.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Hybrid View

Супер фен

Шофиране на сняг

Здравейте,темата ми е предназначена за тези от нас,които имат книжка и по ред причини им се налага да карат през зимата. Споделете някои трикове и техники които спазвате,защото определено между придвижването по сух асфалт и заледен или заснежен има голяма разлика. Това, което аз се сещам че правя е че се стремя да давам равномерна газ, да използвам възможно най-рядко спирачките и то ако ги използвам да е замалко,защото литва като шейна колата. Днес обаче, тук в нашия квартал почти не беше почиствано и когато се прибирах до блока едвам преминах тоя участък от 300 метра, който е и леко стръмен. Когато се опитах да дам съвсем леко газ,веднага забуксува,а когато я отпуснах леко (за да спре да буксува) - почти спря. Някак си после зацепи и стигнах слава Богу. При положение че гумите не са зле,мисля че причината може да си е и в начина на карането,регулиране на газта и ред други фактори. Очаквам мненията ви

зимни гуми му е майката
    и гледай да убиваш скоростта със скоростите, а не със спирачките

Мега фен Аватара на machoka
    Обожавам да карам на сняг.. веднага щом падне ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съм вечерите по Витоша - я Кулата, най-често до Алеко и надолу на слайд... имам страхотни преживявания, завъртания, блъскания отстрани в снежните насипи.. и като сме 3-4 коли от горе като се спуснем, долу броим пораженията хАхХА

Съмнявам се да получиш някакви компетентни мнения, защото са малко хората в този форум, които имат книжки, карат редовно и могат да дадат полезен съвет.
    Най-готино е вечер на празните улици (или големи паркинги) да се изсилиш като..., пробвайки как ще реагира колата, как ще се завърти, как ще успееш да спреш и т.н.

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Аз подкрепям мацкопо снега хем не ти се изтъркват гумине при дрифт,хем е суупр красиво по тъмно на пуста улица

Мега фен Аватара на machoka
    Аз и лете и зиме почти нямам завой без ръчна, та мога да се похваля че дрифта ми е 'втората специалност след жените' ХаХахАхХА..

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Tctc 8miq mi 4as kormuvane 6e e na zaledeno.. pazi boje
    The Spark

hottie
    Guest
    Минимално ползване на спирачки

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    E s kolko km/4as karate, za da ne polzvate spira4kata? 30>?...
    The Spark

Супер фен
    Не съм кой знае колко млад шофьор - почти от 3 години имам книжка, а кола карам от около 6 години редовно, но от лед до лед и от пътна обстановка до пътна обстановка има много голяма разлика. Моето мнение е,че на чист лед нищо не те спасява

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Карай много бавно и спазвай дистанция по-голяма от нормалната!
    Аз като съм със сликове отзад питаш ли ме ... ама как лесно се върти на правата на Бояна!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    adskata maniq brat qko driftove na led i bluskaniq v konteineri ludnicata
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Супер фен
    който кара със зимни е балък, истинските про-та карат с летни целогодишно, така и аз, досега нищо ми няма карал съм и на магистралата за плевен със 140-150 на снего-лед (само на витиня и виадуктите намалявах че си е страшничко да паднеш от моста)

аа техники няма -то е до как усещаш колата, моята е стабиларка щото е със ниско спортно окачване и гуми 205/50/15 (или нещо такова) чисто нови летни и нема проблеми със сцеплението
    хев фън

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Аз и лете и зиме почти нямам завой без ръчна, та мога да се похваля че дрифта ми е 'втората специалност след жените' ХаХахАхХА..
    Особенно на сняг ! По-голямо пространство, по-малко скорост, ръчна, газ и пълен лев И определено трябва да няма паркирали коли около нас

^ Те за т'фа тея с голфовите се блъскат през 10 минути зимата, щото са про с летни ...
    “Her lips say no, but her hormones say 'Oh my God, yes, more.”

Цитирай Първоначално написано от assd
    който кара със зимни е балък, истинските про-та карат с летни целогодишно, така и аз, досега нищо ми няма карал съм и на магистралата за плевен със 140-150 на снего-лед (само на витиня и виадуктите намалявах че си е страшничко да паднеш от моста)
    След тези думи ми е ясно що за "шофьор си".
    Гумите са нещо много важно за една кола!
    Знаем за форумните герои, които карат с летни и нямат проблеми. Ясно ми е, че и сигурно ще изникне още някой "професионален шофьор", каращ с летни гуми и ще започне да те защитава. Или никога не си се качвал на кола, или никога не си карал със зимни, за да говориш подобни глупости. (Меко казано.)
    Най-малкото се надявам да знаеш разликата между летните и зимните гуми? Всички знаем подобните "пичове" как свършват, но лошото е, че много често и невинни хора си отиват с тях.
    Бива да се правите на готини, но каква е тая мания във всички форуми всеки да пише как карал със летни гуми и през зимата, и нямал проблеми, било едно и също?

Ръчната е много важна в зимните условия и може да спаси много ситуациии, стига да се знае как да се ползва.
    ABS-а също.
    И как и накъде въртиш волана.
    Кара се на ниски обороти на високи предавки.
    Спира се със скоростъите основно не със спирачките.
    Бе много неща са

Всичко е тренинг. Като те е спек, хващаш колицата, отивсаш на накой заснежен полигон и пробваш всички ситуации и варианти - чиста работа
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Голям фен Аватара на 24white24
    Днес влизах странично в завойте еби му майката, ABS-а е спасението на моменти щеше да ми строши крака

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от MusicIsTheKey
    Цитирай Първоначално написано от assd
    След тези думи ми е ясно що за "шофьор си".
    Гумите са нещо много важно за една кола!
    Знаем за форумните герои, които карат с летни и нямат проблеми. Ясно ми е, че и сигурно ще изникне още някой "професионален шофьор", каращ с летни гуми и ще започне да те защитава. Или никога не си се качвал на кола, или никога не си карал със зимни, за да говориш подобни глупости. (Меко казано.)
    Най-малкото се надявам да знаеш разликата между летните и зимните гуми? Всички знаем подобните "пичове" как свършват, но лошото е, че много често и невинни хора си отиват с тях.
    Бива да се правите на готини, но каква е тая мания във всички форуми всеки да пише как карал със летни гуми и през зимата, и нямал проблеми, било едно и също?
    знам аз как се кара със зимни, на гаджето ми колата е със зимни ама е разбираемо защото е жена. като вземеш в предвид че баща ми е професионален шофьор от 30 години и ме е научил да карам кола още преди да си сядала на седлаката зад волана от интерес, представи си дали мога да карам или не... а зимните са много по-зле като е мокро заради ламелите и колата се хлъзга много повече, зиманата гума е само ако има сняг по пътя! а в града снега се чисти и остава киша или вода, прави си изводите дали си струва да дам 1000 лева за зимни гуми (щото не са ми 14ки, а нископрофилни 15ки) като карам предимно градско, и един два пъти извън града зимата. ама и там колата мога да я владея без грешка! да чукам на дърво
    лек ден

Ти нямаш идея от кога карам кола и кой ме е учил мен, тъй че не говори. Може да карам по-дълго от теб, а и като гледам явно си караш само в града. Определено си представям, че си некадърен шофьор.
    Караш предимно градско, а парадираш колко си добър? Най-малкото пробвай да излезнеш от града и да отидеш до Пампорово, например. Отново казвам, че гумите са нещо невероятно важно за една кола, колкото и да не можеш да го проумееш. Нито ти, нито другите "про"-та.
    Един добър шофьор с голям стаж може да си позволи да кара с летни, но разни 20 годишни пикльовци, взели наскоро книжка и нямащи идея как да реагират на сух път, е просто смехотворно.

Нямам намерение да отговарям повече, защото наистина ми е ясен репертоарът на всички "професионалисти", каращи с летни гуми. Вече съм спорила достатъчно и си е чиста загуба на време. Убивайте се, но гледайте да не взимате други със себе си.

Супер фен Аватара на kPuCkA
    Град
    Варна
    Ооо, ей сега преди малко ми се наложи да карам при положение, че снощи цяла вечер е валяло, нямаше някви рискови ситуация ама си ми е шубе все още.

Супер фен
    абе жената шофьор си е като пиян бакшиш на мотор (от вица)
    тъй че не ми обяснявай кой как карал, и колко съм некадърен. едва ли можеш да отидеш от тук до москва и обратно с кола... после ми спори кой имал по-дълго книжка и кой кара по-добре
    не искам да се карам, извинявай ако съм те засегнал
    и лек ден

А камион с летни гуми в поледица някой карал ли е?!?

Дали съзнаваш колко глупаво и ограничено мнение написа?
    Ти си ми напълно ясен що за пикльо и форумен герой си още от data.bg, а вече и колко некадърен шофьор си.

Ако си толкова убеден в казаното от теб, нека се хванем на бас за каквато сума пожелаеш (не говорим за 10 лева) и да видим дали ще стигна или не?

Супер фен
    като си модератор на некъв тъп форум за много умна ли се имаш ? боли ме хуя за мнението ти за мен, ако аз съм пикльо ти си направо посерка и нали нямаше да отговаряш повече, а?

Какво общо има това, че съм модератор с това, че си некадърен шофьор, би ли ми обяснил, защото не го проумявам?
    Бъди си форумен "герой", няма лошо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си