И аз гледах племенниците ми първо...
Но не като работа...просто помагах. Бях на 16-17
Интересно ми беше да забавлявам по-големия,да си правим фокуси и номера...да си играем и да си гушкам по-малкият който беше бебе.
Иначе преди 2 години започнах да гледам Алекс. На 3 годинки беше...плащаха ми да го гледам докато майка му беше на работа събота и неделя.
По цял ден бях с него,добре се оправях. Децата много ме обичат и ме харесват веднага. Аз също ги обожавам.
Алекс го гледах около година,след това започнах работа и нямаше как... но не съм имала проблеми с него. Учехме се на стихотворения,пусках му детски или играем и си кротуваше.
Сега гледам 4 месечни близнаци на съседите...Тоест...малко е трудно с 2 наведнъж и за да може майка им да си свърши къщната работа ми ги оставя да ги наглеждам и да и помагам.
Пак ми се плаща. Много са сладки...нямах опит с бебета и се научих на много неща. Оставала съм и сама с тях... Има си техники на приспиване на двете на веднъж...на хранене...научих се.
Иначе е лошо акои двете плачат и искаш да ги вземеш и двете,но е малко трудно,въпреки че аз схвахах и тая цака и баща им оня ден ми се изчуди как мога да ги взема двете на ръце. Обожавам близнаци и въпреки че са двуяйчни и не си приличат са много много интересни и сладки.
Не съм имала проблем...общо взето ако се размрънкат е за едни и същи неща,или мляко,водичка,може да не са се оригнали,искат внимание... Не е сложна работа.
Но последния път бях сама с тях. Приспах момчето...дадох му да папка в количката и заспа,но момиченцето беше кисела и не искаше да яде...мрънкаше...
Гушках я и я друсках,разнасях я,но нещо не и беше на кеф. Почна да плаче...мале..страх ме беше да не събуди Мишо,люшках я,какво ли не пробвах...не се успокои...А ми се късаше сърцето като плачкаше така.
Накрая гледам Мишо се ококолил в количката и се събудил...
Сложих Ема в количката до него и едно енергично возене напред назад и друсане като плаче и след 5 минути беше заспала..
За сметка на товя бях разсънила Мишо,ама той си е кротанчо и се оправяме с него. Слагам си го на корема и гледаме ТВ