- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Не мога да си преинсталирам Windows-а
ne moga da si preinstaliram windowsa prez bios shtoto biosa mi iska nqkva shibana parola koqto sum siguren che ne sym slagal..ima li nqkva parola koqto avtomatichno moje da se sloji i kva e tq? i ako ne prez bios po kuv drug na4in moga da si go preinstaliram? 10x
shadow4e
Заглавията трябва да са на кирилица
Не можеш да инсталираш ОС през БИОС...
Иска просто да зададе от точката на боотване на компютъра.Ми ... компютъра ти нов ли е,или някой ти го е правил?Малко инфо за хардуера...ако искаш помощ дай малко информация.Пробвай да бутнеш диска и да реснеш компа,току-виж станало :P и пиши на кирилица.
Ами и аз преди каквото изтеглех от нета го пробвах ..... и доста пъти съм се преебавал.И веднъж намерих една програмка която показва паролата на BIOS - a.Само че се оказа че програмата не работи и бях забравил паролата на BIOS - a и трябваше да си настороя да буутва CD - ROM - a, а неможех.Знай че има различни BIOS - и --- AMI, Award, IBM, Phoenix и др., и програмите които показват паролата на BIOS или го разкодирват са направени за определен BIOS (този който използва програмиста).Повечето не бачкат така че най - лесно ще е да намериш джъмпера който трябва да ресетне BIOS - a .Той се намира на дънната платка и ако имаш някакво описание на платката си ще ти е много лесно да го намериш.В противен случай знай че той се намира близо до батерията и е самостоятелен.Кажи ми точно какъв ти е биоса за да ти помогна с паролата защото почти всички имат универсални.
![]()
Влизаш в биоса и си правиш да ти боотва от диск.Правиш си един ЕксПи диск Boot и готова работата . Слагаш диска в сд рома и като рестартираш автоматично ще зареди диска , на едно място малко преди да зареди уина с които си щети излезе един надпис на английски , ако искаш да продължиш да натиснеш ентер, натискаш и тогава тръва сетупа на диска , първо е сетъпа по отстраняване на стария уин всичко си пише там само тряба да знаеш каде да щракаш.
АКо нямаш боот диск с ексПи , ще трябва да си направиш , в интернет има описание как се прави и какво се тегли в допълнение зада стане.
beretta92sd прочети пак въпроса му
Рестартирай БИОС. Махни биос батерията. Една бяла 3 волтова кръгла на дъното по-долу по-принцип. Друг начин няма за нулиране. Махаш я и я слагаш след 5 секунди. Това е няма да има парола след това. Първо провери кой Service Pack имаш и дали съвпада този на който ти е диска. Ако не съвпадат е кофти. Ще почне на ново инсталация. СЛед ресет на БИОС сигурно ще трябва да си донастройваш процесора. Честотите му, ако не са като старите.