- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Как се пише???
Тука гаджето ми спори...мисли, че се пише НОКИЯ.А според мен се пише Нокиа.
как е правилно?
Защото в Google излиза и по двата варианта !![]()
На български език нокия,а на англ. nokiA.И следователно гаджето ти е право,но ако говори за български език,ест.
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Леле смяххххххххххххх ПИШЕ СЕ НОКИА!!!Ама ако малко порешаваш кръстословици или пък поне прочетеш в http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%...BA%D0%B8%D0%B0 няма да изказваш некомпетентно мнение.Първоначално написано от LiveFlower
^ Ти пък се изказа, много важно дали е с А или с Я, ако си мислиш, че много ме е сърбяло да се сетя с "Я" или с "А" е преди да отворя темата се лъжеш.
И като можеш да напишеш НокиА на кирилица к'во, голямо важно. Пишат ли ти шесторки по ИТ?
Мърльо.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Ххаха един неграмотен пикльо се изказа,но все пак в тази държава се титулират неграмотните.Първоначално написано от hardball
![]()
Да не знаеш Нокиа с А или Я се пише не е неграмотност...![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
А какво е,добре извинявай малко пресилено,да кажем не много добра обща кулкутра.Но те така казват за "и" и "й" .
Но пък от друга страна бъркането на "а" и "я" в правилата за българският език това е ПРАВОПИСНА ГРЕШКА.![]()
Да напишеш грешно съществително собствено име не е правописна грешка, къде в правописния ти речник я има думата "Нокиа" ?!
Моят телефон не е Нокиа, нито на някой от семейството ми, откъде мога аз да знам на кирилица как се пише?!
Допреди 10- 15 години никой не е знаел как се пише Нокиа на кирилица...
Тъпи дребнавости, чудиш се как да се изкараш по- умен, а всъщност си мърльо, както казах вече.
А за "й" и "и" се учи в първи клас...
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Ми като нямаш нокиа или незнаеш как се пише,защо пускаш мнение.Да си адвокат на някой незнам,момчето пита,значи за него има значение и иска да научи.Това че теб не те грее си е твоя работа!Първоначално написано от hardball
Results 1 - 10 of about 1,140,000 for нокия.
Results 1 - 10 of about 2,090,000 for нокиа.
Ми за каква обща култура говориш, на телефона го пише на латиница. Не съм ничии адвокат, лично мнение изразявам- мисля, че си тъп и си вярваш твърде много...
-I dont sympathize
Please open your eyes!
+++Първоначално написано от hardball
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
и азее съм на мнение че е кухПървоначално написано от EroSennin
![]()
256 bit crypt -> xelA evol I <-
[quote="hardball"]Ми за каква обща култура говориш, на телефона го пише на латиница. Не съм ничии адвокат, лично мнение изразявам- мисля, че си тъп и си вярваш твърде много...[/quo
Аз с каквото можах помогнах,не ми се водят безмислени спорове с комплексари,които немогат да водят нормален разговор,а чрез обиди се опитват да се наложат.За мен темата е изчерпена![]()
^^А старият номер че по-умният се оттегля първи![]()
256 bit crypt -> xelA evol I <-
Ти първи наложи "комплексарския" тон на писане, второ ти казвам, че си тъп, защото си тъп, не за друго. Моите комплекси на мен ги остави, в твоята тъпота вярвам както вярвам и в акнето си- там е и упорито отказва да изчезне.
-I dont sympathize
Please open your eyes!
според бьлгарските норми е сьвсем вьзможно са се пише и с"А" и с "Я"![]()
![]()
![]()
Дублетни форми са =).
И на български и на английски си се пише нокиА няма никви "Я" и тем подобни тухли
NokiA cheating people... (SE the best)
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!