Цитирай Първоначално написано от Liar
Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
Цитирай Първоначално написано от Liar
Ти не слушай "специалистите" тук.Нокътя не трябва да се оставя без защитен слой в никакъв случай,защото така е по-податлив на чупене.Винаги трябва да има заздравител.И върху него вече лак по избор.Той не пречи.
Как я измисли тая върховна глупост? Случайно да ти е известно, че ноктите имат нужда да 'дишат'? Хайде сега се замисли върху 1 нещо - защо когато ноктите непрекъснато са с лак започват да пожълтяват? Мога от опит да кажа, че точно от 'дай да съм непрекъснато с лак' от септември до декември не спряха да ми се чупят ноктите, едва от по-малко от месец взеха да са здрави и да растат. Впрочем, дори заздравителите не е хубаво да са на ноктите непрекъснато - образуват филм, който не допуска въздух до ноктите.
По-добре е за теб да не пишеш,без да си нясно!Изобщо знаеш ли от какво е съставен нокътят?От вроговена кожа!И не диша!!!В първия ми пост съм казала как ноктите не пожълтяват,дори при непрестанна употреба на лак.А без заздравител ноктите изобщо не трябва да се оставят!Той е защитен слой,който ги предпазва от чупене,изсушаване,което води до първото,нараняване.Водата например ги изсушава,а тя много често има досег с ръцете ни,затова е нужно нещо,което да възпрепятства този досег.
В случая за нещата,които пиша се базирам къде на личен опит,къде на съветите на маникюристка,къде на обща култура...
Също така много лошо говори за даден човек да се в впуска в спор за тема,в която не е наясно за новите "технологии"(ако така мога да нарека използването на база) с такъв сопнат и настървен тон,в случая ти!
Пък после аз съм писала глупости
Aйде бе! Все едно не съм наблюдавала моите и ноктите на мои познати. Мога да ти кажа, че винаги ползвам основа, която на всичкото отгоре и подхранва ноктите - просто защото ноктите ми попринцип не са здрави. Е, хайде сега да ми обясниш - защо при ползване на основа/база (както си избереш да го наричаш) ноктите ми 2 седмици не можах да разкарам жълтия цвят? Защо и моя позната, която вече 2ра година носи лак непрекъснато и да съм я видяла само 1-2 пъти без, има толкова жълти нокти, все едно е пушач от 10 години и хваща цигарата с всичките си пръсти?
Защо сега, когато ползвам най-обикновено масло на Икаров, йод и хининова вода, които НЕ оставят защитен слой, а попиват в ноктите са ми в пъти по-здрави от периода, когато не си свалях лака от ноктите? И те отново се чупеха, а сега дори няма помен от разслояване? Защо когато слагах само заздравител, без лак отгоре те ОТНОВО след няколко седмици станаха жълти? И междувпрочем, не знам дали знаеш, но във всеки един лак, основа и каквото се сетиш там, образуващо 'защитен' филм, има съдържание на ацетон. Или сега ще ми кажеш, че той е особено полезен за ноктите? Но разбира се, само ти имаш личен опит и само ти имаш 'правилни' наблюдения
БлуКет, явно вие сте някакви частни случаи. То е ясно, че трябва първо база да се слага, но не и да се седи НЕПРЕКЪСНАТО с лак. Обаче ще си говорим след няколко години, когато непрекъснато ще си търкате ноктите с лимонов сок и ще ви е срам да си покажете пожълтелите нокти... не, че искам да ви обидя, да не го приемете така...