.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 180
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Раждането съвсем не струва толкова. Говоря за нормално. Ако секциото е по медицински причини, е безплатно!

Цитирай Първоначално написано от SoFarSoG00d
    Цитирай Първоначално написано от Blab
    глезени истории.

за едно бебе най-важни не са парите, а едно друго такова, туптящо Нещо, викат му Обич май...
    Дете не се гледа само с любов,необходими са пари и то много,не трябва да си глезен,че да твърдиш такива неща,просто трябва яко кешЗамисли се,моята браточведка наскоро роди да я запитах статистика:
    1000лв раждане в частна клиника
    3000лв детска стая
    150лв-памперси на месец
    първоначално 500-600лв за дрешки
    още толкова за аксесоари,да не говорим,че ако майката не кърми детето трябва да е на мляко заместител

Да не говорим,че ако искаш да си направиш пластична корекция на гърдите-още 5000лв поне....

Абе това е първоначално,ами после детето като стане голямо,започне да расте с бързи темпове и всеки месец му трябват нови :дрехи,обувки,качествена храна-детски пюренца(само едно бурканче е 3лв),две колички-лятна,зимна.....пари за детска градина и ясла,после ела и ми кажи,че дете само с любов се гледа!!!!!
    С гаджето ми имаме пари да гледаме дете,семейството ми са супер добре финансово,да ама не искаме,понеже нека да допълня,че ми се живее.,трябва да си купим собствена къща,защото не искам да гледам дете в апартамент,голям семеен автомобил,завършване на висшето и кариера,след това може и бебе,ама както казах думата е :КЕШ.
    Ами - наистина голяма част от това, което каза са глезотии
    Защо раждане в частна клиника - отпадат 1000 лв.
    Защо стая за 3000 лв. Може и при вас в самото начало, необходимо е само едно легълце със съответните завивки - 500 лв. от тук пестим още 2500.
    Защо корекция на гърди - 5000 лв. - махаме и тях
    и само до тук сметката намаля с 8500 лв. знаете ли, че има млади семейства, които получават 8500 лв. за цялата година. как да не са глезотии това?

Град
    Свищов
    Да не говорим, че дрехи ще му подарят до 1-вата година. Ако майката кърми също пести доста. Може да не купуваш Pampers, а далеч по-евтини пелени. Може и за многократна употреба. Не знам за вас, но аз с такива съм отгледана и е станало човек от мене. Да не говорим, че майка ми не е имала кърма, но не съм яла АМ, а кисело мляко (от 1 и съща крава, което майка ми и е квасела сама)...Така, че не се превъзнасяйте толкова. Ще трябва и количка, най-добре комбинирана, но операция на гърдите, частна болница с ВИП стая, присъствие на бащата, камера.....айде и без това може да се мине.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от mirmark
    Цитирай Първоначално написано от Blab
    глезени истории.

за едно бебе най-важни не са парите, а едно друго такова, туптящо Нещо, викат му Обич май...
    Дете не се гледа само с любов,необходими са пари и то много,не трябва да си глезен,че да твърдиш такива неща,просто трябва яко кешЗамисли се,моята браточведка наскоро роди да я запитах статистика:
    1000лв раждане в частна клиника
    3000лв детска стая
    150лв-памперси на месец
    първоначално 500-600лв за дрешки
    още толкова за аксесоари,да не говорим,че ако майката не кърми детето трябва да е на мляко заместител

Да не говорим,че ако искаш да си направиш пластична корекция на гърдите-още 5000лв поне....

Абе това е първоначално,ами после детето като стане голямо,започне да расте с бързи темпове и всеки месец му трябват нови :дрехи,обувки,качествена храна-детски пюренца(само едно бурканче е 3лв),две колички-лятна,зимна.....пари за детска градина и ясла,после ела и ми кажи,че дете само с любов се гледа!!!!!
    С гаджето ми имаме пари да гледаме дете,семейството ми са супер добре финансово,да ама не искаме,понеже нека да допълня,че ми се живее.,трябва да си купим собствена къща,защото не искам да гледам дете в апартамент,голям семеен автомобил,завършване на висшето и кариера,след това може и бебе,ама както казах думата е :КЕШ.
    Ами - наистина голяма част от това, което каза са глезотии
    Защо раждане в частна клиника - отпадат 1000 лв.
    Защо стая за 3000 лв. Може и при вас в самото начало, необходимо е само едно легълце със съответните завивки - 500 лв. от тук пестим още 2500.
    Защо корекция на гърди - 5000 лв. - махаме и тях
    и само до тук сметката намаля с 8500 лв. знаете ли, че има млади семейства, които получават 8500 лв. за цялата година. как да не са глезотии това?
    Абе то човек,ако ги няма тия пари детето като е малко,после като стане ученик и когато е двойно по-скъпо какво ще правите?Дете се гледа със средства,за да се чувства добре,за да може да има това,което иска,а не в лишения,ако не мога да осигуря хубав живот на детето,няма смисъл да го създавам,после да се обвинявам.
    Задължително е да спи само в стая,аз от пеленаче имам собствена стая.

Град
    Wonderland
    Семейство с 8500лв на година и бебе....утопия.

Град
    Свищов
    Няма да говоря колко е средната заплата в град като Свищов. Ще кажа само, че моята е 468 лв бруто и повече от 100 лв по-малко след удръжките. Вземам доста висока заплата за града!

Мега фен Аватара на Blab
    Девойката просто е глезла. Дете може да се гледа с нормални пари. Да, нужни са, така е, но подобни изхвърляния са ненужни.

Не съм живяла в лукс и охолност, но съм станала Човек, и още как.;

Човек лесно свиква на хубавото. Вярно, че от неина гледна точка другите едва ли не не трябва да имат деца. Добре,че света не се върти около такива личности.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от mirmark
    Човек лесно свиква на хубавото. Вярно, че от неина гледна точка другите едва ли не не трябва да имат деца. Добре,че света не се върти около такива личности.
    Детето в наши дни е лукс,това е факт,вие като сте смели раждайте и отглеждайте децата си без пари,аз няма да причиня такова нещо на бъдещото си дете,защото смятам,че има доста неща в живота,които трябва да постигна за да си позволя този лукс,кариерата преди всичко,която ще ми даде възможност да не мисля от къде ще купя това и онова на детето си.Не съм глезена,просто съм реалистка,пък и не е важно количеството,а качеството,затова светът е пренаселен,всеки ражда-ама не мисли как се гледат тия деца-С кеш

Град
    Свищов
    Пари трябват, но никой не казва, че трябва да получаваш хиляди, за да имаш дете. Да не говорим за случаите, когато парите заместват възпитанието. Кое е по-важно-да имаш модна количка, дрешки (а си бебе) и играчки за стотици, или да си отгледан с обич, с внимание, да си добре възпитан?

Когато аз съм се родила, родителите ми са започнали строеж на жилище. Едно време собствениците на блока са помагали и при строежа(не само организационно), но и естествено са трябвали пари. Ами не са имали много. Майка ми се е научила да прави 7-8 различни яденета с воденички. Аз не съм била хранена със сухо мляко(обривала съм се впрочем). Подквасвали са ми...Да не говорим, че съм била и с проблеми и ми се е налагало лечение, за което впрочем родителите ми не са платили 1 стотинка.

Да, времената са други. Не сме 1985-7 година, но човек ако има желание, намира възможности. Не всичко опира до пари. Казвам го като човек свикнал и с малко, и с много.....Парите не заместват грижите, обичта, вниманието, доброто възпитание.

Град
    Wonderland
    При нашето поколение е било съвсем друго,държавата се е грижила за хората,а сега ....майчинството е смешна сума,която няма да стигне и за памперси,детските-хахаха,нашите даже не са вземали детските,които ми се полагат....някакви 20-30 лв,да не говорим,че в детските градини не се грижт за децата,хранят ги с боклуци ,това какво е?
    Парите не заместват любовта към детето,но пък само с любов не става.Децата трябва да са планирани и да бъдат създадени в най-благоприятния момент от живота на хората,тогава когато в семйството има финансова стабилност.Сега е трудно да гледаш дете,не казвам,е е невъзможно,но ....
    Всеки си има мнение по въпроса,но когато си с детето в супермаркета и то иска нещо,за което нямаш пари как ще се почувстваш?Как ще се почувстваш,когато детето ти иска някаква играчка и за нея нямаш пари?Как ще се почувстваш,когато иска да учи нещо скъпо платено,за което ти нямаш пари?Как ще се почувства то,когато винаги му казваш:Няма пари за това,няма пари за онова.
    Лесно е да родиш дете и да си играеш на семейство,но това не е игра,не трябва да разчиташ на ничищ помощ освен на собствените си сили и тези на бащата на детето.

Град
    Свищов
    Може би както са постъпвали с мен-от 2-ри клас помагам в счетоводна работа. Знам цената на парите, знам кака се изкарват и колко лесно се харчат и знам какво мога да поискам. Винаги има алтернатива. А и не е добро възпитание да угаждаш на всяка прищявка на детето си. По-скоро е грешно. Трябва да се научи, че в живота има и НЕ.

Виж, аз съвсем не мисля да имам дете поне не близките 2-3 години. Не заради пари, не и защото ме е страх, че няма да се справя. Просто искам да поживея с човека, който смятам да бъде баща на децата ми. Но не искам само 1 дете. Искам поне 2. И все пак, ако това се сучи днес, няма да съм отчаяна и нещастна. Няма да го махна, няма да се откажа от него. Все пак не съм дете, не съм без образование и за сега имам и работа...

Не мисля, че това е пикът в моя живот, но се боя, че когато настъпи финансовият пик, тогава няма да искам дете в търсене на още по-големи върхове в работата или по-голяма заплата.

Да, не съм готова на 100% да съм родител, но от около година ми става мъчно при всяка нова менструация. това е сигнал, че го искам. А знам, че докато имам 2ръце, докато приятелят ми е млад и упорит, аз няма да оставя детето си гладно, жадно, голо и наакано.

Град
    Wonderland
    Ето сметката за едно бебе,ако се гледа долу-горе в нормални условия и без глезотии:
    За началото:

Раждане-500лв
    Почерпка за бебето-300лв
    Комбинирана деткса количка-450лв
    Гардероб за дрехи-200лв
    Столче за кола-200лв
    Креватче-220лв(най-евтиното)
    Корито-50лв
    Стерилизатор за вода-150лв
    Хавлия-2 по15лв=30лв
    Спално бельо-3 комплекта по 50лв=150лв
    Лигавник-5по2лв=10лв
    Столче за хранене-60лв(от евтините)
    Разни играчки-50лв
    Предпазител за конатк 6лв броя-около 60лв за един апартамент
    Предпазител за шкафове-60лв
    За врата-20лв
    Проходилка-100лв
    Комплект за хранене(шише,биберони,)-30лв
    Яке,ританки,дрехи разни,чорапи,обувчици,одеа ца,поривала за количка-400лв(най-добрият случай)

Общо:3040

Памперси-100лв
    Дрехи-100лв
    Каша-6лв кутия-60лв на месец
    Детска храна-3лв бурканче(по две на ден 30 дни=180лв)
    Мокри кърпички-10лв
    Шампоан-10лв
    Крем срещу подсичане-6лв
    Лосион за тяло-10лв
    Прах за пране-8лв 1 кг(около 16лв на месец)

Общо:492лв-ако го гледаш по-скромно

Не съм включвала сметки за електричество,защото за едно дете трябва да се гледа на топличко зимата,не съм включвала,ако детенцето боледува:антибиотици,сироп и,витамини
    Не съм включвала:ясла,разни други глезотии,ако ги добавя......

Забравих да добавя,трудно ще бъде и на двама работещи,да не говорим за непълнолетни,които са запазили детето и разчитат на:мама,тате и гадже....

Айде после кажете,че само любов трябва!!!

Град
    Los Angeles
    Ето сметката за едно бебе,ако се гледа долу-горе в нормални условия и без глезотии:
    За началото:

Раждане-500лв
    Почерпка за бебето-300лв
    Комбинирана деткса количка-450лв
    Гардероб за дрехи-200лв
    Столче за кола-200лв
    Креватче-220лв(най-евтиното)
    Корито-50лв
    Стерилизатор за вода-150лв
    Хавлия-2 по15лв=30лв
    Спално бельо-3 комплекта по 50лв=150лв
    Лигавник-5по2лв=10лв
    Столче за хранене-60лв(от евтините)
    Разни играчки-50лв
    Предпазител за конатк 6лв броя-около 60лв за един апартамент
    Предпазител за шкафове-60лв
    За врата-20лв
    Проходилка-100лв
    Комплект за хранене(шише,биберони,)-30лв
    Яке,ританки,дрехи разни,чорапи,обувчици,одеа ца,поривала за количка-400лв(най-добрият случай)

Общо:3040

Памперси-100лв
    Дрехи-100лв
    Каша-6лв кутия-60лв на месец
    Детска храна-3лв бурканче(по две на ден 30 дни=180лв)
    Мокри кърпички-10лв
    Шампоан-10лв
    Крем срещу подсичане-6лв
    Лосион за тяло-10лв

Общо:492лв-ако го гледаш по-скромно

Не съм включвала сметки за електричество,защото за едно дете трябва да се гледа на топличко зимата,не съм включвала,ако детенцето боледува:антибиотици,сироп и,витамини

Забравих да добавя,трудно ще бъде и на двама работещи,да не говорим за непълнолетни,които са запазили детето и разчитат на:мама,тате и гадже....

Абсолютно вярно
    За да промениш Света..първо промени себе си, защото ти си една малка част от него =]

Не съм ЕМО!!!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^daaaa be sterilizatora za voda da ne e s kamuni Svarovski,m4e da e 150lv???

Постове, написани на латиница след 1 Април 2009г., ще бъдат изтривани без предупреждение!
    т.1 от Правилата на форума
    krem4et0

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от emo_girl953
    За началото:

Раждане-500лв-със секцио по медицински причини или естествено раждане не е толкова!
    Почерпка за бебето-300лв-Имам отлежало уиски(поне 15 броя), а баща ми работи във Винпром...сладки и бонбони за 50 лв най-много(с виното на заводски цени)
    Комбинирана деткса количка-450лв -ок това
    Гардероб за дрехи-200лв -може да е на рафт от моя гаредероб...без тия 200 лв
    Столче за кола-200лв -ъ-ъ-ъ мъжо си вади колата 2 пъти в годината, за да ходи на лекции.
    Креватче-220лв(най-евтиното)-пазя си моето, както и мъжа си пази кошче.
    Корито-50лв-пластмасово и за по-малко ще намеря-100%
    Стерилизатор за вода-150лв -Дарла каза, че това е много. Нямам идея колко, но на половина да го сложим.
    Хавлия-2 по15лв=30лв -Хавлии у дома има за пра пра внуците ми даже
    Спално бельо-3 комплекта по 50лв=150лв -и това имаме в изобилие, но хайде 2 да вземем-100 лв.
    Лигавник-5по2лв=10лв -хубаво
    Столче за хранене-60лв(от евтините) -и без това съм се нахранвала...
    Разни играчки-50лв-не че няма да му подарят, ама ок!
    Предпазител за конатк 6лв броя-около 60лв за един апартамент-в железарията отсреща това струва стотинки
    Предпазител за шкафове-60лв -това добре, но като направи някой друг месец и започне да пълзи
    За врата-20лв -като горното
    Проходилка-100лв -и без това съм проходила. Екстра е!
    Комплект за хранене(шише,биберони,)-30лв-ок
    Яке,ританки,дрехи разни,чорапи,обувчици,одеа ца,поривала за количка-400лв(най-добрият случай)-ще му подарят. Подозирам, че ще купя комплект за изписването и до там. Имам и мои, които може да носи у дома.

Общо:Много по-малко от 3040

Памперси-100лв-да кажем добре
    Дрехи-100лв -всеки месец ли това? Аз толкова харча за себе си на сезон.
    Каша-6лв кутия-60лв на месец -това не се дава от началото. Тук е по 3-4 лв кутията.
    Детска храна-3лв бурканче(по две на ден 30 дни=180лв) -имам блендер
    Мокри кърпички-10лв -има вода
    Шампоан-10лв и стига за 3-4 месеца
    Крем срещу подсичане-6лв. Кремът струва повече, но е за 3-4 месеца също...И крем Здраве става.
    Лосион за тяло-10лв-виж горните 2

Общо:492лв-ако го гледаш по-скромно Май и от тук може да се спести

Абсолютно вярно
    Болднатото е моя редакция!

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Непълнолетни родители?!?! Избийте си подобни глупости от главите - аз не виждам нищо позитивно. Аз лично не бих станал баща преди 25, че даже и малко по-късно... (в момента съм на 16)

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Непълнолетни родители?!?! Избийте си подобни глупости от главите - аз не виждам нищо позитивно. Аз лично не бих станал баща преди 25, че даже и малко по-късно... (в момента съм на 16)
    +1
    Даже и 25 е сравнително рано.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от darla
    ^daaaa be sterilizatora za voda da ne e s kamuni Svarovski,m4e da e 150lv???
    Филипс,не мисля,че е скъп.

Град
    Wonderland
    krem4et0-нищо лично,ама ако вземеш да спестяваш от бъдещото дете и го обличаш с твои дрехи и спи в твоето легло защо ти е дете.Аз съм родена 86-та година,всичко ми е било ново,питах родителите ми:
    1.Собствена стая
    2.Две колички-лятна и зимна
    3.Ново креватче
    4.Нова проходилка
    5.Нови дрехи-не съм износвала дрехите и обувките на никого
    6.Бебешка козметика,стирилизатор за вода,кухненси робот,само памперси не съм имала,защото тогава е нямало.

Та аз съм гледана много добре,детето трябва да надмине родителите си,следователно моето ще бъде отгледано още по-добре.
    Относно столчето за кола,ако имаш бебе колата ще е 100% задъжлителна,в България също направиха задължително стола за кола,а столчето за хранене е нещо съвсем нормално,както и скъпата детска козметика,не може да си мажеш детето с каквото ти падне от всичко по 1 лев,за дрехите аз давам много,много,много пари и не смятам да го обличам с долнопробни турски и китайски дрехи,да получава алергии,недей да разчиташ на подаръците на никого!
    Пак повтарям -дете се гледа с много пари,има семейно планиране.
    Предпазителките за контакти са 6лв броя
    Да не говорим,че детето трябва да се води редовно на море/планина.

Съвет към всички млади дами:Завършете,учете,работ те,направете една стабилна кариера(стабилна банкова сметка),намерете също така подходящ партньор и след като имате ваше собствено жилище и сте 100% финансово независими,наживяли сте се,раждайте деца и им се отдайте!

Мега фен Аватара на Blab
    Съвет към всички млади дами:Завършете,учете,работ те,направете една стабилна кариера(стабилна банкова сметка),намерете също така подходящ партньор и след като имате ваше собствено жилище и сте 100% финансово независими,наживяли сте се,раждайте деца и им се отдайте!
    За това съм съгласна, но не и, че трябва детето да е презадоволено. Отразява се зле на постдетското му развитие и поведение.;

Град
    Свищов
    SoFarSoG00d, аз съм 85-та година. Столче за хранене, стерилизатор, робот и проходилка не съм имала. Мажели са ме с мазнина и бебешка пудра. Леглото е от кака ми-да вземат да го хвърлят ли?
    Когато сестра ми се е родила, в 1 къща са живели:майка ми, баща ми, сестра ми, леля ми, баба ми, дядо ми, прабаба ми и пра дядо ми. Къща с 2 спални, хол и кухня. Майка ми и баща ми и кака ми са живели в 1 стая, докато тя е направила 5-6 и баба и дядо са се отделили.
    Аз спях при родителите си, докато навърших 5 и после отидох при сестра ми в детската стая на жилището ни. Двете не сме имали никога отделна 1 от друга стая.

Не си мисли, че не искам детето ми 1 ден да има всичко, което съм имала и което съм искала. Но съм реалист. Със средна заплата в град като Свищов 400 лв бруто, няма да купя стерилизатор от 100. Тук ние не сме София-с със заплата над 2 бона. Тук никой не получава такава(или ако има това са 4-5-6 човека). А хората си раждат и гледат деца. Като имаш пари-ще гледаш с маркови дрехи и уреди. Като нямаш-ще правиш компромис. не казвам, че не трябват пари. Това е много важно нещо, но съвсем не трябват хиляди. Това ми беше мисълта. Кажи ми аз с моята заплата колко мога да спестя до навършване на 26-7, за да си позволя да имам бебе?

Не всичко е пари.
    Няма не отгледано бебе по 1 или друг начин. За тийновете по-страшна е другата страна на родителството: психическата им възможност да се грижат за друг, да отглеждат и възпитават нов човек, да са му за пример....Да, за това децата на 15 не са готови.

Град
    Wonderland
    какво съвпадение и аз съм родом от Свищов,обаче за мен това не е място за живеене,просто се махни от ТАМ,върви в друг град,а аз
    отидох направо в друга държава,мисля,че там детето ми ще има много по-добро бъдеще и качество на живот,ако стоя и разчитам на 400лв и да храня семейство,няма как да стане,за едно семейство от 3-ма души трябват поне 2000лв,с по-малко си е жив ад.

Град
    Свищов
    Не искам и не мога да живея в голям град. За мен това си е жив ужас. не, че искам цял живот да съм в Свищов, но не искам да живея в друга страна или в София да речем.

Тук хората с доста под 1000 лв доход на семейството гледат деца. Не смятам, че трябва да живея в супер лукс, за да го гледам. Не, че заплатата от 400 лв ме удовлетворява. Особено като чета за заплатите в столицата. Но човек трябва да почне отнякъде.

Град
    Варна
    Искам 1-во да кажа , че съм на 15 години , нито съм бременна , нито имам деца , но все пак ще си изкажа мнението - въпреки , че то може да се стори на много хора необективно.
    Дете не се гледа лесно , както каза SoFarSoG00d , но ще си позволя да не съм чак толкова съгласна с нея , ще се и обоснова. Родителите гледат детето си според доходите си , а ако те са недостатъчни - лишават себе си , нито казвам нещо ново , нито откривам света. Легълцето , детското столче за хранене ( при липса на пари ) или може да се вземе , като 2-ра ръка от някой познат или приятел , а може и съпругът да го измайстори , ако го бива в тези неща. Тъкмо ще придобие още по-голям ентусиазъм около работата. В крайна сметка , ако си го направи човек сам илиза доста по-евтино ( говорим откъм икономии ). Дрешките , памперсите , бибите , както и лекарствата към което лично аз не съм склонна да направя компромис. Играчки - ще го засипят близки , познати и приятели , няма лошо и родителите да му купят някоя друга , но не е наложително. Лекарствата от първа необходимост са задължителни за всяко домакинство с малко детенце. Кърмата е безплатна прави сте , но ще съдя от себе си , като бебе - която не съм искала да суча въпреки , че и кърма е имало и много е била. И се е наложило да ме хранят с "Нана" храна близка на 99 % до майчинската кърма и естествено съм излизала по скъпичка , но да не забравяме , че и заплатите и цените по онова време са били други , а и родителите ми са били финансово обезпечени. За съжаление през годините , както цените са нарастнали , така и заплатите са спаднали. Мисля , че се разприказвах много , но поне казах това , което искам. И в крайна сметка , дете се гледа според финансовите възможности на семейството. Може да се гледа и с 250 лева , може и с 1000 лева.
    Envoi moi ! ;]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си