- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- асцедент овен с асцедент овен?
Искам да ви попитам дали някой знае къде мога да разбера кой асцедент с кой си отива? А ако някой знае плс да ми каже дали водолей с асцедент овен си отива с риби с асцедент овен?
Човек е голям ,колкото са големи мечтите му!
Това не е за този раздел.
Астрологията официално е призната за псевдо-наука. Тоест, обявява се за достоверна наука, но всъщност е доказано, че не е такава.
Доказано е, че зодиите не влияят на характера и т.н..
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Think again. Смея да кажа, че това, което съм прочела за зодията овен и това какъв е моят характер е 1 към 1.Първоначално написано от StringTheoryPracticist
Стига сте вярвали в подобни глупости.![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Знаете ли какво е cold reading? Говорят ви общи приказки, които има голям шанс да са верни. Плюс това, подсъзнанието действа така, че игнорирате нещата, които не са така, а обръщате внимание на тези, които важат за вас. Отгоре на всичкото, смятате нещо за вярно, ако е било така в определени ситуации, макар да не е достоверно в общия случай. Благодарение на тези факти съществуват врачки и хороскопи.
Предлагам ви следното. Измислете си някаква игра - питате въпроси като "Представи си, че еди какво си. С какъв цвят свързваш ситуацията?", "Намираш се в приятно за теб място. С какъв аромат го свързваш?" и всякакви отнесени. Обясняваш, че ще им направиш някаква характеристика на човека, който отговаря. Ако е скептичен, обясни му, че не си много добър, но ще се постараеш (обезоръжаваш). Сега изпадаш в общи приказки за темперамента:
-Енергичен по характер, ти обичаш силните емоции. Въпреки това, в определени моменти може да предпочетеш да се откъснеш от всичко, в зависимост от настроението ти, но след това отново се връщаш в ритъм. (дори да е най-големият туфлек, ще си помисли, че това е неговата "скрита натура")
-Цениш приятелите си и семейството си, винаги си готов да им помогнеш в нужда, а това те прави ценен за тях човек. (всеки иска да си мисли, че е такъв)
-Понякога си позволяваш да мързелуваш и е нещо, което искаш да промениш у себе си. (нещо негативно, за да разбие хвалебствената представа за характеристиката. Отново се стреля на сигурно, всеки човек мързелува)
-Според еди кой си отговор те очаква нова любов или разпалване на стари страсти (няма как да знае, дали ще му се случи. Като си мисли обаче, че всичко дотук е било вярно, ще повярва и на това. Нещо повече, ще почне да търси "новата любов" там, където му се е струвало абсурдно преди, само защото ще си го втълпи. Единственият проблем е, ако има стабилна връзка и не търси нова любов. "ще разпали стари страсти" е застраховката срещу това)
Ще те мислят за ясновидец. Редно е да не се провъзгласяваш за такъв и да не търсиш изгода от cold reading-а (апел от хората, пишещи на тази тема).
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чачо, сори, астрологията/нумерологията/пр. са чиста математика;
Не си задълбал, не ти е станало ясно;
едит:
по темата - за синастрията са важни целите карти, които се разглеждат в контекст, така извадени слънчеви знаци и асценденти не показват кой знае какво. и все пак ще ми е интересно, ако ти си риби, как ти се отразява асцендентът.
Е не са чиста математика. Макар да има един куп сметки, ще ми обясниш ли как числото 1 е лидерско число? Аксиоматиката им куца, формулират си съждения, които са недоказуеми (поне за момента). Имам няколко книжки вкъщи за астрология и нумерология, в нито една не съм намерил обективни обяснения, защо определени неща носят значението си. Все пак хората дълго време са смятали, че математиката обяснява всичко и са търсели под дърво и камък да намерят връзките, и такива екстремизми водят до заблуждения.Първоначално написано от Blab
Всеки си преценява, но предпочитам да си направя характеристика по Юнг, отколкото по хороскопа.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А как при мен 90% от отличителните черти зодията ми не важат за мен ?