Играем на думички с буквата"М" той изчерпва запаса си и започва да изрежда "Момат, мраставица, мрахосмукачка", аз се заливам от смях и му казвам, че в българския език няма такива думи, а той отвръща" ми ние не играем само на български".
Първолаче: "Тази година ще се понаучим да пишем, догодина мисля да се отпиша от училище"...
и
"Вие защо не ми казахте, че ще уча цели 12 години" /скандално настроено след първия учебен ден/.
Днес имахме съобразително изкуство.
Cтои в столчето за хранене. Може току-що да е приключила с яденето, но репликата задължително е "Цял ден стоя тукаааа!"
В поликлиниката сме да и вземат кръв от пръстчето, влиза госпожицата настаняват я на столчето и тя виждайки памуците и шишенцата заявява "Ааа ще чистим лака", лаборантките изпопадаха от смях.
Днес и на Кали й боцкаха пръстчето, тя рева порядъчно, самосъжалява се и разправя жално-ядосана: "Сега не мога ходя с тази ръкааа!"
С най-сериозен тон в един магазин на всеуслушание:
Родете ми най-накрая една сестричка! Омръзна ми да живея самотен в това семейство!
Преди месец Албена падна и си сцепи брадата. Баща и я заведе в "Пирогов", за да я залепят, а тя вместо да е притеснена от манипулацията която я очаква, казала "Леле, добре че като се ударих, не забравих да чета!"