.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 180
    Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    daaa,be,haide samo da ne preuveli4avame,4e s 250lv moje da se gleda dete-to ne sa samo razhodi po deteto,a qdene za roditelite,a smetkite ot bita-tok,voda i t.n??

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от darla
    daaa,be,haide samo da ne preuveli4avame,4e s 250lv moje da se gleda dete-to ne sa samo razhodi po deteto,a qdene za roditelite,a smetkite ot bita-tok,voda i t.n??
    Ти поне имаш дете и знаеш какво е,ако не е тайна,колко на месец ти излиза малкия?Без твоите разходи,а само за детето?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от darla
    Тези 250 лева бяха само примерни и бяха само за детето / без родители / , като не смятам колички , легла и тнт , а само памперсите , лекарствата / и вече , ако се налага специялната храна / и не виждам кое не стига ?
    Envoi moi ! ;]

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ima edin laf "dupe znae 2 i 200",nai-golemiq razhod za nego bqha ot 1viq do 6tiq mesec.Samo 150lv ni e mlqkoto na mesec,60lv-pampersi,otdelno pureta i sokove togava zaminavaha mnooogo,za6toto o6te ne be6e zapisan na kuhnq.Vqrno,4e moje da qde mlqko NAN za 10lv,a moje i da qde Aptamil za 30lv kutiqta.Posle namalihme puretata,za6toto zapo4na ot kuhnqta da qde,no subota i nedelq po-malko ot 10lv na den za obqda mu ne zaminavat-za da mu sgot5vq supi4ka i pure doma6no mi trqbvat 2-3 but4eta,nqkolko kartof4eta i dr zelen4uk,maslo i t.n.Sega razhoda ni za mlqko namalqva,za6toto raste i qde vse po-malko humana,no za smetka na tova puk qde normalno qdene,koeto su6to struva pari.Sega pla6tame i qsla.V nai-trudniq period 3-6 mese zaminavaha okolo 450lv za nego,tuk slagam i dre6ki i atributi i t.n.V momenta-pak tolkova,ve4e trqbvat pove4e drehi,pove4e obuvki,qsla,hrana,pampersi,da ne govorim,4e vku6ti parnoto trqbva da raboti VINAGI nezavisimo dali na nas s ba6ta mu ni e nujno-za nego kompromis s temperaturata nqma. Ne go glezq i ne mu kupuvam novi dre6ki i igra4ki vseki den,no otnosno ka4estvoto na pampersi,mlqko,qdene,qsla i doma6ni prinadlejnosti kato naprimer kozmeti4ni produkti za banq(za nego) ne go li6avam.Vmesto da mu vzema adski-gadnoto mlqko ot 8lv i da si kupq za 20lv ne6to z amen,predpo4itam da dam 30lv za nai-dobroto mlqko,kum koeto nai-lesnop privikva i e nai-dobre adaptirano.Ob6to vzeto vsi4ko e otnositelno,no kolkoto i da se svie6 v razhodite si s 250lv NIKOGA ne moje6 da gleda6 dete-s deteto se uveli4ava razhoda za voda,za otoplenie,za doktori i lekarstva.

Град
    Wonderland
    Благодаря за изчерпателния отговор,значи моята сметка от около 450-490 лв не е погрешна,защото аз проверих в един сайт за бебешки аксесоари,храни и дрешки.Радвам се,че има млади момиета,които се лишават за да гледат детето си добре,защото повечето......

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^m,da tolkova izliza.E,estestveno purvona4alniq razhod za deteto e dosta golqm:
    krevat4e-300lv(pone na6eto)
    koli4ka-400lv(kombinirana)
    korito-20lv
    kana burzovarka-50lv
    sterilizator-30lv
    humana-30lv za 4 dni
    pampersi-30lv za 4 dni
    dre6ki-otnositelno
    6ampoan Mustella-30lv
    mokri kurpi4ki,krem protiv podsi4ane,zapisvane pri pediatur i t.n-spored slu4aq
    po4erpka-400-700lv
    rajdane-300lv(+150lv za kozmeti4en 6ev pri sekcio v moq slu4ai)
    6i6eta,biberoni,pudri i tn.-otnositelno.
    Tova e na4alniq razhod,tezi pari izlizat ot djoba ti predi bebeto da e vlqzlo vku6ti.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Чудя се как баткото и каката на моя приятелка гледат бебето си, след като общият им доход е около 600 лв...И тя не кърми.
    3-ма човека с 6-700 лв живеят. Аз си правя сметката, че 6-700 ще ми стигат за мен и мъжа, като в това число влиза наема.
    И каква е тая почерпка 700 лв? Да няма да ходите на банкет? Преди 5 години балът ми на ресторант с 20 човек гости струваше 500 лв...Сега да струва същото 700 лв. И говоря на ресторант с пиене, 3 ястия, музика под наем......
    Мъжо ми е мебелист-може да направи креватче. Но защо? Аз и той имаме еднакви, на вид абсолютно нови.
    От раждането мога да спестя също. дали ще имам козметичен шеф не ми пука, защото и без това имам 100 белега от сърдечна операция, гинекологът ми е директор на местната болница и ме преглежда от години без пари, а и баща ми му е консултант по доста финансови въпроси и личен приятел. Секцио по медицински причини(както е при мен) е безплатно!

450 лв не може да е моят разход на месец, ако ще да се съдера. това прави 1350 лв на месец за 3-ма, а родителите ми не получават толкова.
    Говорим за 3-ма възрастни.
    Защо трябва да му купувам пюрета? Може и да му правя...Преди с Дарла говорихме за пюретата. Не може да ме обеди, че 1 пюре от 125 мл струва 3 лв, ако си го направиш сам!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    a kolko spored teb struva 1 but4e,3 kartofa,2 morkova i maslo?MOje bi 1 lev,a?Na6ata po4erpka za rajdaneto na malkiq be6e 400lv,napisah 400-700 kato orientir,zavisi kude se 4erpite i kolko narod ste pokanili! Ot sobstven opit se ubedih,4e da gotvi6 doma6ni pureta izzliza po-skupo ot kolkoto da go kupi6,no ti btoi6 samo solenite,a deteto ima nujda i ot plodov desert.Haide,opitai da se ubedi6 sama,4e 6te ti struva po-malko ot 3lv!

Град
    Свищов
    Това за 1 пюре от 125 мл ли е?
    С 1 бутче, 3 картофа, масло и 2 моркова АЗ(жена на 24, близо 60 кила) се наяждам 2 пъти!!!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    pure 125 ml e deserta na deteto-sladkoto pure.Osnovnoto mu e 190gr.Nqma smisul da go obsujdame,edin den 6te ima6 dete i 6te vidi6,4e ne6tata ne izlizat to4no taka,kakto gi smqta6.No apk kazvam-doma6no-prigotveniq obqd na deteto NIKOGA ne moje da struva 3lv.Samo kato se zamisli6,4e trqbva da sgotvi6 supa i osnovno ili osnovno i desert(plod ako 6te6_ izliza pove4e.Aritmetikata ne e osobeno slojna

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Чудя се как баткото и каката на моя приятелка гледат бебето си, след като общият им доход е около 600 лв...И тя не кърми.
    3-ма човека с 6-700 лв живеят. Аз си правя сметката, че 6-700 ще ми стигат за мен и мъжа, като в това число влиза наема.
    И каква е тая почерпка 700 лв? Да няма да ходите на банкет? Преди 5 години балът ми на ресторант с 20 човек гости струваше 500 лв...Сега да струва същото 700 лв. И говоря на ресторант с пиене, 3 ястия, музика под наем......
    Мъжо ми е мебелист-може да направи креватче. Но защо? Аз и той имаме еднакви, на вид абсолютно нови.
    От раждането мога да спестя също. дали ще имам козметичен шеф не ми пука, защото и без това имам 100 белега от сърдечна операция, гинекологът ми е директор на местната болница и ме преглежда от години без пари, а и баща ми му е консултант по доста финансови въпроси и личен приятел. Секцио по медицински причини(както е при мен) е безплатно!

450 лв не може да е моят разход на месец, ако ще да се съдера. това прави 1350 лв на месец за 3-ма, а родителите ми не получават толкова.
    Говорим за 3-ма възрастни.
    Защо трябва да му купувам пюрета? Може и да му правя...Преди с Дарла говорихме за пюретата. Не може да ме обеди, че 1 пюре от 125 мл струва 3 лв, ако си го направиш сам!
    Krem4eto сс 600лв е трудно сам човек да живее,да не говорим двама души и дете.
    Аз имам куче и то ми излиза по 200 лв на месец,а е куче,да не говорим за бебе...............

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^ostavi,krem4eto mai e ostanala s vpe4atlenie,4e razhoda e samo qdeneto i dre6kite,a smetkite vku6ti sami se pla6tat....

Град
    Свищов
    Разбира се, че не мисля така. У дома перото сметки е доста по-голямо от перото храна, защото имаме и перо-храна от село и от вилата. Не казвам, че е евтино, а че може и да не изпадаме в излишен лукс, ако не можем да си го позволим. Много ясно, че искам да дам на детето си всичко необходимо и да не го лишавам от нищо. Аз самата като дете не съм била лишавана от дрехи, играчки, храна, било ми е топло и уютно. Искам да изкарвам 2000 лв, но реалността е такава, че на този етап подобни доходи на двама ни са само в кръга на най-смелите ни мечти. Идеята ми беше, че все някак ще го отгледаш това бебе. Леко, трудно, със заделяне от твоя залък, с компромис с твоя комфорт ако щеш. Не искам да гледам бебе с 500 лв, но може да ми се наложи. Е какво да направя-да го хвърля на боклука ли? В момент 3-ма възрастни се гледаме с около 1000 лв. Аз лично харча за себе си около 130. Тук включвам личните ми разходи(кафета, храна на работа, обяд 8 пъти в месеца,дрехи, козметика, лещи, интернет). Този месец дадох и пари за тока в къщи. Без тези разходи се оправяме с 1000 лв и изплащаме жилищен кредит....Живее се и с малко и с много. Човек трябва да има приоритети.
    И тук вече съм съгласна с тона на темата-ако ти си си приоритет, значи не си готова да имаш дете. Ако имаш доход 1000 лв на семейството, а 200 лв ти е кучето ако ще е с по-висок приоритет-то или бебето ти?

Като имам бебе ще видя колко ще ми струва. Сега карам на догатки. Но щом хора с доход под 1000 лв гледат бебе, значи може да се гледа бебе и с тези пари.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^estestveno,4e moje,no e fakt,4e dsa si nujni pari i li6eniq ot sobstveni oblagi,za da ima deteto pove4e udobstva.Jelanieto i lubovta sa edno,no vuzmpjnostite sa ne6to suvsem drugo.V kraina sdmetka deteto si s lubov ne moje6 da go nahrani6

Град
    Свищов
    То и като цяло с голата любов не се живее. Ако беше така, нямаше да живеем все още отделно с мъжо...Ясно ми е. Човек с икономическо образование съм, а и ходя до магазина често
    Факт е, че не съм имала бебе и преди това да стане, няма как да преценя колко струва. но все ми се струва, че издръжката ми не може да не е сравнима с тази на бебе.

Град
    Wonderland
    Е ти каза,че за себе си харчиш 130 лв,това са 4.33лв на ден.....Дарла ясно обясни кое колко струва,едно дете не може да живее с тези пари,трябват минимум 10 лв,защото все пак трябва да поема полезна и витаминозна храна,която струва пари,необходима е качествена козметика,защото с бебешката кожа шега не бива,хайде да речем,че играчките и скъпите дрехи ги възприемаш като лукс,който може да бъде сведен до минимум,но останалите неща са 100% необходимост,да не говорим,че като стане на 3-4 годинки ще започне и със своите претенции:храна,играчки,др шки.
    Та съгласна съм,че дете с любов не се храни.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    da,be,130lv,ama pak ne smqta v tezi pari razhodite si za drehi i smetki,nali.tezi 130lv sa i djobnite moje bi,no ne RAZHODITE.Krem4eto,gleda6 dosta povurhnostno varh razhodite si i mai pove4eto si razhodi ne gi smqta6.

Град
    Свищов
    Казах какво е-Интернет, храната ми за 8 обяда(толкова дни ми се налага да обядвам извън дома), ходенето по заведения, купони и прочие, дрехи, козметика, лещи, противозачатъчни, санитарни принадлежности, подаръци за разни поводи, хапване на работа, телефоните ми...Тук не слагам колко дават родителите ми за ток, вода и храна у дома. Реалните разходи по мен са 3 пъти повече. Тук не слагам и магистратурата ми-края на март ще трябва да се оръсим 1000 лв за такси.
    Този месец дадох и пари за ток. Рекапитулацията ми е 220 лв спестени при 366 в заплата чисто. но този месец 1 дреха не съм си взела да речем, а за козметика съм похарчила 5 лв....

Град
    Wonderland
    Защо пък толкова спестяваш,сега си млада и сега се живее....

Град
    Свищов
    За какво да ги харча?
    Искам да заживея с половинката си и да не разчитам само на текущата заплата, защото трябват уреди, мебели....
    Искам бебе.
    Така съм решила-2/3 от заплатата си да пестя. За сега съумявам. Мисля, че една бъдеща "инвестиция" в бебе, дом и удобство е по-важна от това дали имам 10 или 100 блузи.
    А и по начало съм пестелива. Като знам как съм изкарала тия пари и като знам как се изкарват по принцип пари, сърце не ми дава да ги харча за ненужни неща.

Град
    Варна
    Извинявайте , че пиша тук , но не се сдържах. Та , въпроса ми е към darla , но първо да обясня за какво става въпрос. От бебенце се обривах, но само по сгъвките - на краката и ръцете , но преди 2 години , обривът се качи до лицето , при което пламваше цялото , лющеше се кожата , гноеше , очите ми плачеха , цялата бях подута и естествено страшно болеше - естествено през всичките тези години (15) съм обиколила всички лекари във Варна и околията и съм лекувана с всякакви лекарства , но лечението винаги е имало само краткотраен ефект. Та да си дойдем на думата , бях при един доктор , който ми каза че кожата ми , още от бебе не си е изградила защитен слой и е много , много чувствителна. Дразни се от вода , дори от сапуна Себамед , което беше шок за него . Той ми каза да ползвам само бебешки шампоани. Първоначално ползвах някакъв изкилиферчен френски , на който дори да искам не мога да му напиша , камоли да му възпроизнеса името. Днес си купих шампоан на Мустела - , та ако имаш някакви отзиви от него - да го ползваш или да си чувала нещо , ще бъда благодарна да споделиш , защото от всичко досега , което съм чела въобще за марката е било в опложителна насока , но от още едно мнение глава не боли. Мерси
    Envoi moi ! ;]

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    За какво да ги харча?
    Искам да заживея с половинката си и да не разчитам само на текущата заплата, защото трябват уреди, мебели....
    Искам бебе.
    Така съм решила-2/3 от заплатата си да пестя. За сега съумявам. Мисля, че една бъдеща "инвестиция" в бебе, дом и удобство е по-важна от това дали имам 10 или 100 блузи.
    А и по начало съм пестелива. Като знам как съм изкарала тия пари и като знам как се изкарват по принцип пари, сърце не ми дава да ги харча за ненужни неща.
    Аз намерих решението,не живея в България,не пестя,живея добре,но все пак все още не съм готова за бебе,иначе искам да съм майка,но ме е страх от това да поема отговорност за някой друг....чувствам се неподготвена,но пък не се тревожа,ако пък забременея...имам възможност да гледам бебето.

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Mihailova,do kolkoto razbrah iska6 mnenie za 6ampoana Mustela-tozi,koito si pokazala e kombiniraniq 6ampoan na Mustela 2v1-kosa i tqlo.Ot kakto se e rodil malkiq izpolzvam SAMO imenno tozi,adski sum dovolna-kojata ostava meka,ne se izsu6ava,aromata mu e mn nejen i kato cqlo kozmetikata na MUSTELA e nai-ka4estvenata kozmetika za bebeta,bremenni i rodilki(molq nqkoi da ne vzeme da za6titi Johnson's baby,za6toto prosto ne znae za kakva gavra stavav vupros).Spored men e pravilniq produkt za teb.

Град
    Варна
    Johnson's baby и бебешкият на Nivea са ужасни за кожата. Пазарът е пълен с ментета на тези две марки , които не са с доказано качество и гаранция , поради неопределения си произход и алергизират кожата. Общо взето
    Иначе мерси , точно този шампоан , който си купих , постнах на снимката. Радвам се , че на твоя бебок му се отразява добре и се надявам и ефекта при мен да е същият
    Envoi moi ! ;]

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Kolkoto i stranno da zvu4i,kozmetikata na Johnson's baby izsu6ava kojata,a ne q hidratira.Kogato rajdah doktorite izri4no mi zabraniha da izpolzvam tehnite produkti varhu bebeto i varhu sebe si.V rabotata si kato masajist su6to ne gi izpolzvam,za6toto imat otvratitelen efekt varhu kojata.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си