- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За твърдата музика-всичко!любимите ви рок и метъл групи
^ според мене пак е нещо
Няма нищо по-сладко освен някое метълче с тениска на Iron Maiden да ти разказва историята им едва ли не, кога са си сменили вокалите, нам си квоПознавам едно такова.
И това показва че не е нахлузило просто тениската да се прави на "мятял" както доста други хора, които наистина не отбират и са правежи (и за тях не предчувствам оправия...)
В музиката е важно посланието според мен. Но то може да го има и в символи. Да не ставам досадна с Менсън, но ако някой няма достатъчно обща култура, няма познания за символи, история и т.н. нищо няма да отбере от музиката му, която е изключително идейна според мен, каквото и да изглежда на пръв поглед :]
Ето за това са сайтовете, където можеш да четеш интерпретации, да се информираш и т.н. Имам предвид че в доста случаи не става дума за "странична информация" както ти казваш, а за доста съществена
част без която не би могъл да разбереш музиката, нито посланието.
А, между другото за мене вманичаването е доста сладко. А и не е излишно да знаеш кога някой от групата се е оженил, ала бала. Е, не е най-важното наистина. Но не е лошо според мен.
Айде че се откланяме се от темата.
Задълбочение да има ^^
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
След което пропадна.Първоначално написано от perkele1914
![]()
jghgh от части съм съгласна с мнението ти. Аз също се изразих доста остро и не съжелявам за това. Както казаха и преди мен, сега е много лесно да се докоснеш до дадена информация, която е привлякла мнението ти. И точно заради това идва гнева ми към авторката или автора! Щом тя харесва тези групи - добре, всеки има правото да слуша и прави каквото си иска, но при положение, че това са сред фаворитите на авторката ... не мислите ли, че е редно преди да говори за групите, да пише за тях и да взима мнения относно тях да знае поне елементарните неща за тях. Не говоря за история и така нататък, но поне да знае какъв стил музика правят, щот малко или много и за себе си да знае какъв стил слуша! То не става така, чул си за метъл и рок, прослушал си 1-2 групички, дето се чува някъде китара и айде веднага АЗ СЛУШАМ МЕТЪЛ ВИЖТЕ МЕ! Вярно е, че така се прохожда, но преди да се изказваш по даден въпрос трябва да си подготвен, за да можеш да се аргументираш, нали? И защо съм казала позьорство? Защото автора-ката, се е зарибила по тези групи - добре, браво, нямам нищо напротив, но тя е точно от типа, който споменах и по-горе: АЗ СЛУШАМ МЕТЪЛ ВИЖТЕ МЕ! и как разбрах това? пуска специална тема тук, за да ни съобщи това, за да ни покаже (!!!) да се изфука с новото си постижение - стила музика - (с който дори не е на ясно). Не трябва ли музиката, която слуша човек да отговаря на неговите нужди, на него да си му харесва, да си му е приятна и на него да му носи наслада? Не трябва ли музиката да е индивидуална за всеки индивид? Щом дадена песен ти харесва, добре, слушай я, без да ти пука от мненията на хората! Щом това ти харесва прави го, а не да правиш това, защото се харесва от хората (както повечето от форума слушат рок, метъл и за да харесат даден човек и той да прослуша), или защото компанията ти го харесва и познатите. По тая логика трябва да спра да се обличам по начина, по който го правя, защото всеки ден ми казват в лицето нещо от типа: Тъпи метъли, стига с тия тениски, махни ги тия кецове, ЪъЪ метъли и кво? Вижте кви сте тъпи или да спра да нося тениските си, защото 2-ма мои съученици стигнаха до заключението, че са мъжки?!!! не, няма да спра, защото аз знам, че не са а и другото което е на мен ми харесва! Вярно е и аз бях прохождаща и си вкарвах филми, но преди да говоря за нещо или преди да направя нещо, свързано с това аз се информирах!
Винаги най-много съм се ядосвала, когато някой се прави компетентен по дадена тема, а всъщност изказванията са напълно погрешни и в доста случаи смешни, както авторката на темата. Не говоря само за музиката.![]()
[23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана
Brokencyde
BlessTheFall
Bullet for my valentine
Alessana
Silverstain
и още много други,
тези не са хард изобщо даже
просто реших да споделя мнение
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I never promised there'd be sunshine everyday. I'll give you everything i have- the good, the bad
mnoooggoo sa no edni ot nai liubimite sa mi: Metallica,Slipknot,Inflames,Apocalyptica(makar4e ne sa izob6to "tvurdi" no da gi spomena),ima o6te dosta no mai ne sa tolkova "tvurdi"![]()
![]()
![]()
хванете ме за шнура
шибаняци
я да пускате тони стораро на секундата!
твърда музика ми слушали...изроди!!
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Още като видях темата и ника на автора/ката ми стана ясно, че ще се обърне на подигравки и ще почнат да и опяват, че е поза, че това което слуша е боза и т.н.
Авторе, ако ти харесват тези групи - слушай ги ама научи повече за тях и за стила, за да не ти се присмиват другите, а ако ти се слуша нещо по-твърдо почвай да си търсиш в нета - сега е лесно и достъпно.
А и не обвинявайте толкова много малките, които пишат че ЛП, Еванесъсн и т.н. са великите групи - това пускат по ТВ-то, това гледат => за всичко е виновна телевизията!!!
А аз като се сетя преди 2-3 години как драсках по листчета и учебници някакви "тежки" групи и ми става хипер смешно - дори вчера намерих учебник от бая време на който беше написано с големи букви метъл, хардрок (а тогава си мислех, че ги слушам-а беше някакъв алтърнатив и др.),ЛП и др бози и се хилих бая време на глупостите ми.
офффф....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
едва ли ще се научи да слуша другите...
И...(към авторката)- научи ли малко повече за групите???
I never promised there'd be sunshine everyday. I'll give you everything i have- the good, the bad
Оф ама ви всички тук ст велики музикални експерти бе...Леле мале. Аз ако съм едно 12 годишно, искащо да сподели радостта си, че е открило музика, която да го кефи и да не е чалга, ами има китари и йееее колко яко, като ви видя коментарите, ще с откажа да я слушам тая музика.
Ще си помисля- ебаси, за да слушаш рок, метъл, пост-гръндж- незнам си кво си, трябва да си музикална енциклопедия!!! И да си злобен!!! Иначе- сори майна, ама си позъор. Защо - защото си чул някоя група, и и се кефиш... Срам и позор дами и господа!!![]()
И после всеки трябва да каже колко заблуден е бил като не е знаел разликата между симфоничен и готик метъл, или между гръндж и пост- гръндж, а сега, когато е въшлив с информация относно музика и стилове,освен това е 2 години по- голям,което го прави полубог, е достоен да слуша и да се кефи...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
^Не знам автора до колко е схванал идеята, но ти със сигурност не си.
Не става въпрос, че си е споделял/а радостта, става дума, че се хвали с нещо, което не разбира.
И няма проблем, че за пръв път е стигнал/а до рок групи и прочие. Всеки в началото не знае къде се намира. Но пък ако не му/й кажеш, че това "не е твърда музика", какво ще го/я накара да промени мнението си?
И не съм музикален експерт, просто съм в течение на тази музика от години. Целия проблем е, че сега има достъп до колкото ти се иска информация и музика, а всеки се прави на ударен.
И не се заяждай за пост-грънджа и грънджа, защото май и ти не знаеш какво е, щом ги поставяш за сравнение...
Your pseudo sunshine I don't need.
бе я не се заяждайте мноооо умно дай да направим на гъз някой дет е решил да сподели нещо с нас ама откъде да знае че тука са такива кретени и ще му се нахвърлят кфото харесва нека да си слуша нооо нее проблема е в тва че се говори за "твърда музика" и сред уж твърдите групи са споменати и Simple Plan хаха ми те не са никак лоша група песните им са много подходящи да си ги пуснеш когато денят ти е бил скапан и искаш да се разведриш пффф автора така и не писа повече в собствената си тема ее как нали го обработихте хубаво и го принизихте до такава степен се едно е музикален инвалид а я се поставете на нейно/негово място щеше ли да ви е хубаво злобари такива вие да не се имате за някфи големи разбирачи по отношение на музиката ооохохо нопротив смешни ставате като философствате тука и критикувате а всъщност кой знае кфи загубеняци сте еееее в интернет секи може да си изгради образ на велики все пак jghgh ви го каза по добре от мен наби ви го по възпитан начин
![]()
Хм, не. Всъщност всички знаем да говорим празни приказки.
Разликата е, че когато едните не правят нищо друго освен да изпишат няколко реда с обиди към остатъка от населението, други дават поне причини защо мислят така.
Да, jghgh го каза и се съгласих с нея. Само че не виждам някой друг да казва нещо подобно.
Ти казваш, че Simple Plan са хубава група, аз казах, че Three Days Grace са хубава група, както забелязваш (или може би не). Всъщност не съм отрекла, че някоя група е хубава. Отрекох да са 'твърда музика' повечето.
Така де, нямам намерение да повтарям всичко от начало, а и темата ми стана безинтересна вече.
И по-полека със злобеенето наляво-надясно по форумните терени XD
Айде лека вечер.
Първоначално написано от BlackaTBW
не мисля да пиша повече в темата че като я гледам само се дразня от нападките към автора ..... и да припомня щото не аз злобеяпребройте се всички злобари колко сте мен не ме бройте
![]()
Еми да!Първоначално написано от Raybeez
![]()
Аз имам късмета да съм видял какво е да нямаш.. Преди, когато интернета беше някаква далееечна мечта, за която дори не съм и подозирал съм слушал с баща ми касетки предимно, имаше и малко дискове, търсех си нови от приятели (обикновенно на баща ми, защото моите приятели изобщо не се интересуваха от музика) и така..
Скоро ми обясняваше как той е слушал като малък, когато тази музика е била забранена..
Научих се да ценя това, което имам и съм много благодарен на баща ми.
^Някой да го каже с думи прости.
Просто сега никой не може да си представи КАСЕТКА, камо ли да я НЯМА ТАЗИ КАСЕТКА. И как съм карала по-възрастните да ми обясняват каквото знаят относно тези неща, просто защото нямаше откъде да го прочета. А аз го нямам за толкова далечно всъщност, по-малка съм от Raybeez с доста години. Вярно, вече презаписването на касетки беше по-рядко срещано явление, но намирането пак си беше трудно.
Ех, и аз помня, когато нямах комп... купувах си пиратски дискове, щото не познавах никой, който да се интересува от такава музика, и карах едни приятелки да ми ги записват на касетка. Ходих по интернет клубове, преписвах си текстовете в тетрадка, ала-бала.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
^ същото и аз бях на пиратски дискове, ама вече си купувам повечето![]()
we give it all.
Maй никой не ме разбра - както и да е. С думи прости- не разбирам зщо,вместо да сипете обиди, да не обясните на момичето къде е сбъркала изказването си... А тази дума "позъор" видя ли я някъде, ми се гади вече... Пиша от 100 години в тоя форум и винаги някой ако се осмели да каже че слуша някаква музика, а не знае 100% всичко което може да се намери някъде за нея, веднага е "позъор"... Да не би момичето да каза "аз много разбирам от тежка музика" или "аз съм дива рокерка/метъка"?
Като видиш, че нещо не е ясно на някой, обясни му, а не се хили ехидно "Леле тая ква е проста, аз като бях на нейните години в каменната ера) ехеееееееееееее, колко бяхме нещастни и мизерни без мп3- ки, ама пак бяхме музикални експерти...Защото коя година си се родил не е толкова важно, всички минаваме през едни и същи етапи в развитието си... Дали съм била на 13 преди 10 години или сега - не е толкова важно. Аз записвах касетки, 12- годишната ми сестра сваля мп3- ки сега, и какво от това?
Еми как какво ще стане- човека ще тегли, ще слуша, ще разбере за какво става въпрос, и няма да пуска подобни теми повече... Не е ли това целта???
Тва лято се запознах с един, и свалих всичката му музика на моя лаптоп... Аз имах 10ина гб, които си бях събирала години и съм ги откриваала и търсила една по една, но сега открих много нови песни и изпълнители, които два ли щях да открия ако не беше той... И цялата музика 30гб да не мислиш беше лесно да я преслушам, подредя по мой вкус, да изтрия тез дето не ме радват и прочие- пак е бая играчка...
То ако ще трябва да си ги събираме и изстрадаме, дай да си хвърлим ком'повете и да се върнем към касетките :P
п.с Аз съм си албански реотан по принцип![]()
Това не е консуматорско мислене- ако може някой да го нарави за теб, защо да си играеш... Това е мързелио мисене- накарай мързеливия да работи, за да те научи на акъл.
![]()
Но в крайна сметка аз скочих срещу ОТНОШЕНИЕТО на хората към някой, който просто споделя нещо или пита нещо- дори не само в тази тема... Винаги е така, и винаги идва от тези, които се имат за "разбирачи" и е насочено към тези, които не разбират толкова от музика ( или каквото и да е друго)... Без значение дали претендират, че разбират или не... Това ме дразни.![]()
хАХАХАХХАХА ше се насера
твърда викаТолкова е твъъъърдооо, особено симпъл и ебанесънсТи си бати метъла!оу, някои от групите, които слушаш са мнооооого "здрави".
Неее не могаааа на Simple Plan и на Evanescence викаш " твърди" ужасно си тъп ..
Ах, как ме нервиш.
Симпъл План, Евънесънс, майната им, не ги слушам.
НО Три Дейс Грейс са ми любима група от години и ти сополиво лапе вземи да се научиш къв стил са, защото ей такива пози като теб ми се ще да ги набия. Alternative Rock/Post-Grunge (ако изобщо знаеш какво е това) не е твърда музика. То е мелодична музика. Льохма
н!
+ нека да се разберем, тва че слушаш (към автора, авторката нз кво е) 2-3 песни на някоя група НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СЛУШАШ ТАЗИ ГРУПА!!!! И ТВА НЕ ТЕ ПРАВИ НЯКЪВ ЯК МЕТЪЛ!!!
хора, разберете, че позьорството е тъпа работа!OMG като изключим AC\DC,Three Days Grace,Simple Plan и Evanescence са тооооолкова твърдии А Металика са поп нали?
Леле всеки месец има по един нов клоун, където прави подобна тема и...
вече даже не ми е интересно да го напсувам...
ПОдобни мнения ме дразнят мен... След като сте такива велики разбирачи, вместо да се подигравате, просветлете хората...
Щото обидите мнооого помагат...А колкото по- отвисоко гледаме на хората, токова по- умни изглеждаме...
kakvoto i da kazvate Evanescence si ostavat tipi4ni predstaviteli na alternative rocka (ili pone grupite koito az sum 4ula ot tozi stil)
a tova 4e alternative rocka ne vliza v predstavite vi za tejka muzika (6toto se mnogo "istinski" ) si e vash problem![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...