- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Кофти страната на това да си (непълнолетна) мама
Ами - наистина голяма част от това, което каза са глезотииПървоначално написано от SoFarSoG00d
Защо раждане в частна клиника - отпадат 1000 лв.
Защо стая за 3000 лв. Може и при вас в самото начало, необходимо е само едно легълце със съответните завивки - 500 лв. от тук пестим още 2500.
Защо корекция на гърди - 5000 лв. - махаме и тях
и само до тук сметката намаля с 8500 лв. знаете ли, че има млади семейства, които получават 8500 лв. за цялата година. как да не са глезотии това?
Да не говорим, че дрехи ще му подарят до 1-вата година. Ако майката кърми също пести доста. Може да не купуваш Pampers, а далеч по-евтини пелени. Може и за многократна употреба. Не знам за вас, но аз с такива съм отгледана и е станало човек от мене. Да не говорим, че майка ми не е имала кърма, но не съм яла АМ, а кисело мляко (от 1 и съща крава, което майка ми и е квасела сама)...Така, че не се превъзнасяйте толкова. Ще трябва и количка, най-добре комбинирана, но операция на гърдите, частна болница с ВИП стая, присъствие на бащата, камера.....айде и без това може да се мине.
Абе то човек,ако ги няма тия пари детето като е малко,после като стане ученик и когато е двойно по-скъпо какво ще правите?Дете се гледа със средства,за да се чувства добре,за да може да има това,което иска,а не в лишения,ако не мога да осигуря хубав живот на детето,няма смисъл да го създавам,после да се обвинявам.Първоначално написано от mirmark
Задължително е да спи само в стая,аз от пеленаче имам собствена стая.
Девойката просто е глезла. Дете може да се гледа с нормални пари. Да, нужни са, така е, но подобни изхвърляния са ненужни.
Не съм живяла в лукс и охолност, но съм станала Човек, и още как.;
Човек лесно свиква на хубавото. Вярно, че от неина гледна точка другите едва ли не не трябва да имат деца. Добре,че света не се върти около такива личности.
Детето в наши дни е лукс,това е факт,вие като сте смели раждайте и отглеждайте децата си без пари,аз няма да причиня такова нещо на бъдещото си дете,защото смятам,че има доста неща в живота,които трябва да постигна за да си позволя този лукс,кариерата преди всичко,която ще ми даде възможност да не мисля от къде ще купя това и онова на детето си.Не съм глезена,просто съм реалистка,пък и не е важно количеството,а качеството,затова светът е пренаселен,всеки ражда-ама не мисли как се гледат тия деца-С кешПървоначално написано от mirmark
Пари трябват, но никой не казва, че трябва да получаваш хиляди, за да имаш дете. Да не говорим за случаите, когато парите заместват възпитанието. Кое е по-важно-да имаш модна количка, дрешки (а си бебе) и играчки за стотици, или да си отгледан с обич, с внимание, да си добре възпитан?
Когато аз съм се родила, родителите ми са започнали строеж на жилище. Едно време собствениците на блока са помагали и при строежа(не само организационно), но и естествено са трябвали пари. Ами не са имали много. Майка ми се е научила да прави 7-8 различни яденета с воденички. Аз не съм била хранена със сухо мляко(обривала съм се впрочем). Подквасвали са ми...Да не говорим, че съм била и с проблеми и ми се е налагало лечение, за което впрочем родителите ми не са платили 1 стотинка.
Да, времената са други. Не сме 1985-7 година, но човек ако има желание, намира възможности. Не всичко опира до пари. Казвам го като човек свикнал и с малко, и с много.....Парите не заместват грижите, обичта, вниманието, доброто възпитание.
При нашето поколение е било съвсем друго,държавата се е грижила за хората,а сега ....майчинството е смешна сума,която няма да стигне и за памперси,детските-хахаха,нашите даже не са вземали детските,които ми се полагат....някакви 20-30 лв,да не говорим,че в детските градини не се грижт за децата,хранят ги с боклуци ,това какво е?
Парите не заместват любовта към детето,но пък само с любов не става.Децата трябва да са планирани и да бъдат създадени в най-благоприятния момент от живота на хората,тогава когато в семйството има финансова стабилност.Сега е трудно да гледаш дете,не казвам,е е невъзможно,но ....
Всеки си има мнение по въпроса,но когато си с детето в супермаркета и то иска нещо,за което нямаш пари как ще се почувстваш?Как ще се почувстваш,когато детето ти иска някаква играчка и за нея нямаш пари?Как ще се почувстваш,когато иска да учи нещо скъпо платено,за което ти нямаш пари?Как ще се почувства то,когато винаги му казваш:Няма пари за това,няма пари за онова.
Лесно е да родиш дете и да си играеш на семейство,но това не е игра,не трябва да разчиташ на ничищ помощ освен на собствените си сили и тези на бащата на детето.
Може би както са постъпвали с мен-от 2-ри клас помагам в счетоводна работа. Знам цената на парите, знам кака се изкарват и колко лесно се харчат и знам какво мога да поискам. Винаги има алтернатива. А и не е добро възпитание да угаждаш на всяка прищявка на детето си. По-скоро е грешно. Трябва да се научи, че в живота има и НЕ.
Виж, аз съвсем не мисля да имам дете поне не близките 2-3 години. Не заради пари, не и защото ме е страх, че няма да се справя. Просто искам да поживея с човека, който смятам да бъде баща на децата ми. Но не искам само 1 дете. Искам поне 2. И все пак, ако това се сучи днес, няма да съм отчаяна и нещастна. Няма да го махна, няма да се откажа от него. Все пак не съм дете, не съм без образование и за сега имам и работа...
Не мисля, че това е пикът в моя живот, но се боя, че когато настъпи финансовият пик, тогава няма да искам дете в търсене на още по-големи върхове в работата или по-голяма заплата.
Да, не съм готова на 100% да съм родител, но от около година ми става мъчно при всяка нова менструация. това е сигнал, че го искам. А знам, че докато имам 2ръце, докато приятелят ми е млад и упорит, аз няма да оставя детето си гладно, жадно, голо и наакано.
Ето сметката за едно бебе,ако се гледа долу-горе в нормални условия и без глезотии:
За началото:
Раждане-500лв
Почерпка за бебето-300лв
Комбинирана деткса количка-450лв
Гардероб за дрехи-200лв
Столче за кола-200лв
Креватче-220лв(най-евтиното)
Корито-50лв
Стерилизатор за вода-150лв
Хавлия-2 по15лв=30лв
Спално бельо-3 комплекта по 50лв=150лв
Лигавник-5по2лв=10лв
Столче за хранене-60лв(от евтините)
Разни играчки-50лв
Предпазител за конатк 6лв броя-около 60лв за един апартамент
Предпазител за шкафове-60лв
За врата-20лв
Проходилка-100лв
Комплект за хранене(шише,биберони,)-30лв
Яке,ританки,дрехи разни,чорапи,обувчици,одеа ца,поривала за количка-400лв(най-добрият случай)
Общо:3040
Памперси-100лв
Дрехи-100лв
Каша-6лв кутия-60лв на месец
Детска храна-3лв бурканче(по две на ден 30 дни=180лв)
Мокри кърпички-10лв
Шампоан-10лв
Крем срещу подсичане-6лв
Лосион за тяло-10лв
Прах за пране-8лв 1 кг(около 16лв на месец)
Общо:492лв-ако го гледаш по-скромно
Не съм включвала сметки за електричество,защото за едно дете трябва да се гледа на топличко зимата,не съм включвала,ако детенцето боледува:антибиотици,сироп и,витамини
Не съм включвала:ясла,разни други глезотии,ако ги добавя......
Забравих да добавя,трудно ще бъде и на двама работещи,да не говорим за непълнолетни,които са запазили детето и разчитат на:мама,тате и гадже....
Айде после кажете,че само любов трябва!!!
Ето сметката за едно бебе,ако се гледа долу-горе в нормални условия и без глезотии:
За началото:
Раждане-500лв
Почерпка за бебето-300лв
Комбинирана деткса количка-450лв
Гардероб за дрехи-200лв
Столче за кола-200лв
Креватче-220лв(най-евтиното)
Корито-50лв
Стерилизатор за вода-150лв
Хавлия-2 по15лв=30лв
Спално бельо-3 комплекта по 50лв=150лв
Лигавник-5по2лв=10лв
Столче за хранене-60лв(от евтините)
Разни играчки-50лв
Предпазител за конатк 6лв броя-около 60лв за един апартамент
Предпазител за шкафове-60лв
За врата-20лв
Проходилка-100лв
Комплект за хранене(шише,биберони,)-30лв
Яке,ританки,дрехи разни,чорапи,обувчици,одеа ца,поривала за количка-400лв(най-добрият случай)
Общо:3040
Памперси-100лв
Дрехи-100лв
Каша-6лв кутия-60лв на месец
Детска храна-3лв бурканче(по две на ден 30 дни=180лв)
Мокри кърпички-10лв
Шампоан-10лв
Крем срещу подсичане-6лв
Лосион за тяло-10лв
Прах за пране-8лв 1 кг(около 16лв на месец)
Общо:492лв-ако го гледаш по-скромно
Не съм включвала сметки за електричество,защото за едно дете трябва да се гледа на топличко зимата,не съм включвала,ако детенцето боледува:антибиотици,сироп и,витамини
Не съм включвала:ясла,разни други глезотии,ако ги добавя......
Забравих да добавя,трудно ще бъде и на двама работещи,да не говорим за непълнолетни,които са запазили детето и разчитат на:мама,тате и гадже....
Айде после кажете,че само любов трябва!!!
Абсолютно вярно![]()
За да промениш Света..първо промени себе си, защото ти си една малка част от него =]
Не съм ЕМО!!!
^daaaa be sterilizatora za voda da ne e s kamuni Svarovski,m4e da e 150lv???
Постове, написани на латиница след 1 Април 2009г., ще бъдат изтривани без предупреждение!
т.1 от Правилата на форума
krem4et0
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Непълнолетни родители?!?! Избийте си подобни глупости от главите - аз не виждам нищо позитивно. Аз лично не бих станал баща преди 25, че даже и малко по-късно... (в момента съм на 16)
+1Първоначално написано от Vesk0u
Даже и 25 е сравнително рано.
Филипс,не мисля,че е скъп.Първоначално написано от darla
krem4et0-нищо лично,ама ако вземеш да спестяваш от бъдещото дете и го обличаш с твои дрехи и спи в твоето легло защо ти е дете.Аз съм родена 86-та година,всичко ми е било ново,питах родителите ми:
1.Собствена стая
2.Две колички-лятна и зимна
3.Ново креватче
4.Нова проходилка
5.Нови дрехи-не съм износвала дрехите и обувките на никого
6.Бебешка козметика,стирилизатор за вода,кухненси робот,само памперси не съм имала,защото тогава е нямало.
Та аз съм гледана много добре,детето трябва да надмине родителите си,следователно моето ще бъде отгледано още по-добре.
Относно столчето за кола,ако имаш бебе колата ще е 100% задъжлителна,в България също направиха задължително стола за кола,а столчето за хранене е нещо съвсем нормално,както и скъпата детска козметика,не може да си мажеш детето с каквото ти падне от всичко по 1 лев,за дрехите аз давам много,много,много пари и не смятам да го обличам с долнопробни турски и китайски дрехи,да получава алергии,недей да разчиташ на подаръците на никого!
Пак повтарям -дете се гледа с много пари,има семейно планиране.
Предпазителките за контакти са 6лв броя
Да не говорим,че детето трябва да се води редовно на море/планина.
Съвет към всички млади дами:Завършете,учете,работ те,направете една стабилна кариера(стабилна банкова сметка),намерете също така подходящ партньор и след като имате ваше собствено жилище и сте 100% финансово независими,наживяли сте се,раждайте деца и им се отдайте!
За това съм съгласна, но не и, че трябва детето да е презадоволено. Отразява се зле на постдетското му развитие и поведение.;Първоначално написано от SoFarSoG00d
SoFarSoG00d, аз съм 85-та година. Столче за хранене, стерилизатор, робот и проходилка не съм имала. Мажели са ме с мазнина и бебешка пудра. Леглото е от кака ми-да вземат да го хвърлят ли?
Когато сестра ми се е родила, в 1 къща са живели:майка ми, баща ми, сестра ми, леля ми, баба ми, дядо ми, прабаба ми и пра дядо ми. Къща с 2 спални, хол и кухня. Майка ми и баща ми и кака ми са живели в 1 стая, докато тя е направила 5-6 и баба и дядо са се отделили.
Аз спях при родителите си, докато навърших 5 и после отидох при сестра ми в детската стая на жилището ни. Двете не сме имали никога отделна 1 от друга стая.
Не си мисли, че не искам детето ми 1 ден да има всичко, което съм имала и което съм искала. Но съм реалист. Със средна заплата в град като Свищов 400 лв бруто, няма да купя стерилизатор от 100. Тук ние не сме София-с със заплата над 2 бона. Тук никой не получава такава(или ако има това са 4-5-6 човека). А хората си раждат и гледат деца. Като имаш пари-ще гледаш с маркови дрехи и уреди. Като нямаш-ще правиш компромис. не казвам, че не трябват пари. Това е много важно нещо, но съвсем не трябват хиляди. Това ми беше мисълта. Кажи ми аз с моята заплата колко мога да спестя до навършване на 26-7, за да си позволя да имам бебе?
Не всичко е пари.
Няма не отгледано бебе по 1 или друг начин. За тийновете по-страшна е другата страна на родителството: психическата им възможност да се грижат за друг, да отглеждат и възпитават нов човек, да са му за пример....Да, за това децата на 15 не са готови.
какво съвпадение и аз съм родом от Свищов,обаче за мен това не е място за живеене,просто се махни от ТАМ,върви в друг град,а аз
отидох направо в друга държава,мисля,че там детето ми ще има много по-добро бъдеще и качество на живот,ако стоя и разчитам на 400лв и да храня семейство,няма как да стане,за едно семейство от 3-ма души трябват поне 2000лв,с по-малко си е жив ад.
Не искам и не мога да живея в голям град. За мен това си е жив ужас. не, че искам цял живот да съм в Свищов, но не искам да живея в друга страна или в София да речем.
Тук хората с доста под 1000 лв доход на семейството гледат деца. Не смятам, че трябва да живея в супер лукс, за да го гледам. Не, че заплатата от 400 лв ме удовлетворява. Особено като чета за заплатите в столицата. Но човек трябва да почне отнякъде.
Искам 1-во да кажа , че съм на 15 години , нито съм бременна , нито имам деца , но все пак ще си изкажа мнението - въпреки , че то може да се стори на много хора необективно.
Дете не се гледа лесно , както каза SoFarSoG00d , но ще си позволя да не съм чак толкова съгласна с нея , ще се и обоснова. Родителите гледат детето си според доходите си , а ако те са недостатъчни - лишават себе си , нито казвам нещо ново , нито откривам света. Легълцето , детското столче за хранене ( при липса на пари ) или може да се вземе , като 2-ра ръка от някой познат или приятел , а може и съпругът да го измайстори , ако го бива в тези неща. Тъкмо ще придобие още по-голям ентусиазъм около работата. В крайна сметка , ако си го направи човек сам илиза доста по-евтино ( говорим откъм икономии ). Дрешките , памперсите , бибите , както и лекарствата към което лично аз не съм склонна да направя компромис. Играчки - ще го засипят близки , познати и приятели , няма лошо и родителите да му купят някоя друга , но не е наложително. Лекарствата от първа необходимост са задължителни за всяко домакинство с малко детенце. Кърмата е безплатна прави сте , но ще съдя от себе си , като бебе - която не съм искала да суча въпреки , че и кърма е имало и много е била. И се е наложило да ме хранят с "Нана" храна близка на 99 % до майчинската кърма и естествено съм излизала по скъпичка , но да не забравяме , че и заплатите и цените по онова време са били други , а и родителите ми са били финансово обезпечени. За съжаление през годините , както цените са нарастнали , така и заплатите са спаднали. Мисля , че се разприказвах много , но поне казах това , което искам. И в крайна сметка , дете се гледа според финансовите възможности на семейството. Може да се гледа и с 250 лева , може и с 1000 лева.
Envoi moi ! ;]