.

Виж резултатите на анкетата: За или против аборта?

Гласували
279. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

45 16,13%
  • Против

85 30,47%
  • За,ако се налага

149 53,41%
Отговор в тема
Страница 2 от 10 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 245
    Мега фен Аватара на Rofl4e
    Ако може де

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Moga i tuk da ti razkaja,za men ne e problem.Procedurata e slednata:
    Otiva6 v bolnicata v ure4eniq mejdu teb i ginekologa ti 4as bez da si qla ili pila absolutno ni6to.Nosi6 si no6tnica ili nqkakva dulga teniska,djapanki i prevruzki.zaedno s edna ot sestrite populvate formulqrite-na kolko si,rajdala li si,pravila li si dr aborti,alergi4na li si kum nqkakvilekarstva i t.n.Posle ti slagat abokat na ednata ruka.vkarvat te v manipulacionnata i lqga6 namagareto.Obiknoveno prisustvat ginekologa,sestrata i eventualno anestezeolog,no na men upoikata mi q postavi sestrata,kato legne6 doktora te pita ima6 li duvka v ustata i sled,kato ti postavqt upoikata toi ti prikazva razni ne6ta dokato se otnese6.procedurata proti4a ne pove4e ot 15min.sabujda6 se v staqta si,na legloto,doktora e do teb i te svestqva,okolo 30-50min izliza6 ot upoikata i toi ti obqsnqva kak e proteklo vsi4ko.Ve4e po4ti nikade ne se praktikuva t.nar "kuretaj",a se izkarva ploda posredstvom vakuum.ostavqt te da leji6,dokato ne se osuznae6 napulno.kato stane6 obiknoveno ima6 leko ili silno te4enie,v zavisimost ot tova kolko dobre te e iz4istil doktora.moeto kruvote4enie be6e okolo 3 4asa-izhabih 2 prevruzki i to suvsem leko zacapani.be6e me iz4istil idealno.no dori i da produlji nqkolko dni kurveneto-ne e stra6no,stiga da ne izti4at nqkakvi susireci.doktora ti izpisva antibiotik,koito se pie 3dni po 2hap4eta i vit.C.tova e vsi4ko.ne bi trqbvalo da ima silno kruvote4enie,bolki v korema ili ot dolu.pone az nqmah nikakvi oplakvaniq,nikakuv diskomfotr i za tova ne opredelqm aborta kato adska muka-kakto go opisvat mn drugi suforumci.Aborta mi struva6e 130lv +p6te 20lv za antibiotika.ako ima6 i dr vuprosi-pitai

А след аборта верно ли че има много голяма опстност да нямаш деца заради този вакум?!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    NE,ima opasnost ako aborta se napravi ot nekaduren doktor ili ako si alergi4na kum upikata,koeto se slu4va adski rqdko.no tova da nqma6 deca ob6to vzeto zavisi ot lekarite i tqhnoto "ka4estvo",a ne ot samata procedura!

Аха благодаря ти ужасно много за информацията

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Nqma problem,ko ima6 kakvito i da e vuprosi za bremennostta,rajdaneto,abortite i t.n s udovolstvie 6te spodelq opita si

Винаги съм знаела,че си ужасно яка и добра !

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    До колкото знам е 6 месеца назад, а не една година трудовия стаж на майката, за да излезе в майчинство (ли болнични май се води), като се изплаща 90% от заплатата на която е осигурявана, но не се плащат данъци, осигурителни вноски и всякакви други, така че чисто се вземат дори повече от нормалната заплата. Парите идват от държавата и на работодателя не му пречи това, ако искаш само осигурителни вноски си вкарвай

Мега фен Аватара на Pliok0019
    И аз съм "за". Понякога се налага. Не само поради финансови причини, но и липса на подкрепа. Медицински причини - също.

Град
    Варна
    Против съм!Но, понякога се налага ...
    Of empty lies I know your heart broken a long time. Only only only the body will give you all night to stay there.Everything is a lie and deception deception deception is all a lie again I used to know but burn, burn, let but I'm with you again.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от bulgarche
    До колкото знам е 6 месеца назад, а не една година трудовия стаж на майката, за да излезе в майчинство (ли болнични май се води), като се изплаща 90% от заплатата на която е осигурявана, но не се плащат данъци, осигурителни вноски и всякакви други, така че чисто се вземат дори повече от нормалната заплата. Парите идват от държавата и на работодателя не му пречи това, ако искаш само осигурителни вноски си вкарвай
    Тези дни приеха поправката. Гледа се 1година назад и се плаща 1 година майчинство.

90% е от нетното трудово възнаграждание. При 450 лв бруто, натното е 352. Плащат се 90% от 352 лв.

Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    ЗА, човек не може винаги да планира всичко.

Не мога да бъда нито "за" нито "против" по ръба съм .
    Всеки човек мисли различно има моменти в които си напълно готов има моменти в , които не си...все пак всеки си има глава на раменете и е отговорен за действията и постъпките си

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Против !!!

Въпреки, че в доста случеи се стига до тях !!!

Но за какво инече да родиш дете, ако ще го оставиш или ще го принудиш да живее в ужастни условия !!!

Само по медицински причини...или при изнасилване,примерно...
    Но нека има сериозна причина,а не "затваряне на очите"
    Това вътре в теб има сърце,крака,ръчички...дори нокти
    Трябва да прецениш дали си заслужава да погубиш живота му...след като на теб,дефакто ти е даден шанс да поемеш първата глътка въздух...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    sexita,koga 6te prestane6 s tezi nokti?ako napravq abort,kogato TO e na 2 sedmici da ne bi da ima nokti?

Акушерските месеци са 10 и всеки от тях е с продължителност по 28 дни. В календарни месеци, бременността е с продълзителност 9 1/3 месеца. Бременността се отбелязва в лунарни месеци – mensis lunaris (m. l.)

В началните месеци ембрионът се развива много бързо, поради което възрастта се изчислява от деня на оплождането (концепция). Това е т. нар. концепционна възраст на ембриона.

Яйце: Продукцията на концепцията през първите две седмици след оплождането се означава като яйце. Този период обхваща момента от оплождането до вгнездването на яйцеклетката в маточната стена. През по-голяма част от времето оплодената яйцеклетка е свободно подвижна в маточните тръби и в матката. Изхранването на яйцето става за сметка на хранителните материали, намиращи се в самата клетка.

Ембрион: Този пероид продължава от 3 г. с. до 8 г. с., смятано от деня на овулацията, или 5 до 10 г. с. от първия ден на последната менструация. Ембрионът е с дължина 4 – 5 мм. Сърцето е пропорционално по-голямо, отколкото съответства на размера на тялото. При ултарзвуково изследване може да се открият сърдечните пулсации. Налице е начален стадий на развитие на горните и долните крайници. Започва оформянето на пъпната връв. Ембрионът е с дължина около 22 – 24 мм. Главата му е значително по-голяма в сравнение с размерите на тялото. В този период са оформени ушите и пръстите на крайниците.

Плод: Периодът започва от 9 г. с. считано деня на овулацията. Характерно за този период е, че в плода вече не се оформят нови тъкани, а съществуващите до тогава структури нарастват и узряват.

III лунарен месец: 9 -12 г. с. (считано от първия ден на последната менструация). Дължината на плода е 7 - 9 см. В костите се откриват огнища на вкостяване. Пръстите на крайниците са ясно оформени и личат нокти. Изявени са различията във външните полови белези.

Искам само да спре да се възприема като "кръвен съсирек", "миниатюрно парче месо" или...там както го описват,защото това си е малко човече...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^da,de,no i izpisanoto dokazva tova,koeto kazah!

Цитирай Първоначално написано от darla
    ^da,de,no i izpisanoto dokazva tova,koeto kazah!
    Да но...малко трудно ще хванеш бременност във 2рата и седмица...нали?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    За аборта! В раздел Секс се напълни с пикли, които мрънкат, че имат 6 положителни теста, как мама и тате ще ги изгонят, та не си ги представям такива да гледат бебе.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Страната на Невъзможното
    Не мога да кажа дали съм за или против. Всичко зависи от обстоятелствата.

Твърдо против аборта вярно е че понякога стават гафове но за да правите секс занчи сте достатъчно големи и го правите с ясната мисъл че стават такива неща затова трябва да си понесете последствията каквито и да са те

Град
    Страната на Невъзможното
    ^ не забравяй, че децата на по 12/13 също правят секс и на другия ден питат дали са бременни..

И за и против... ако се открие че бебето не се развива качествено и има аномалия която води до разни синдроми, то по добре да се махне, за самото дете е по добре, ако момичето е под 16 по добре да се махне, но тук зависи от лична преценка...
    Аз не бих го махнала, нещото което ме дразни в приятеля ми е това, че той казва, ако стане гафа - ще платя аборта бля бля ще съм до теб и някфи такива ... Ако стане гафа, аз не бих махнала детето 1во защото се смятам за малко по разумна и тн от останалите на моята възраст, 2ро защото се пазя и ако стане нещо, то не е по моя или негова грешка, а защото явно ми е писано така! А и не съм зле финансово, емоционално и тн, че да не мога да отгледам едно добро и умно дете било то и без подкрепата на бащата. Щом има шанс бебо да живее, ще се възползвам, но аз съм на 16, ако бях на 14 и ми се беше случило определено нямаше да мисля по този начин

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Зависи от обстоятелствата.Както казаха,ако детето има някакви увреждания за него ще е по-добре да направя аборт.. А пък и на 14-15 години например да имаш дете също е много трудно....Ако забременея и съм на 18-19 години бих го родила,но преди това...
    Шофирай разумно - стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си