.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 86 от общо 86

Град
    Русе
    Има много българи, които са успели в чужбина, но това не означава, че който и да отиде ще заживее щастливо и спокойно....
    Never Back Down!

Тук ще получа по-добро образование.И имам повече възможности за реализация,отколкото в БГ.
    По принцип моето семейство има възможности,и живота като лукс беше добър както в БГ,така и тук.Може би и съм по-спокойна.И наистина има някакво спазване на закони,и съдебна система и всичко е по отколкото в БГ.
    В България се връщам единствено за някакъв вид почивка.Но да живея там,не.

Цитирай Първоначално написано от untouchedbby
    Тук ще получа по-добро образование.И имам повече възможности за реализация,отколкото в БГ.
    По принцип моето семейство има възможности,и живота като лукс беше добър както в БГ,така и тук.Може би и съм по-спокойна.И наистина има някакво спазване на закони,и съдебна система и всичко е по отколкото в БГ.
    Точно в Америка образованието е "прекрасно", затова повечето американски деца не си знаят щатите, столиците им, всички американски президенти, не знаят на север с Канада ли граничат, с Аляска ли граничат, на юг Мексико ли е или е Колумбия... Недей ги говори тия "образованието там е по-добро". Ако под "по-добро" разбираш по-елементарно образование, значи пък си права. Тук може и самата образователна система да не е много добра, но със сигурност научаваш много повече от съответните предмети, много по-ценни и важни неща. В САЩ всичко е опростено и елементарно, с две думи за по-простички хора(не визирам теб разбира се, а американчетата, които в повечето случаи са си откровено тъпички).

И за законите в САЩ не си изцяло права. Със сигурност има такива, но и има репресии, има полицейщина, има преследване на политически опоненти, има преследване на "неблагонадеждни", има фалшиви обвинения в "тероризъм"' и други "екстри". Така че желязно законодателство невинаги означава ефективно такова, не винаги означава правилно законодателство.

Цитирай Първоначално написано от kristo
    Цитирай Първоначално написано от untouchedbby
    Точно в Америка образованието е "прекрасно", затова повечето американски деца не си знаят щатите, столиците им, всички американски президенти, не знаят на север с Канада ли граничат, с Аляска ли граничат, на юг Мексико ли е или е Колумбия... Недей ги говори тия "образованието там е по-добро". Ако под "по-добро" разбираш по-елементарно образование, значи пък си права. Тук може и самата образователна система да не е много добра, но със сигурност научаваш много повече от съответните предмети, много по-ценни и важни неща. В САЩ всичко е опростено и елементарно, с две думи за по-простички хора(не визирам теб разбира се, а американчетата, които в повечето случаи са си откровено тъпички).

И за законите в САЩ не си изцяло права. Със сигурност има такива, но и има репресии, има полицейщина, има преследване на политически опоненти, има преследване на "неблагонадеждни", има фалшиви обвинения в "тероризъм"' и други "екстри". Така че желязно законодателство невинаги означава ефективно такова, не винаги означава правилно законодателство.
    Аве Образованието не било добро .. Хитрецц Харвард Иейл MIT къде са ве ? Казах ти спри да пропагандираш за БЪЛГАРИЯ! Малък дисльо на 18-19 години в партия ВМРО и си мисли, че света ще оправи ... Момичето се е осъзнало правилно ти малоумнико си мислиш че в българия образованието е на ниво... ?!?! Къде са ни престижните университети като Тези който споменах горе?!? Ооо Да Забравих Ние имаме Софийски университет, Нов Български , УНСС за теб тва ли е престижно в България ве ?! Никаквец !!! Да ти го обесня правилно в България средното образование = в Америка на Детска градина (метафорично). Законодателството там ти казах и в предния пост тва е ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА (Федерална) там има общество има народ нищо, че са смесена нация (черни,мексиканци, китайци, японци и др.) Дадох ти и пример в другата тема:
    Цитирай Първоначално написано от vanksta
    Съсед ти Чичо Ганчо Чува в входа ти че се крещи и вика но няма да излезе, а ще седи и ще слуша и ако може ще гледа сейра няма да отиде да помогне да види кво става.. А там Най-Малкия шум нещо звани се на полицията идва проверява ... Тва се нарична общество ... Не като тук всеки да гледа сейр и да казва аз сам Националист?!? Хах
    Чакам да видя с кво ще ми обориш мнението с История или с Партия?!

Град
    Дръстър
    Да ти го обесня правилно в България средното образование = в Америка на Детска градина (метафорично).
    Не думай.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE[/youtube]

Чувала съм,че учат таблицата за умножение в 7. клас (по нашенски сметнато). Не бих се учудила,ако е вярно.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    За вас чужбина само Америка ли е??

Не разбрах всички въпроси, но убийте ме, и аз не знам от коя страна идва KFC. Но имаше и доста елементарни въпроси - къде се намира Франция, с какво е известна Хирошима, къде е била берлинската стена...

И все пак престанете да плюете американците. Глупаво е. Все едно ние българите сме най-умните. И за това американците са успели, а ние се чудим как да свържем двата края...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Много се изписа относно България или чужбина.Просто хората, които са в България мислят, че отиваш в друга страна и всичко е наред, изкарваш пари и си гледаш кефа.Но не е така.Изискват се много усилия да постигнеш нещо, а следко което да го запазиш.
    И, хайде да си говорим откровенно...просто повечето европейски държави са по добре от нас и не само европейски.В България всичко опира до това - кой си ? каква кола караш ? колко пари имаш ? кой познаваш ? в каква къща живееш ? В България всичко е корупция и незаконност.Мога да дам много примери, но просто няма смисъл,защото на който му сече поне малко там горе ме разбира.И въпреки всичко,аз съм роден в България,аз ОБИЧАМ България и това няма да се промени.Но в нашата страна колко хора са успяли ? колко хора са уважавани заради това ,което са постигнали за България ? Просто самата държава е устроена така и това в близкото бъдеще не виждам как може да се промени.В чужбина,в почти всяка една страна имаш по голям шанс да постигнеш нещо повече от колкото в България.Ти отиваш там,спазваш закони,уважаваш хората,всеки те поздравявя и се усмихва.Работиш това в което си най добър и живееш в спокойствие.Хората, които не са живяли и работили в чужбина,не знаят за какво става въпрос както се казва.
    И накрая да обобщя да, да си в чужбина е по добре,имаш по голям шанс за развитие и успех,но никога не забравяйте от къде сте тръгнали.

Град
    Франция
    Цитирай Първоначално написано от Dennitsa
    Да ти го обесня правилно в България средното образование = в Америка на Детска градина (метафорично).
    Не думай.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE[/youtube]

Чувала съм,че учат таблицата за умножение в 7. клас (по нашенски сметнато). Не бих се учудила,ако е вярно.
    Добре, американците са тъпи. Ами българите? Прочети бисерите от таз годишната матура ... "Еверест е в Рила" и всякакви такива простотии.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Град
    Дръстър
    Това,че някои решили да се излигавят на матурите,за да им четат после бисерите,е съвсем друг въпрос.
    По принцип образователната ни система действително е западнала и една от причините е,че тийнейджърите вместо да седнат да си понаучат граматиката,сядат да гледат американските глупави комедии или излизат навън,за да се забавляват "по американски". Не,не си мислете да ме опровергавате! Вече в България се празнува Хелуин,моля ви се.

Не е като преди 20 години,когато бяхме първенци на международните олимпиади и 2-ри на световния ICQ тест,но дори сега отново оглавяваме класициите.
    Може западноевропейските и американските колежи/университети да са престижни,но знаете ли колко тежко е на самите западноевропейци и американци да следват там при положение,че в предходното училище химия,биология и физика са били събрани в един предмет,наречен "science" например (това го има в Англия). Ние от малки сме свикнали на много материал,сложнотии и мисълта ни се е развила много повече,за разлика от тяхната.
    Представете си пък каква обща култура може да има някой,за да смята,че Междузвездни войни е истинска история.

вие в чужбина ,страните ли от българите в чужбина. ще заминавам септември и вс ми казва да не се сближавам мн с българите.

Град
    Франция
    Тука няма много българи. Запознахме се с едно семейство, с което често си ходим на гости и ходим на екскурзии заедно. Много ни помагат, понеже са от 20 години тука и са наясно с нещата.

Познаваме и една друга жена българка, омъжена за французин. С тях също сме близки и ни помагат.

Също така, имаме и приятели руснаци и сърби.

То си зависи и на какви хора ще попаднеш Но няма нищо лошо поне да опиташ

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си