- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- ТЕМА: ЛИНУКС
Дайте мнение за Линукс http://zamunda.net/browse.php?search...t=0&incldead=1
Има доста неща. Но ако имате проблеми със своя Linux споделете го тук.
НЕ РАЗБИРАМ ОТ ЛИНУКС!!!!!!! ТАЗИ ТЕМА Я ПРАВЯ ДА ВИДЯ ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ЛИНУКС ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ!
\\//
Аз не съм на линукс и не искам да бъда НО съм чувал само хвалби за него, колко по добър бил от Windows и сигурно е така. Ако искаш го пробвай!![]()
хубави крака! В колко отварят?
Linux е на светлинни години пред Microsoft и Аpple, зажалост Mandriva 2009 ми е твъде сложен и трябва четене ама ме мъзри![]()
Дам чета, че е доста по-лек, а прилича на Виста. Чесно казано се чудя дали да не го пробвам..
Пробвай! Че и аз може!![]()
хубави крака! В колко отварят?
поскоро Vista прилича Linux. Linux-a може да се преобразува страшно много и да го направиш както си искашПървоначално написано от n0x
![]()
Надъхвам са![]()
Да, извинявам се, че не се изказах като хората Виста прилича на Линукс : ).
Да ви питам ако си кача Линукса на виртуален компютър от програмата VirualBox ( http://zamunda.net/details.php?id=144971&hit=1 ) дали ще ме натовари много, говорим за процесор 2800+ и 512 рам![]()
Може и да не те натовари,но все пак гледай коя дистрибуция сваляш,за да не те разочарова Линукс-а.Свободата в тая ОС е мнооооогоо голяма и има такива дистрота,които не стават за нищо.Преди година и нещо като инсталирах Убунту 7.04 (Feisty Fawn-a)останах много доволен.Сега като излезе 8.04 ... се отказах да гледам новите версий,на Убунту,Кубунту,Едубунту и всичките тия сортове...
Най-доброто дистро за мен си е Дебиан (Убунту е базиран на дебиан експериментал,а не на дебиан стейбъл).Много лек,много бърз.Много е готин,но в началото е малко сложен.После като му се свикне няма никакви проблеми!Успех.
Точно за това искам на виртуална машина първо, да не стане фал да не се справям с линукс-а, а да преинсталирам : ).
Според мене ЛИНУКС е боклук.
Всичко е позволено... стига да не ни хванат! ;]]
Според мене ЛИНУКС е боклук.
xplay,боклук е защото си русичка и говориш преди да си пробвала нещо, но дори и да си го пробвала може да не си свикнала да четеш...а без четене в Линукса нищо няма да стане,но все пак се радвам,че тази ОС отблъсква хора като теб...по-малко малоумни въпроси ще се задават.
Коя дистрибуция да изтеглиш...аз лично ти препоръчвам Дебиан.Не е толкова сложен и е напълно функционален.Разгледай,про чети и сам реши,но аз ти препоръчвам Дебиан.
Първоначално написано от Bu7cher
На тема SOFTWARE недей да спориш с мен![]()
Ако ми кажеш какво прави Линукса боклук няма да споря...да не съм спорил с теб на тема софтуер..пхаха,ако поне малко ти увираше главата,нямаше да кажеш такава простотия,па даже и да я повториш.
Пхахахаха ...
Естествено, че като една ОС Линукса си има силните
страни и слабостите ...
Всеки си прави избора на ОС
Аз предпочитам Линукс пред Уиндоус защото:
- Почти нямам вируси
- Направо компа ми от 512 рам имам чувството, че е станал с 1.5 гб рам
- Не ти трябва да търсиш боклуци от рода на драйвери, или пък ако ти се наложи да си ги инсталлнеш линукса сам ти ги намира
- Лесно е, просто е
- Добър за хостване на сървъри.
И още купища полезни работи ...
Недостатъците му ...
- Човек свикнал с уиндоус трудно свиква с Линукс
- Много нерви и четене иска .
- Повечето игри трябва да се подкарват под
емулатори, което довежда до по-ниско
фпс и следователно по-слааба игра
(Именоо поради тази причина сега съм с ХР)
//Каква дистрибуция да ти препоръчаме ...
Хах естествено, че Ubuntu![]()
(Човешкия линукс)
Базиран е на Дебиан който по-горе ти
бяха препоръчали
Може да пробваш и скакс
Той не е толкова сложен, базиран е на
слакуер по-скоро е за бърза работа и много прилича на уиндоус![]()
Незнам, но според мен ако си със слакс само ще си чешиш
езика като казваш, че си с Линукс
Тей, че слагай убунтуто и се приготви за нервна криза![]()
За малки дистрибуции се сещам веднага за PuppyLinux и Damn Small Linux \DSL\![]()
Slojih go, dosta e burz i v inetrnet e mnogo dobre : )
kato cqlo mi haresva no ne moga da mu svikna, mai 6te sum si s Xp-to
mnogo sitno vijdam vsi4ko![]()
Е, то можеш да си го уголемиш е брат![]()
Помня, че някъде из настройките го имаше)
някой може ли да ми даде Линукс тема за Уиндоус ХР
Нов човек съм
Още ли съсществува тази смешка Убунту?Първоначално написано от zero
Още помня как се опитвахме да го накараме да зареди и да направи 2 часа ъптайм без да забие...
![]()
Като ще е гарга - да е рошава. Скачайте на Slackware. След него едва ли ще се намери *nix диструбуция която да ви се опре... а ако само ще си чешете езиците че ползвате Linux - ами то няма значение тогава коя дистрибуция ползвате![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Ееее ти пък къде хвърчиш ... не всеки би успял да се справиПървоначално написано от CucAgMuH
от рас със слакуер![]()
Как разбра кой от всичките модели ти е процесора :
[alpha][amd64][arm][hppa][i386][ia64][mips][mipsel][powerpc][sparc][s390][source][multi-arch] ?
Лол, доста мнения - малко полезна информация.Защо всички препоръчвате грозното убунту, защо не се натрупа опит с нещо още по-лесно като PCLinuxOS?
Свободата на тема Линукс е безгранична.Без да се пробва, няма за какво да се говори.Най-добрият начин е да се сложи сериозна дистрибуция и да се почете.Седмица - две и няма да има дистрибуция, която да затрудни.Но трябва да се има предвид скапване на хдд по невнимание и липса на опит.Препоръчвам небинарни дистрибуции - най-главна от която е Slackware.
Нормално е след като се пробва за първи път линукс дистрибуция, бързо да се откаже човек.След месец се осъзнава и започва всичко отначало.И така се навлиза в магията...
Успех с начинанието на всички заинтересовани!
PS: Без четене и гугъл няма да стане![]()