- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Преживявания Близки До Смъртта (NDE)
Здравейте! ;]
Мисля, че това е най-подходящият раздел, тъй като проблема засяга голяма част от тийнейджърите.
Интереса ми към тази тема бе породен от една дискусия в учебника по психология…![]()
Наркотиците са вече болна тема в нашето модерно общество… Защо се стига до употребата им!? Дали заради модата, заради лабилна психика и т.н. – не знам… Но факт е, че това е един от най-лесните начини да си ‘направиш кефа’… Да, ама тоя кеф в повечето случаи ти излиза през носа… Особено, ако се прекали… Предозирането не е довело един или двама до изпадане в клинична смърт… Клиничната смърт може да бъде причинена от катастрофа или друг по-жесток инцидент… И тук е мястото да засегна темата…
ПБС или иначе казано Преживявания Близки до Смъртта… (NDE – Near-Death Experiences)
Преживяванията близки до смъртта представляват психологически преживявания със свръхестествени елементи, случващи се на хора със сериозна опасност за живота. Значителна част от тези хора, изпаднали в клинична смърт (но не всички) твърдят, че минават през няколко етапа, които биха се сторили нелепи за здравомислещия човек. Доста разкази изчетох и във всички откривах едно и също… Всички твърдят, че усещат как духа им се отделя от тялото… те продължават да наблюдават всичко, което се случва около тях. Едно от доказателствата е, че след като отново са в съзнание и разкажат за това, което са изпитали и което са видели могат подробно да опишат с какви инструменти и какви процедури са предприели докторите по време на операцията, а това не би могло да се знае просто от обща култура или пък по случайност. Характерно е изостряне на сетивата, повишаване на възприятията и емоциите… Интересното е, че дори слепите хора по рождение, когато напуснат тялото си, са способни да виждат, а след като отново се завърнат и възстановят – всичко е, както е било преди…
Отначало е нормално да са изплашени, но всъщност след това те чувстват спокойствие и дори удоволствие... за тях тялото вече е като захвърлена дреха и малко от тях искат да се върнат обратно, но просто нямат друг избор…
ПБС е характерно и със срещите с починали близки, които съобщават истини за човека изпаднал в такова състояние. Има доказателства и за това… Например някои научавали, че са осиновени и след като се събудят след разговор с уж родителите им, се оказва, че те наистина не са им родни. В други разкази бях прочела, че ‘някакво същество’ им разкрива бъдещето, но им казва, че след като се събудят – ще го забравят, защото за всяко нещо си имало време.
И това, което ми направи най-голямо впечатление… във всеки един от разказите присъстваше този елемент на ПБС като основен… ‘лентата на живота’ . На разстояние 2-3м. пред ‘преживяващия’ се ‘прожектира’ живота му в най-малките подробности като се започне от времето преди да се роди. Разбира защо е избрал тези родители за свои и изобщо научава мотивите за всичките си постъпки. Това дава шанс и да разбере как са се чувствали другите предвид неговите решения.
Малко са хората горди със своите постъпки спрямо другите. От проучванията е установено, че няма човек преживял ПБС, който да желае да посегне на живота си или пък да преживее отново това. В повечето случаи мирогледа му се променя напълно. Поне 98% от запитаните хора преживели ПБС вярват в прераждането. Те се страхуват да споделят с останалите предвид реакциите, които биха имали и по този начин обществото ги игнорира, защото не им вярва…
Та целта на темата ми е да разбера дали Вие имате познати, преживели такова нещо или пък сте чували разкази? А също и дали вярвате, че изобщо съществува такова нещо като ‘отделяне на духа от тялото’ и всичките му етапи…?
![]()
nicolepcd
Евала за яката тема !!! :P
Ами много хора са ми казвали как по време на ореция са виждали бяла светлина или светлина в края на тунела.. И от много хора съм чувала как виждат живота си на лента !!!
веднъж гълтах сливи
гледах да глътна колкото се може по голяма
и една ми се заглави в гърлото
беше брутално
бях на косъм от смъртта![]()
Моля ?!
Аз съм! Спука ми се апандисита. Казаха ми, че операцията е била 4 часа, аа помня само че видях тва дето ти казваш за него - бяла светлина и гласовете на лекарите (някак заглушено?).. И няколко години след тва разбрах, че съм била на косъм, не са ми казали явно понеже съм била малкаПървоначално написано от cappy123
ЛАААЛ Господ наистина ме мрази, трябвало е да ме остави да пукна
![]()
![]()
Леле, сигурно е било ужасно шокиращо за малко дете да изпита подобно нещоПървоначално написано от Byyyy
![]()
nicolepcd
Не е хубаво да говориш такаПървоначално написано от Byyyy
![]()
По Темата: Не ми се е случвало, но иначе и аз съм чувала за много такива истории![]()
еlsy![]()
Аз пък като малка два пъти съм спирала дишане и сърдечна дейност за по минута, ама съм била бая малка, нямам спомени, ддз.
Иначе темата е много интересна, ама такива преживявания, които да се помнят имат 1 на 1000 :/ Едва ли някой ще се появи да разправя :/
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Първоначално написано от hardball
![]()
![]()
Иначе си права, но имах нужда да споделя интереса си и ако все пак някой има някаква информация - да сподели...
Не помня точно къде намерих информация, че според проучване (не знам коя година) е установено в Америка, че близо 25 милиона души са изпитали ПБС => с днешна дата са се увеличи многократноЗа кво говорим...
nicolepcd
Епа Америка малка ли е , годишно умират 1 милион жени от анорексия ако е за въпрос, 6000 дневно от липса на вода, цифрите са големи, ама процентно са нетолкова шашкащи.
Иначе аз съм ЗА темата, то е интересно, просто никой май няма да сподели нещо интересно, Канис ще цитира Боби Турбото и 3-4 спамери след нещо ще пуснат "" емотиконки, нищо необичайно
![]()
Иначе ти как се зариби да четеш разни неща по темата, мене не ми е минавало през акъла 0.о
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Би трябвало все нещо да става след този живот.Иначе би било прекалено скучно и загуба на материя, физически, както и на мисловни усилия да се живее![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
ми точно понеже бях малка и не разбирах много, не бях в шокПървоначално написано от elsy
само дето доста време мъчихме една моя съученичка да ми носи раницата до училище и ме беше страх да се къпя
![]()
mitternacht, съгласна съм!![]()
Към hardball: Еми, материала в учебника не ми беше достатъчен да добия представа, пък мен са ми много интересни такива теми за смъртта и си викам да питам 'всезнайния'И така намерих много интересни разкази на хора и се зарибих
![]()
nicolepcd
Ти си адски тъп. Ако беше така хората да си пукясват нямаше да уча първа помощ в даскало най- малкото, замисли се малко, преди да говориш глупости. Става дума за преживявания близо до смъртта, а не за възкръснали хора. Просто не си даде дори труда да прочетеш темата и побърза да напишеш нещо остроумно.
Това за Канис :Р
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Бе тя темата не е тъпа, но аз се чудя защо винаги трябва да нагрубявате хората и да се правите на интересни? Ех...Първоначално написано от CanisDirus
![]()
еlsy![]()
Аз уча разни медицински тралала, ама предимно как работи и как да не умре, пък такива работи са много интересни![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Хубаво си се ориентиралаПървоначално написано от hardball
Браво
![]()
Жалко, че на мен нещо не ми се отдават тия неща![]()
nicolepcd
И на мен, ама досега никого не съм имала възможността да убия, така че![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
И пак ти казвам, прочети първия пост, защото говориш бля-бля, дразнещо е .
Понякога ми писва от вечната ти опозиция, на теб не ти ли доскучава да пишеш кажи- речи едно и също... ебати шаблона.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
трайте утрепки
аз се задавих със слива
и видях великия дух !!!![]()
Моля ?!
Канис, май не си прочел темата... Ти светлината няма да я видиш на една крачка от колата! Хората изпитват ПБС, единствено когато са изпаднали в тежко физическо състояние или клинична смърт! И то не при всички случаи!
Нямам намерение да ти се обяснявам дали има живот след смъртта, всеки си има своя представа за това, което го очаква...
nicolepcd
Няма какво да му обясняваш, не е въпросът да изкаже компетентно мнение ами да е контра![]()
Райът, моите искрени съболезнования за инцидента със сливите. Мама на това му вика ГГЗ. Гъз Глава Затрива.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
подигравай се
ама да беше ти на мое място
със слива в гърлото![]()
Моля ?!
Нали си го преживял, радвай се на живота!Първоначално написано от Riot
![]()
nicolepcd