- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Малкият финал на "Голямото четене"
От сума ти време мотая "Клуб "Кемъл" и смятам тези дни да я прочета. Малко ми е брутална...После ще се впусна в издирване на "Майстора..."
След по-подробен оглед се оказа, че от първата 100-тица съм чела 1/4 от книгите и то предимно детските...Някъде в юношестката възраст намалих четенето и много съжалявам. Имам време да наваксам, но дали ще мога?
"Параграф 22" ми беше мъка. Бях му се наканила така жестоко и нямах търпение да я почна. Всяка дума ме озорваше...С такова чувство съм чела "Карлсон" /а обожавам Астрид Линдгрен/ и "Калила и Димна"...Всеки ред мъка и все по-голямо отвръщение.
Майка ми иска Параграф 22" от доста време и реших да й го взема да Коледа. (: В "Хеликон" коичествата са изчерпани...Ще проверя някъде другаде около "Славейков"
И в книжарницата на мола я има и май и на английски я имаше (catch 22?)
Е как ше я няма в Хелкон беТамън съм се запътила натам в този иг, за да я купя нея и и другата. А в мола не се диша тези дни. Pliok ако я мернеш някъде из центъра пиши моля те
![]()
Ако не може и до първа английска да се отиде.
Наистина в Ориндж сигурно я има. От там си взех "Дзифт". Иначе аз ще я взема от книжарницата/книгопродавачница срещу 1ва английски понеже ми е доста близо.Първоначално написано от hottie
Успех с пазаруването.
Дзифт и аз я четох между другото и много ми хареса. Но за мой срам още не съм гледала филма.
Айде днес ще проверя в ориндж, ама ме е яд, защото хеликон е на 1 минута от нас
хм.. определено класацията не ми се понрави..
не мисля, че това са топ книгите..съвсем не
Явно наистина не е за мен......а и тематиката не ми се нрави като цяло...Все пак съм нежна душа, която обича да чете за любов, предателства, сълзи, смях......нещо близо до мен самата. за това и останах толкова впечатлена от "Малки жени". Припознавам се по малко във всяка героиня и горя с тях. но от продълженията останах разочарована. Най-вече, защото Джоу не се омъжи за ЛариПървоначално написано от Raybeez
![]()
Иначе след "Пипи" и "Жените" 3-та по брой четения е "Гордост и предразсъдъци".
Май като цяло обичам да има любов, случки, развитие...романтика.
Кремче препоръчвам ти Отнесени от вигъра в такъв случайосвен ако не си я чела
Аз Даниел Стийл и по-специално - "Ударите на сърцето", имаше и една книга "Химици" май се казваше. Баба ми я даде от библиотеката й, но не успях да я прочета. Такъв тип книги са за мен само в определни периоди.
От изброените книги се колебая между "Под игото" и "Малкият принц"... Един прекрасен чисто български роман и любимата ми книга, може би... Няма да гласувам, но ще стискам палци да е едно от двете.![]()
Ако гласуваш веднъж от интернет (за Малкия принц например) и веднъж чрез смс (за Под игото) може и са двете :P аз сигурно така ще направя.Първоначално написано от Pliok0019
Радостно е че има 4-ри български романа в финалната 12-тица.Щастлив съм че и Стайнбек присъства.Това за Галактическия стопаджия ме озадачи,но просто ми дава повод да я прочета.Набелязъл още няколко книги които смятам да прочета.Може единствения факт,който ме разочарова е че "1984" не е сред книгите стигнали финала.Просто такава емблематична книга заслужаваше по предно класиране.
Преди малко купих "Дзифт" за приятеля на кака ми......дано я хареса. А аз ще се опитам до НГ да я прочетаПървоначално написано от hottie
Хоти, чела съм я, даже продължението( което не ме грабва, ама хич)
Българските книги в челните 12 са 5, а не 4.
1984 е една от най-великите книги според мен. Но също толков ми харесва и Фермата на Orwell
както казва една учителка-за да прочетеш Достоевски трябва да си изчел произведенията на руската литература преди Пушкин.
та жената е права.повечето "интелектуалци" гласуват за произведения,които ако си прочел може да се смяташ за "ЕнтелЕгентен".и се перчат и се дуят все едно са направили научно откритие.все пак се надявам на първо място да е български роман,време е и ние малко да си заобичаме родното, а не все да си врем лицата в чужди гъзове с желанието да ги оближем
ти си на 20 години,че и повече а пишеш в тийн форум
кога съм била анархистка?нека да ми припомниш,че не си спомням нещо такова.и хайде кажи ми,кога не съм обичала "родното" че използваш "а сега".вили,голям човек си,какъв комплекс за малоценност имаш,че ми се заяждаш?
Аз също много харесвам 1984. По принцип не съм фенка на този жанр и преди да я започна подходих леко скептично, но наистина ми хареса. Препоръчвам също 'Ловецът на хвърчила', невероятна книга.
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Открих 18% сиво от първия път (в booktrading) но не и параграф 22. Нямаше я![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Между другото понеже ми беше любопитно(аз съм любопитен човек) днес като бях в Хеликон попитах една продавачка дали след предаването "голямото четене" се е зачестило купуването именно на тези книги, които са били изброени и тя каза, че даже има дефицит точно на тях. Това значи, че има резултат. Защото тази кампания е направена именно, за да почнат хората да четат повече.
Между нея и "Дзифт" се колебаех за зетя.....ама надделя май комерса в случая. Просто си бях решила, че ще е "Дзифт"...дано му хареса!Първоначално написано от hottie
R.A. Salvatore i R.A.Knaak sa nai-golemite, fantasy > all![]()
The Spark
Дзифт е супер !Първоначално написано от krem4et0
![]()
не съм била анархистка,ходила съм на 1 протест и бих повторила с удоволствие.не понасям расизма и всичко,което е изградено от омраза.това е личностната ми и женска позиция.Първоначално написано от Raybeez
ок ли е?
но хайде да не си говорим кой какво е и какво е бил.
много хора знаят историята как си бил нацист,пък после анархист,пък после пънкар,пък после шарп.не знам точно реда в който са се случили,но се знае
национален е комплекса ми за малоценност,така е.гадно ми е когато виждам как хората харесват чуждите неща,само защото не са български
за класацията съм на мнение,че Тютюн трябва да спечели.всеки има лично мнение за книгите.осъзнавам,че може да има по-добри романи от българския Тютюн,но съм на 16 и нито съм чела толкова много,нито имам някакъв жизнен опит.а човек дори и да прочете една книга това не означава,че я е разбрал.
Е,аз гласувах за Тютюн.не ме сравнявай със себе си и с твоите предпочитания,защото накъдето аз отивам,ти от там се връщаш.
заяждай се с някого на твоите години
точно пък те са може би по-скоро обикновени и невзрачни автори за мен...Първоначално написано от 5StaR
пробвай Робин Хоб, Стивън Ериксън..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."