.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 88
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    От сума ти време мотая "Клуб "Кемъл" и смятам тези дни да я прочета. Малко ми е брутална...После ще се впусна в издирване на "Майстора..."
    След по-подробен оглед се оказа, че от първата 100-тица съм чела 1/4 от книгите и то предимно детските...Някъде в юношестката възраст намалих четенето и много съжалявам. Имам време да наваксам, но дали ще мога?

"Параграф 22" ми беше мъка. Бях му се наканила така жестоко и нямах търпение да я почна. Всяка дума ме озорваше...С такова чувство съм чела "Карлсон" /а обожавам Астрид Линдгрен/ и "Калила и Димна"...Всеки ред мъка и все по-голямо отвръщение.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Майка ми иска Параграф 22" от доста време и реших да й го взема да Коледа. (: В "Хеликон" коичествата са изчерпани...Ще проверя някъде другаде около "Славейков"

Мега фен
    Град
    София
    И в книжарницата на мола я има и май и на английски я имаше (catch 22?)

hottie
    Guest
    Е как ше я няма в Хелкон бе Тамън съм се запътила натам в този иг, за да я купя нея и и другата. А в мола не се диша тези дни. Pliok ако я мернеш някъде из центъра пиши моля те
    Ако не може и до първа английска да се отиде.

Цитирай Първоначално написано от hottie
    Е как ше я няма в Хелкон бе Тамън съм се запътила натам в този иг, за да я купя нея и и другата. А в мола не се диша тези дни. Pliok ако я мернеш някъде из центъра пиши моля те
    Ако не може и до първа английска да се отиде.
    Наистина в Ориндж сигурно я има. От там си взех "Дзифт". Иначе аз ще я взема от книжарницата/книгопродавачница срещу 1ва английски понеже ми е доста близо.

Успех с пазаруването.

hottie
    Guest
    Дзифт и аз я четох между другото и много ми хареса. Но за мой срам още не съм гледала филма.
    Айде днес ще проверя в ориндж, ама ме е яд, защото хеликон е на 1 минута от нас

хм.. определено класацията не ми се понрави..
    не мисля, че това са топ книгите..съвсем не

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Може би книгата не е за теб...
    Явно наистина не е за мен......а и тематиката не ми се нрави като цяло...Все пак съм нежна душа, която обича да чете за любов, предателства, сълзи, смях......нещо близо до мен самата. за това и останах толкова впечатлена от "Малки жени". Припознавам се по малко във всяка героиня и горя с тях. но от продълженията останах разочарована. Най-вече, защото Джоу не се омъжи за Лари

Иначе след "Пипи" и "Жените" 3-та по брой четения е "Гордост и предразсъдъци".

Май като цяло обичам да има любов, случки, развитие...романтика.

hottie
    Guest
    Кремче препоръчвам ти Отнесени от вигъра в такъв случай освен ако не си я чела

Аз Даниел Стийл и по-специално - "Ударите на сърцето", имаше и една книга "Химици" май се казваше. Баба ми я даде от библиотеката й, но не успях да я прочета. Такъв тип книги са за мен само в определни периоди.

От изброените книги се колебая между "Под игото" и "Малкият принц"... Един прекрасен чисто български роман и любимата ми книга, може би... Няма да гласувам, но ще стискам палци да е едно от двете.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Аз Даниел Стийл и по-специално - "Ударите на сърцето", имаше и една книга "Химици" май се казваше. Баба ми я даде от библиотеката й, но не успях да я прочета. Такъв тип книги са за мен само в определни периоди.

От изброените книги се колебая между "Под игото" и "Малкият принц"... Един прекрасен чисто български роман и любимата ми книга, може би... Няма да гласувам, но ще стискам палци да е едно от двете.
    Ако гласуваш веднъж от интернет (за Малкия принц например) и веднъж чрез смс (за Под игото) може и са двете :P аз сигурно така ще направя.

Радостно е че има 4-ри български романа в финалната 12-тица.Щастлив съм че и Стайнбек присъства.Това за Галактическия стопаджия ме озадачи,но просто ми дава повод да я прочета.Набелязъл още няколко книги които смятам да прочета.Може единствения факт,който ме разочарова е че "1984" не е сред книгите стигнали финала.Просто такава емблематична книга заслужаваше по предно класиране.

Град
    Свищов
    Дзифт и аз я четох между другото и много ми хареса. Но за мой срам още не съм гледала филма.
    Айде днес ще проверя в ориндж, ама ме е яд, защото хеликон е на 1 минута от нас
    Преди малко купих "Дзифт" за приятеля на кака ми......дано я хареса. А аз ще се опитам до НГ да я прочета

Хоти, чела съм я, даже продължението( което не ме грабва, ама хич)

Българските книги в челните 12 са 5, а не 4.

hottie
    Guest
    1984 е една от най-великите книги според мен. Но също толков ми харесва и Фермата на Orwell

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    както казва една учителка-за да прочетеш Достоевски трябва да си изчел произведенията на руската литература преди Пушкин.
    та жената е права.повечето "интелектуалци" гласуват за произведения,които ако си прочел може да се смяташ за "ЕнтелЕгентен".и се перчат и се дуят все едно са направили научно откритие.все пак се надявам на първо място да е български роман,време е и ние малко да си заобичаме родното, а не все да си врем лицата в чужди гъзове с желанието да ги оближем

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    ти си на 20 години,че и повече а пишеш в тийн форум

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    кога съм била анархистка?нека да ми припомниш,че не си спомням нещо такова.и хайде кажи ми,кога не съм обичала "родното" че използваш "а сега".вили,голям човек си,какъв комплекс за малоценност имаш,че ми се заяждаш?

Аз също много харесвам 1984. По принцип не съм фенка на този жанр и преди да я започна подходих леко скептично, но наистина ми хареса. Препоръчвам също 'Ловецът на хвърчила', невероятна книга.
    To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!

hottie
    Guest
    Открих 18% сиво от първия път (в booktrading) но не и параграф 22. Нямаше я

hottie
    Guest

Между другото понеже ми беше любопитно(аз съм любопитен човек ) днес като бях в Хеликон попитах една продавачка дали след предаването "голямото четене" се е зачестило купуването именно на тези книги, които са били изброени и тя каза, че даже има дефицит точно на тях. Това значи, че има резултат. Защото тази кампания е направена именно, за да почнат хората да четат повече.

Град
    Свищов
    Между нея и "Дзифт" се колебаех за зетя.....ама надделя май комерса в случая. Просто си бях решила, че ще е "Дзифт"...дано му хареса!

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    R.A. Salvatore i R.A.Knaak sa nai-golemite, fantasy > all
    The Spark

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Между нея и "Дзифт" се колебаех за зетя.....ама надделя май комерса в случая. Просто си бях решила, че ще е "Дзифт"...дано му хареса!
    Дзифт е супер !

Голям фен
    Град
    сега тук,после там
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Цитирай Първоначално написано от forrzi
    кога съм била анархистка?нека да ми припомниш,че не си спомням нещо такова.и хайде кажи ми,кога не съм обичала "родното" че използваш "а сега".вили,голям човек си,какъв комплекс за малоценност имаш,че ми се заяждаш?
    ааа извинявай, аз си мислех, че когато носиш някакви символи, ходиш с такива хора по протести и т.н. означава нещо, но явно съм се заблуждавал.
    Сигурно и антифа не си?

як ми е комплекса за малоценност, яко ме друска, докато се кефя на хора, които един ден дрънкат едни глупости, а на другия ден- други.

аз пък като много "ентелегентен" ще ти кажа, че в сравнение с "чуждите" романи, българските единствено с лицето на "Под игото" и "Тютюн" имат някакъв шанс да се съревновават... моето поне си е личен комплекс за малоценност, а твоето- национален.

Колко от споменатите неща си прочела, за да направиш подобно изказване?
    не съм била анархистка,ходила съм на 1 протест и бих повторила с удоволствие.не понасям расизма и всичко,което е изградено от омраза.това е личностната ми и женска позиция.
    ок ли е?
    но хайде да не си говорим кой какво е и какво е бил.
    много хора знаят историята как си бил нацист,пък после анархист,пък после пънкар,пък после шарп.не знам точно реда в който са се случили,но се знае
    национален е комплекса ми за малоценност,така е.гадно ми е когато виждам как хората харесват чуждите неща,само защото не са български
    за класацията съм на мнение,че Тютюн трябва да спечели.всеки има лично мнение за книгите.осъзнавам,че може да има по-добри романи от българския Тютюн,но съм на 16 и нито съм чела толкова много,нито имам някакъв жизнен опит.а човек дори и да прочете една книга това не означава,че я е разбрал.
    Е,аз гласувах за Тютюн.не ме сравнявай със себе си и с твоите предпочитания,защото накъдето аз отивам,ти от там се връщаш.
    заяждай се с някого на твоите години

Цитирай Първоначално написано от 5StaR
    R.A. Salvatore i R.A.Knaak sa nai-golemite, fantasy > all
    точно пък те са може би по-скоро обикновени и невзрачни автори за мен...

пробвай Робин Хоб, Стивън Ериксън..
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си