Ти ми говориш за неща, които са до човека. Искаш да ми кажеш сигурно, че и бира не си пила и не си си купувала или че не са ти я пордали от магазина без да имаш 18г. ... Много са малко тези деца(на 14/15), които си стоят вкъщи и излизат на вън само с родителите си. А за пияните в утрезвителните на болниците няма да ти говоря. Много е относително и не е нещото за което са виновни изцяло родителите... Казваш, че при теб нещата са различни пишат актове и т.н., е да ама си в голяма заблуда ако си мислиш, че и след акт това не се повтаря. Аз съм от София и ти казвам, че като се замисля аз на 15г. като съм била полиция не ме е спирала да бъда навън. За това ти казвам, че няма изпълнение на нито един закон, защото той не се изпълнява то самите органи на реда и от тези които са го написали, а какво остава за обикновения човек. Ако има наказание и то се види може би ще почнат да го зачитат закона, е да ама в България няма такова животно... Няма ги тези полицаи, които да следят за реда, няма ги и тези родители, които да знаят на 100% къде е детето им в момента, ако решат децата могат да бъдат много изобретателни и пак да си направят каквото искат. Аз съм на 22 и не знам законите, никога не съм ги чела през живота си, добре че има 2/3 дето ги коментират по често та съм ги разбрала, а какво остава за едно дете... Та нали виждам всеки ден малолетен да си купува цигари и алкохол пред мен в магазина и няма кой да не му продаде, защото всеки се интересува как да изкара пари и последната им грижа е на кой го продават. Бях в Лондон 3 месеца и бях на 17 имах прово да си купувам цигари, но не и алкохол (границата за 1-то е 16, за алкохол 18г. както при нас), съответно за да ми ги продадат трябваше да си покажа личната карта и не ми дадоха да си взема една малка биричка в кен, но си ми продадоха цигарите. Как там хората могат да спазват законите, а в БГ да не могат, до манталитета е. Снощи по новините казаха следното "България е най-безправовата държава в ЕС", направо се изненадах ... Та аз това го знам от 10 години и то не се променя... така че и с протести и подписки няма как да се оправим, няма и кой да обърне внимание.