- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За лудостта в днешно време
Исках да обсъдим темата за лудостта.. Струва ми се, че срещам прекалено много хора, които за съжаление не са добре психически. Те са навсякъде, в курса имам едно момиче, предполагам страдащо от шизофрения, по градския транспорт ги има, по улицата, пред лекарския кабинет и т.н. и т.н. Това, което ме смущава е, че много млади хора страдат от някакви психически разстройства. Какво мислите вие? На какво се дължи според вас?
До колкото съм запозната усложнения през бременността стават причини за анамомалии или да речем, ако майката се разболее от нещо по-опасно през тези 9 месеца.Друг вариант е, да речем ако родителине на детето са братовчеди или пък с още по-тясна роднинска връзка...![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Има един ненормален от моя град само гони момичета,ужасно е..
като го видя и бягам възможно най-далече..
такива хора трябва да се прибират в домове или ако искат да си седят вкъщи,но да не излизат!
^ В Калофер ли живееш?![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
По-скоро всички бързат да казват "ти си психично болен"...
За мен няма луди хора, честно казано, хехе.
В раздел любов бяха съветвали момиче да отиде на психолог или психиатър, само защото от 3 години харесвало някво момче.
Е, кво? И аз преодолявам разделите трудно - за година, година и половина съм готова, въпреки че пак е доста време.
И кво, аре да ходя на лекар, щото не мога да заебавам лесно нещата. Ти си казваш "не тряа ми пука", ама ти пука и тва е. И само времето лекува.. Осъзнаваш че времето е много, че се оливаш и че тряа някак си да превъзмогнеш всичко тва, ама сърцето си знае своята и насила нищо не става.. както и да е. Спирам с тези неща, защото малко поста ми прилича на гузен негонен бяга. /а ако трябва да съм честна, май съм малко гузна : D/
А аз луди хора отдавна не съм виждала... Ма е и вероятно да си общувам с адски странните хора, да се интересувам само от странни неща и нищо да не приемам като болест... Някво по-широкоскроено трябва да се гледа да нещата. Оная Михаела все още не мисля че е болна например, просто е .. първична някак си, много първична. Има няква страст в нея според мен и става за втори Азис, честно. /не съм й фенка, не ми харесват клиповете й, нито изявите й.. но има нещо вътре в нея, по-специално/
Не знам що го обърнах на Михаела, но на мен по-скоро ми се струва че всички съдят прибързано за разни болести, диагнози.. Чак ми става лошо.. всеки ти измисля нещо.. Липсва шибана емпатия..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ако майката се подложи на рискови фактори по време на бременност(цигари,болести ,алкохол,наркотици и др.),тогава рискът бебето да се роди с увреждания се увеличава с около 60%-70%.
Друг фактор е стресът в ежедневието,особено в доста "емоционалната" тиин възраст,прекомерното напрежение в училище,в семейството ,та дори и в интимните отношения,водят до колапс и на без това доста лабилната психика в тази възраст,при по-често стресиране,личноста може да изпадне в състояние на депресия,която може да се окаже ключ към други психични проблеми,като психоза и множество други.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Не!Първоначално написано от hardball
А то да беше само един ненормален...
ама от тоя най ме страх
Аз не разбирам какъв е проблемът?
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Тва за мен ли е?![]()
А, не, като цяло.![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Проблемът е, че сега съм 2-ри курс - за въпросното момиче, за което споменах - миналата година беше съвсем нормално, тази година не е на себе си - все една има няколко различни човека в нея, като всеки един от тях се бори за надмощие. Знам, че звучи смешно, но ми е кофти, човек, с когото съм си говорила нормално допреди половин година, сега да се смее сам, да си говори сам, да не допуска никого до себе си и още неща, които не ми се изброяват сега. Не знам какво й е станало, но е нещо сериозно. И мисълта ми беше, че със сигурност не е само тя - по улиците виждам хора, в подобно на нейното положение, най-лошото е, че има и засегнати млади хора.
Не съм луда![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Естествено, че някой ще осере и без това тъпата тема... По-добре да я заключват вече.
Кажете ми, моля, как да не полудеят хората в тази държавица?! То бива мизерия и недоимък, ама чак пък толкова.. Просто някои хора не успяват да надмогнат битовите си проблеми.
Хах.. съвсем в ред си е. Оня ден ядохме свински пържоли заедно.Първоначално написано от CanisDirus
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Едит: Пооооооор!
С тебе свински карантии навсякъде, по всяко време
Просто не мога да ти откажа![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
аПсолютно НЕ.![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
напълно подкрепямПървоначално написано от Bianca
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
Аз пък не приемам нещата толкова страшно. Може би защото съм се сблъсквала това вече много пъти, но не ми изглежда страшно. Напротив, когато дадения човек си приема лекарствата редовно си е един съвсем нормален човек като всички останали хора. Майка ми често изпада в разни кризи, има си някакъв проблем с нервите и като и избият балансите решава, че всички и се карат и я винят за всичко и започва да плаче. Като си изпие успокоителните си и минава и всичко и е наред. Брат ми явно го е наследил от нея и също има някакви негови си кризи, само че него го избива на караници и на боища, което е доста неприятно. И пак по същия начин като си глътне едно хапче мента глог и валериана и си заспива като пич и толкова. Предполагам, че някои хора ще се опитат да ми се подиграят, но аз не чувствам никакво притеснение когато говоря за това. Даже смятам, че е ненормален този страх и неудобството, което хората изпитват като се спомене психиатър. Майка ми е ходила, както и моя приятелка и то си се вижда, че след сеанса има огромна промяна и са много по - спокойни и направо стават други хора. И така... май попрекалих с обясненията.
^това е говорене наизуст просто. Бианка си го знае и не ми се обижда че и аз го казвам.
:*
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Понякога нещата са просто очевидни, не е необходимо да си гладувал или въобще да си живял при крайно мизерни условия за да си дадеш сметка колко е страшно.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Причините може да са толкова много... освен проблемите при бременност са и пречките в развитието на човека, травми, стрес, лабилна психика.. всичко това е свързано. И разбира се още много прични.
Не съм съгласна с мнението по-горе, че тези хора трябва да се тикнат по домове или да си седят вкъщи. Това са човешки същества с проблеми и им е нужно някакъв вид лечение, а да ги затвориш няма да им помогне.