.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 86
    Град
    Инкогнито
    Тък началната е около 2 бона Обаче я кажи спрамо тамошният стандарт много ли са 60 000 лири ?

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Jesus
    Тък началната е около 2 бона Обаче я кажи спрамо тамошният стандарт много ли са 60 000 лири ?
    Ми жилище в центъра на ЛЕстър,(5-я по големина град),обзаведено струва 85 000 паунда.

Град
    Инкогнито
    Имай друго предвид 5 хиляди лири на месец, над средната запалата ли е как е ? иначе жилищата ще станат много по-евтини в бг започнаха да ги продават по 60 бона лв // без обзавеждане //

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Jesus
    Имай друго предвид 5 хиляди лири на месец, над средната запалата ли е как е ? иначе жилищата ще станат много по-евтини в бг започнаха да ги продават по 60 бона лв // без обзавеждане //
    Да де,ама панелка в калната София,дори и улици няма,неизхвърлени контейнери,кал до колене,безредици,не е въпроса да си купиш жилище,а въпроса е къде ще е то!Не е средна заплата 5000 паунда,тя е много висока заплата,ама да речем средното варира от 2000 паунда,но ако си вземеш жилище на кредит,лихвеният процент е толкова нисък,че няма да го усетиш,имам познат,който за 5 години при не много висока заплата си изплати къща.За храна на човек ти трябват месечно към 200 паунда,ако не искаш да се лишаваш.

Град
    Инкогнито
    Аз имам роднина в чужбина и на нея много и хареса и вика че не искала да се върне и затова много ме е яд, че младите хора напускат българия и оставам предимно етносите

Повече от фен Аватара на marjesa
    Аз България не напускам ! Чужбина не може да ми даде това , което получавам тук - свободия и възможности за корупция !
    "Ако се страхуваш, че ще бъдеш критикуван не казвай нищо, не прави нищо, бъди нищо."

Цитирай Първоначално написано от marjesa
    Аз България не напускам ! Чужбина не може да ми даде това , което получавам тук - свободия и възможности за корупция !
    Е много хубаво ако само заради това не искаш да я напуснеш, направо прекрасно...

Град
    Wonderland
    Точно,че свободията и корупцията прецакаха държавата.Държавата означава закони,а законите не трябва да са само на книга,а да бъдат прилагани.Това е най-големият проблем-беззаконието,то създава липсата на респект.

"Не се превъзнасям,но пък ми е много забавно,когато плюете останалите хора,които не са в България и задължително давате примера с миенето на тоалетни и чинии.Мога да ти кажа,че каквато и да е работа да работиш в чужбина,то тя е по-високо платена от тази в България.Не може да става въпрос за сравнение просто.Минималното заплащане варира от около 1000 паунда за неквалифицирана работа,отвори просто един сайт за свободни работни места и съответно тяхното заплащане за час."

Всъщност, не се чуваш какво говориш/пишеш???!!!!

"За заплащането нищо не съм казала, ясно е, че е по-високо, но аз лично не бих се чувствала щастлива и доволна от факта, че имам више например и работя неквалифицирана работа в чужбина и да се кефя, че виж ме в чужбина съм...съгласна съм, че западните страни имат по-висок стандарт от този в БГ, начина на живот е друг, не казвам, че положението в БГ е цветущо, но в чужбина почти винаги си оставаш един чужденец и това си е каквото и да говорим...абе с една дума живота, който водят емигрантите някак не е представата ми за щастие това е.."

смело и правилно изписано мнение, адмирации.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Waterbollistka
    "Не се превъзнасям,но пък ми е много забавно,когато плюете останалите хора,които не са в България и задължително давате примера с миенето на тоалетни и чинии.Мога да ти кажа,че каквато и да е работа да работиш в чужбина,то тя е по-високо платена от тази в България.Не може да става въпрос за сравнение просто.Минималното заплащане варира от около 1000 паунда за неквалифицирана работа,отвори просто един сайт за свободни работни места и съответно тяхното заплащане за час."

Всъщност, не се чуваш какво говориш/пишеш???!!!!
    Нямам нужда някой да анализира мнението ми.

Град
    Е там...
    мда много сте ми интерестни значи...

В БГ(София) си имам цяла къща само за мене
    като баща ми в БГ зимаше 3000-3500 Евро(той зимаше само в твърда валута) на месец
    и са тука като зима по 8000-9000$ на месец и трябва да исплаща къща тука къде е по-добре
    некси само аз ли виждам че България е по-добрия вариант
    а сега за идиотите дето ще питат щом в БГ е по-добре какво правиме тука
    еми как ще науча езика??? като ода на даскало дето учителя дори нее излизал от БГ??? я се скриите....

Нищо няма да те питаме, излишно е просто

Цитирай Първоначално написано от Darkkiss

като баща ми в БГ зимаше 3000-3500 Евро(той зимаше само в твърда валута) на месец
    и са тука като зима по 8000-9000$ на месец и трябва да исплаща къща тука къде е по-добре
    еми как ще науча езика??? като ода на даскало дето учителя дори нее излизал от БГ??? я се скриите....
    Абе ти си смешник..
    къде си чул и видял някой в България да зима 3000-3500 Евро..

Тук само мутрите и мафиотите взимат толко..
    Добро утро.. Тръгнал да ми спори и да ми говори за чужбина
    тука минималната заплата е 250 лв.. къде ги видя тия 3000 смешко?

Вече не е комунизма.
    В БГ има много български както и чужди частни фирми. Реално там можеш да получаваш тези пари.
    Също ако се занимаваш с частен бизнес пак може да се докарват тези пари, та даже и много повече.
    Просто човек ако е умен и пробивен и става, няма да остане гладен.

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от Ggd07

Абе ти си смешник..

смешен смешен ма баща ми распределяше парите който всеки сервиз на балканите под знака на аристон и индезит
    всеки 2 седмици патуваше някаде на кумандировка
    имаше и чисто нова служебна кола която я сменяха веднъж на 2 години
    баща ми с тази заплата построй къща в Бояна и на Бъкстон
    така че тихо селяко защото аз като си доида в БГ си отварям къщатата и се чувствам като човек а ти живееш в забутан едностраен апартамент в надежда и ми се праиш на интересен
    и ест че няма ме разберете като сте тъпи селяни дошли в града ми...

Само ще ви кажа че 90% от Софиянците (тея дето са истински) имат доста пари за разлика от вас ...

..axvam kato vi 4eta mneniata..iMa Li zna4enie koi koLko pari ima.? Da ne bi nqkoi da e po-velik za6toto ba6to mu pe4eli mnogo.? NE za boga!!
    Tova e tipi4nia bulgarski razgovor..vseki se 4udi kak da se izguzari,exx xora ne se Li nau4ixte na ni6to prez cialoto tova vreme v 4ujbina..

Повече от фен Аватара на marjesa
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Е много хубаво ако само заради това не искаш да я напуснеш, направо прекрасно...
    Не усещаш ли иронията и сърказма в думите ми
    "Ако се страхуваш, че ще бъдеш критикуван не казвай нищо, не прави нищо, бъди нищо."

Повече от фен
    дарккис ти хубаво ще научиш английския, ама май май българския няма да научиш

Мисля че ще постигна там това което не мога да постигна в БГ а то е да осигуря по добър живот за себе си и тези около мен за да мога да се върна в България и да живея там един по-хубав живот.

Тва е истината и мн хора са съгласни с мене.
    Бахти тъпия подпис имам

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от LudoMlado
    Мисля че ще постигна там това което не мога да постигна в БГ а то е да осигуря по добър живот за себе си и тези около мен за да мога да се върна в България и да живея там един по-хубав живот.

Тва е истината и мн хора са съгласни с мене.
    много хора който дори не са излизали от границите на Република България

Град
    София
    Абе Darkkiss кретен тъп ти някога напускал ли си границите на тая мизерия да видиш ква е разликата???!!??? Ако не си бил в чужбина най-добре излез да видиш живот а ако вече си бил там значи си наи големия слепец и глупак ! Имаш си къща тук,да ама хората извън БГ имат и по няколко! Бате наи-добре ходи се закопаи некъде!
    http://prizebg.net/dani2s -E tva 6te vi zeme akyla! Come On In

Град
    Nqkyde tam
    Az ne razbiram foruma ne e li syzdaden, za da vodim normalen razgovor...ili edin 4ovek na koito lubimata mu duma e selqnin e re6il da sydi i obijda vsi4ki, koito imat razli4no ot negovoto mnenie?....mi to4no kakto nqkoi be spomenal po gore tipi4en bylgarski razgovor...ei zatova nqkoi hora bqgat edna ot pri4inite sy6to e tova 4e nqkoii ne mogat da tyrpqt zlobata koqto zaliva pove4eto hora v BG...

Цитирай Първоначално написано от Ggd07

Абе ти си смешник..

смешен смешен ма баща ми распределяше парите който всеки сервиз на балканите под знака на аристон и индезит
    всеки 2 седмици патуваше някаде на кумандировка
    имаше и чисто нова служебна кола която я сменяха веднъж на 2 години
    баща ми с тази заплата построй къща в Бояна и на Бъкстон
    така че тихо селяко защото аз като си доида в БГ си отварям къщатата и се чувствам като човек а ти живееш в забутан едностраен апартамент в надежда и ми се праиш на интересен
    и ест че няма ме разберете като сте тъпи селяни дошли в града ми...

Само ще ви кажа че 90% от Софиянците (тея дето са истински) имат доста пари за разлика от вас ...
    Моли мой ако обичаш научи се да спориш и да доказваш тезите си не само с обиди ами и доказателства и логически обяснения. Та сега понеже с простак се говори просташки и аз ще мина на този варянт. Не ми обяснявай колко много пари имаш и спри да мечтаеш не ме ин тересува. Един въпрос като имаш всички тези пари в София какво търсиш в САЩ? Да научиш езика? Нима? Щом си толкова заможен тати да се бръкне и го научи в някое частно училище . И какво като баща ти бил купил къща в Щатите я кажи сега колко още години му остават да я изплати 7-8?! Реалноста е че много хора могат да си купят но после дупе да им е яко да плащат. И межу другото какво работи толкова баща ти че взима 8000-9000$ заплата? Все пак да попитам че ми стана интересно. Та сега стига с директните нападки към теб. Да родителите ми са от тези хора който "слугуват" и печелят нищожни пари и да вишисти са. И какво срамно има в това? Не се ли замисляте че срамна работа на света няма а й как си представяте родители на по 54 години да дойдат да научат езика и да се запишат да следват че може би да им признаят дипломата от България? Като в същото това време ти имат да връщат заеми , сметки да плащат и се опитват да подсигурят малко но що годе стабилно бъдеще за децата си. В никакъв случай не твърдя че тук е хуваво и да имам си мечта че като завърша ще успея да се върна и да работя в България но тъй като съм реалистка не залагам много на мечти. И да обичам си България ама докато живеех там не можех да си позволя много от нещата който мога да си позволя тук или всъщност не може да се сравнява.
    Да Обичаш значи да позволиш на един човек да разбие сърцето ти ,но да им имаш доверие че няма да го сторят.

Veni , Vidi, Vici !

Който е простак в България си е простак и в чужбина, само дето там е по високо платен простак. Чистач на тоалетни дори може да си позволи да живее на квартира сам и да си плаща наема и да си плаща сметките и да живее горе доло спокойно. В БГ хората без квалифицирано образование след като завършат си живеят с родителите цял живот повечето. Как ще плащаш квартира като взимаш 200-300 лева на месеца? Поне това не се случва в чужбина и може да постигне дори и най долния работник някаква самостоятелност. В Америка е по трудно това, обаче в Европа се постига.
    А тези които имат висше образование и в БГ може да имат хубава работа но пак няма да е толкова заплатена колкото би била в по развита страна. Само трябва човек да е много контактен и кадърен и да може да се оправя с езика още като кацне от самолета. Ако не, лошо. Дори и като чистач не може да си намери работа.
    Друго нещо което се случва, тези простаци които работят в неквалифицирани работи в чужбина като видят малко по заплатена работа стават ужасно ароганти, точно пази боже сляпо да прогледа- мислят си че са хванали господ за топките и само парадират с огромните си успехи че могат да си позволят чисто ново БМВ лелее голямото нещо!! Най лъскавите коли и дрехи не променят факта че си един прост магазинер..Според мен по важно е да имаш работа която те удовлетворява, живот който те удовлетворява, колкото и пари да имаш ако това го нямаш щастието за мен не би било пълно. Сега, нямам нищо против хора които се задоволяват с по проста работа, това си е тяхен избор обаче тези глупави показвания ме дразнят страшно много. Като взимат малко повече пари похарчват всеки последен долар за да имат най скъпите вещи. Абе това си е българска черта по принцип май не само в чужбина. Но тук е в много по голям вид.
    Та така, аз живея в САЩ от 8-9 години...Не съм дошла по мой избор а по избор на родителите ми. Целите ми в живота не са по различни от ако бях в България- искам да си взема образование, да си работя това което съм си мечтала от малка. Парите не ме интересуват кой знае колко, само да мога да си плащам сметките без проблем и да ми остават за едно друго..Нямам намерение да ставам богата. Със много заплатена работа също идва много отговорност, отговорност която предпочитам да нямам. Не искам да започвам собствен бизнес, това е прекалено главоболия и прекалено много работа за мен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си