- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нокти-съветче
Aйде бе! Все едно не съм наблюдавала моите и ноктите на мои познати. Мога да ти кажа, че винаги ползвам основа, която на всичкото отгоре и подхранва ноктите - просто защото ноктите ми попринцип не са здрави. Е, хайде сега да ми обясниш - защо при ползване на основа/база (както си избереш да го наричаш) ноктите ми 2 седмици не можах да разкарам жълтия цвят? Защо и моя позната, която вече 2ра година носи лак непрекъснато и да съм я видяла само 1-2 пъти без, има толкова жълти нокти, все едно е пушач от 10 години и хваща цигарата с всичките си пръсти?Първоначално написано от Liar
Защо сега, когато ползвам най-обикновено масло на Икаров, йод и хининова вода, които НЕ оставят защитен слой, а попиват в ноктите са ми в пъти по-здрави от периода, когато не си свалях лака от ноктите? И те отново се чупеха, а сега дори няма помен от разслояване? Защо когато слагах само заздравител, без лак отгоре те ОТНОВО след няколко седмици станаха жълти? И междувпрочем, не знам дали знаеш, но във всеки един лак, основа и каквото се сетиш там, образуващо 'защитен' филм, има съдържание на ацетон. Или сега ще ми кажеш, че той е особено полезен за ноктите?Но разбира се, само ти имаш личен опит и само ти имаш 'правилни' наблюдения
БлуКет, явно вие сте някакви частни случаи. То е ясно, че трябва първо база да се слага, но не и да се седи НЕПРЕКЪСНАТО с лак. Обаче ще си говорим след няколко години, когато непрекъснато ще си търкате ноктите с лимонов сок и ще ви е срам да си покажете пожълтелите нокти... не, че искам да ви обидя, да не го приемете така...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!