Разбира се, че не мисля така. У дома перото сметки е доста по-голямо от перото храна, защото имаме и перо-храна от село и от вилата. Не казвам, че е евтино, а че може и да не изпадаме в излишен лукс, ако не можем да си го позволим. Много ясно, че искам да дам на детето си всичко необходимо и да не го лишавам от нищо. Аз самата като дете не съм била лишавана от дрехи, играчки, храна, било ми е топло и уютно. Искам да изкарвам 2000 лв, но реалността е такава, че на този етап подобни доходи на двама ни са само в кръга на най-смелите ни мечти. Идеята ми беше, че все някак ще го отгледаш това бебе. Леко, трудно, със заделяне от твоя залък, с компромис с твоя комфорт ако щеш. Не искам да гледам бебе с 500 лв, но може да ми се наложи. Е какво да направя-да го хвърля на боклука ли? В момент 3-ма възрастни се гледаме с около 1000 лв. Аз лично харча за себе си около 130. Тук включвам личните ми разходи(кафета, храна на работа, обяд 8 пъти в месеца,дрехи, козметика, лещи, интернет). Този месец дадох и пари за тока в къщи. Без тези разходи се оправяме с 1000 лв и изплащаме жилищен кредит....Живее се и с малко и с много. Човек трябва да има приоритети.
И тук вече съм съгласна с тона на темата-ако ти си си приоритет, значи не си готова да имаш дете. Ако имаш доход 1000 лв на семейството, а 200 лв ти е кучето ако ще е с по-висок приоритет-то или бебето ти?
Като имам бебе ще видя колко ще ми струва. Сега карам на догатки. Но щом хора с доход под 1000 лв гледат бебе, значи може да се гледа бебе и с тези пари.