.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли, че съществува живот след смъртта?

Гласували
46. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

30 65,22%
  • Не

2 4,35%
  • Колебая се

14 30,43%
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 98
    Супер фен

Преживявания Близки До Смъртта (NDE)

Здравейте! ;]

Мисля, че това е най-подходящият раздел, тъй като проблема засяга голяма част от тийнейджърите.
    Интереса ми към тази тема бе породен от една дискусия в учебника по психология…

Наркотиците са вече болна тема в нашето модерно общество… Защо се стига до употребата им!? Дали заради модата, заради лабилна психика и т.н. – не знам… Но факт е, че това е един от най-лесните начини да си ‘направиш кефа’… Да, ама тоя кеф в повечето случаи ти излиза през носа… Особено, ако се прекали… Предозирането не е довело един или двама до изпадане в клинична смърт… Клиничната смърт може да бъде причинена от катастрофа или друг по-жесток инцидент… И тук е мястото да засегна темата…

ПБС или иначе казано Преживявания Близки до Смъртта… (NDE – Near-Death Experiences)

Преживяванията близки до смъртта представляват психологически преживявания със свръхестествени елементи, случващи се на хора със сериозна опасност за живота. Значителна част от тези хора, изпаднали в клинична смърт (но не всички) твърдят, че минават през няколко етапа, които биха се сторили нелепи за здравомислещия човек. Доста разкази изчетох и във всички откривах едно и също… Всички твърдят, че усещат как духа им се отделя от тялото… те продължават да наблюдават всичко, което се случва около тях. Едно от доказателствата е, че след като отново са в съзнание и разкажат за това, което са изпитали и което са видели могат подробно да опишат с какви инструменти и какви процедури са предприели докторите по време на операцията, а това не би могло да се знае просто от обща култура или пък по случайност. Характерно е изостряне на сетивата, повишаване на възприятията и емоциите… Интересното е, че дори слепите хора по рождение, когато напуснат тялото си, са способни да виждат, а след като отново се завърнат и възстановят – всичко е, както е било преди…
    Отначало е нормално да са изплашени, но всъщност след това те чувстват спокойствие и дори удоволствие... за тях тялото вече е като захвърлена дреха и малко от тях искат да се върнат обратно, но просто нямат друг избор…
    ПБС е характерно и със срещите с починали близки, които съобщават истини за човека изпаднал в такова състояние. Има доказателства и за това… Например някои научавали, че са осиновени и след като се събудят след разговор с уж родителите им, се оказва, че те наистина не са им родни. В други разкази бях прочела, че ‘някакво същество’ им разкрива бъдещето, но им казва, че след като се събудят – ще го забравят, защото за всяко нещо си имало време.
    И това, което ми направи най-голямо впечатление… във всеки един от разказите присъстваше този елемент на ПБС като основен… ‘лентата на живота’ . На разстояние 2-3м. пред ‘преживяващия’ се ‘прожектира’ живота му в най-малките подробности като се започне от времето преди да се роди. Разбира защо е избрал тези родители за свои и изобщо научава мотивите за всичките си постъпки. Това дава шанс и да разбере как са се чувствали другите предвид неговите решения.
    Малко са хората горди със своите постъпки спрямо другите. От проучванията е установено, че няма човек преживял ПБС, който да желае да посегне на живота си или пък да преживее отново това. В повечето случаи мирогледа му се променя напълно. Поне 98% от запитаните хора преживели ПБС вярват в прераждането. Те се страхуват да споделят с останалите предвид реакциите, които биха имали и по този начин обществото ги игнорира, защото не им вярва…

Та целта на темата ми е да разбера дали Вие имате познати, преживели такова нещо или пък сте чували разкази? А също и дали вярвате, че изобщо съществува такова нещо като ‘отделяне на духа от тялото’ и всичките му етапи…?
    nicolepcd

Евала за яката тема !!! :P

Ами много хора са ми казвали как по време на ореция са виждали бяла светлина или светлина в края на тунела.. И от много хора съм чувала как виждат живота си на лента !!!

Супер фен Аватара на Riot
    веднъж гълтах сливи
    гледах да глътна колкото се може по голяма
    и една ми се заглави в гърлото
    беше брутално
    бях на косъм от смъртта
    Моля ?!

Цитирай Първоначално написано от Riot
    веднъж гълтах сливи
    гледах да глътна колкото се може по голяма
    и една ми се заглави в гърлото
    беше брутално
    бях на косъм от смъртта

Аааааа луд си !!!

Цитирай Първоначално написано от cappy123

Ами много хора са ми казвали как по време на ореция са виждали бяла светлина или светлина в края на тунела.. И от много хора съм чувала как виждат живота си на лента !!!
    Аз съм! Спука ми се апандисита. Казаха ми, че операцията е била 4 часа, аа помня само че видях тва дето ти казваш за него - бяла светлина и гласовете на лекарите (някак заглушено?).. И няколко години след тва разбрах, че съм била на косъм, не са ми казали явно понеже съм била малка ЛАААЛ Господ наистина ме мрази, трябвало е да ме остави да пукна

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Byyyy
    Цитирай Първоначално написано от cappy123

Аз съм! Спука ми се апандисита. Казаха ми, че операцията е била 4 часа, аа помня само че видях тва дето ти казваш за него - бяла светлина и гласовете на лекарите (някак заглушено?).. И няколко години след тва разбрах, че съм била на косъм, не са ми казали явно понеже съм била малка ЛАААЛ Господ наистина ме мрази, трябвало е да ме остави да пукна
    Леле, сигурно е било ужасно шокиращо за малко дете да изпита подобно нещо
    nicolepcd

Град
    Враца
    Цитирай Първоначално написано от Byyyy
    ЛАААЛ Господ наистина ме мрази, трябвало е да ме остави да пукна
    Не е хубаво да говориш така
    По Темата: Не ми се е случвало, но иначе и аз съм чувала за много такива истории
    еlsy

Аз пък като малка два пъти съм спирала дишане и сърдечна дейност за по минута, ама съм била бая малка, нямам спомени, ддз.
    Иначе темата е много интересна, ама такива преживявания, които да се помнят имат 1 на 1000 :/ Едва ли някой ще се появи да разправя :/

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от hardball
    Аз пък като малка два пъти съм спирала дишане и сърдечна дейност за по минута, ама съм била бая малка, нямам спомени, ддз.
    Иначе темата е много интересна, ама такива преживявания, които да се помнят имат 1 на 1000 :/ Едва ли някой ще се появи да разправя :/

Иначе си права, но имах нужда да споделя интереса си и ако все пак някой има някаква информация - да сподели...

Не помня точно къде намерих информация, че според проучване (не знам коя година) е установено в Америка, че близо 25 милиона души са изпитали ПБС => с днешна дата са се увеличи многократно За кво говорим...
    nicolepcd

Епа Америка малка ли е , годишно умират 1 милион жени от анорексия ако е за въпрос, 6000 дневно от липса на вода, цифрите са големи, ама процентно са нетолкова шашкащи.

Иначе аз съм ЗА темата, то е интересно, просто никой май няма да сподели нещо интересно, Канис ще цитира Боби Турбото и 3-4 спамери след нещо ще пуснат " " емотиконки, нищо необичайно

Иначе ти как се зариби да четеш разни неща по темата, мене не ми е минавало през акъла 0.о

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Би трябвало все нещо да става след този живот.Иначе би било прекалено скучно и загуба на материя, физически, както и на мисловни усилия да се живее
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Цитирай Първоначално написано от elsy

еле, сигурно е било ужасно шокиращо за малко дете да изпита подобно нещо
    ми точно понеже бях малка и не разбирах много, не бях в шок само дето доста време мъчихме една моя съученичка да ми носи раницата до училище и ме беше страх да се къпя

Супер фен
    mitternacht, съгласна съм!
    Към hardball: Еми, материала в учебника не ми беше достатъчен да добия представа, пък мен са ми много интересни такива теми за смъртта и си викам да питам 'всезнайния' И така намерих много интересни разкази на хора и се зарибих
    nicolepcd

Ти си адски тъп. Ако беше така хората да си пукясват нямаше да уча първа помощ в даскало най- малкото, замисли се малко, преди да говориш глупости. Става дума за преживявания близо до смъртта, а не за възкръснали хора. Просто не си даде дори труда да прочетеш темата и побърза да напишеш нещо остроумно.
    Това за Канис :Р

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Град
    Враца
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus

Иначе аз съм ЗА темата, то е интересно, просто никой май няма да сподели нещо интересно, Канис ще цитира Боби Турбото и 3-4 спамери след нещо ще пуснат " " емотиконки, нищо необичайно
    Темата е адски тъпа. "Пациента е леко/ малко мъртъв" - няма такъв филм.

Живота започва със зачеването и завършва със смъртта. Дали душата е безсмъртна - питайте Гогол, или гледайте 22 грама, Дел Торо е адски в тоя филм.
    Бе тя темата не е тъпа, но аз се чудя защо винаги трябва да нагрубявате хората и да се правите на интересни? Ех...
    еlsy

Аз уча разни медицински тралала, ама предимно как работи и как да не умре, пък такива работи са много интересни

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Супер фен
    Аз уча разни медицински тралала, ама предимно как работи и как да не умре, пък такива работи са много интересни
    Хубаво си се ориентирала Браво
    Жалко, че на мен нещо не ми се отдават тия неща
    nicolepcd

И на мен, ама досега никого не съм имала възможността да убия, така че

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

И пак ти казвам, прочети първия пост, защото говориш бля-бля, дразнещо е .
    Понякога ми писва от вечната ти опозиция, на теб не ти ли доскучава да пишеш кажи- речи едно и също... ебати шаблона.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

трайте утрепки
    аз се задавих със слива
    и видях великия дух !!!
    Моля ?!

Супер фен
    Канис, май не си прочел темата... Ти светлината няма да я видиш на една крачка от колата! Хората изпитват ПБС, единствено когато са изпаднали в тежко физическо състояние или клинична смърт! И то не при всички случаи!

Нямам намерение да ти се обяснявам дали има живот след смъртта, всеки си има своя представа за това, което го очаква...
    nicolepcd

Цитирай Първоначално написано от elsy
    Канис, май не си прочел темата... Ти светлината няма да я видиш на една крачка от колата! Хората изпитват ПБС, единствено когато са изпаднали в тежко физическо състояния или клинична смърт! И то не при всички случаи!

Нямам намерение да ти се обяснявам дали има живот след смъртта, всеки си има своя представа за това, което го очаква...
    sadface
    Моля ?!

Няма какво да му обясняваш, не е въпросът да изкаже компетентно мнение ами да е контра
    Райът, моите искрени съболезнования за инцидента със сливите. Мама на това му вика ГГЗ. Гъз Глава Затрива.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

подигравай се
    ама да беше ти на мое място
    със слива в гърлото
    Моля ?!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Riot
    подигравай се
    ама да беше ти на мое място
    със слива в гърлото
    Нали си го преживял, радвай се на живота!
    nicolepcd

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си