- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Съпричастни ли сте към бунтуващите се гърци?
Аз съм съвсем наясно че гърците са крайни националисти и шовинисти, уви за разлика от нас и си защитават "националния интерес", независимо дали се отнася за заграбени чужди територии като нашите или за изконно гръцки територии. Що се отнася до българите в Беломорието, напротив, официални данни отпреди 4-5 години показват, че там и в Западна Тракия има над 500 000 българи. Сега колко от тях са останали с българско национално самосъзнание след жестокия терор и репресии, не знам, няма и как да се разбере, защото Гърция, както и държавниците в Македония никога няма да позволят на българите свободно да се самоопределят като такива. Но все пак наскоро един гръцки министър-председател призна съществуването на българско малцинство в северна Гърция (по-точно казано южна България). Проблема обаче е най-вече в нашите държавници, които от едно 60-65 години са оставили тези наши сънародници на произвола на гръцко-сръбския варварски шовинизъм и антибългаризъм...Първоначално написано от BulgariaZaBulgarite
Е, при това положение не виждам защо и по какви причини да бъда съпричастен за нещо към Гърция? Една държава, която е донесла толкова много злини на България, ти ме караш да я подкрепям едва ли не, определено не съм съгласен.според теб кога ще стане това и по-важното - как?
Искам да видя и в България бунтуващи се хора, но не на маса на по ракия...
А с гърците изобщо не съм съпричастна, никога не са ни обичали и само мръсотии са правили, да не говорим за тоталния геноцид над българското малцинство там в бившите ни територии![]()
Абе я стига... тези протести там са на ЛЕВИТЕ, повтарям ЛЕВИТЕ(зли) престъпници и убийци!!!
Същите червени боклуци, които ни докараха до нашето положение в момента!!
С удоволствие бих се присъединил към гръцката полиция да бия анархо-комунисти!!!
"Evil is powerless, if the good are unafraid."
- Ronald Reagan, 1981
Абсолютно точен коментар, подкрепям изцяло написаното от теб \Първоначално написано от raduna
/
За Гърция мога да ви говоря много..там нито училищата нито градините нито университетите са като нашите,предполагам доста съфорумници са излизали извън страната!
Не мисля че има за какво да протестират те защото всичко им е предоставеноноо това си е тяхно решение и щом са решили че трябва да е така нека е така!
Нещо много идеализирано я виждаш тази Гърция май? Щото и аз съм ходил доста пъти там откакто влязохме в ЕС и определено не смятам, че са кой знае колко пред нас с изключение на стандарта на живот, само там са с пъти по-добре. Иначе в другите отношения не мисля, че са нещо особено, имат си мръсотия и те по улиците, и други кусури си имат и са мноого назад в сравнение със Запада. А имам и познати, които учат и работят там- на същото мнение са- заплащането определено е по-добро от нашето, но оттам насетне са малко по-добре и нищо повече.
Така че определено имат за какво да протестират, това със сигурност. Щом във Франция и Германия има протести, какво да говорим за Гърция, която е много назад в сравнение с тях?
Точно, вие пък да не мислите че в Европата не се краде? Те и те крадат ама поне правят нещо че да не дразни...Първоначално написано от MaLyKoLiU
Единственото решение в момента е стратокрацията.