. Нали именно това е целта- умира един , за да се роди друг. А ти казваш че умира тялото , но духа продължава да живее... е значи в момента "неумрелите - умрели" хора се натрупват със всяка измината секунда и броят им все повече се увеличава...Първоначално написано от raduna
мн. интересно...
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Вярвам.
"Населението на Япония през 2008 година е 127 288 416 души."
И да има християни,колко ще са според теб,а и кой себе уважащ себе си японец,китаец и т.н. ще се откаже от културните традиции на народа си,който датира от много преди христа и ще започне да изповядва друга вяра...
Тея хора с какво са заслужили ада...при положение че (според мен) повечето от тях са живели или бедно или със средни доходи,страдали са много повече(мизерствали поради бедността и прочие) от повечето дълбоко вярващи християни.
Християнската вяра според мен е най-нетолерантната и най-ограничаващата(в мислене,понеже нетолерантността налага ограничение на мисълта)а и най-удобната в тази връзка.От нея тръгват тея работи за ада и рая,за разделението на добрички и лошички....ами хайде пращайте "праведни" хора в Китай и Япония да ги вкарат в "правата" вяра.
Еми аз вярвам.
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
za6to razvalqte vsqka tema s tova hristiqnstvo![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
*омммм*
=> проникновение.
вие сте роби, ай ем дъ мастър.
Сега кажете какви искате да сте в следващия си животПрезиденти не се приема и политици - тея ги пращаме у казано. ^^
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Не знам защо толкова настървено отричате прераждането или задгробното съществуване на душата.
То е добро за вас да го вярвате, какво е това ненормално нещо да не вярваш в недоказани неща, като никой не може да го докаже, а щом е така, значи е истина до доказване на противното![]()
Изобщо май мразите такова нещо като да имате душа, и след смъртта ви да продължите да съществувате или да се преродите. Толкова ли се ненавиждате самите себе си, че се отричате от самата ви душа, от истинското ви аз?![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
без коментар просто....То е добро за вас да го вярвате![]()
За да вярваш в нещо трябва да си сигурен в него. Това че отричаш живота след смъртта не означава ,че мразиш себе си, а просто ,че гледаш реално на нещата. Фантастиката съществува само във филмите...Първоначално написано от Nam3less3
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
Аз пък съм достатъчно сигурен, и без научни доказателства. За мене доказано или недоказано това е истина, а не фантастикаПървоначално написано от mistake
И имам "свои" доказателства, които не спадат към научните.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
това което не спада към реалния свят е или фантасмагория или нещо окрасено с лъжи за да може разни хорица за правят пари от него.
Тези "твои" доказателства не доказват нищо, по простата причина ,че не са никакви доказателства. А и ти не си сигурен в нищо, защото няма как да си сигурен...просто тази ти мисъл и желание живота ти да няма край се е превърнала в част от ежедневието ти. А както всеки знае "Една лъжа повтаряна много пъти се превръща в истина" или "Най-добрия лъжец е този, който сам вярва на лъжите си"Първоначално написано от Nam3less3
![]()
Дж.Селинджър
Задгробен живот и прераждане - Вярвам и то много.. 1. Раждането 2. Смъртта - някой ги е страх от тая дума.. ама няма за какво почти всички сме имали и други Предишни Животи.. отидете на Хипноза ветолкова е просто Физичното тяло умира--Душата НИКОГА така че мойш да имаш 20 прераждания и все повече да се усъвършенстваш..
![]()