Виж, от 10 години съм с очила (от 1-ви клас).Почнах с -0,75,сега съм -4,50.Това,че очилата щели да те оправят(особено при диоптер -0,50 - 1,0) е ъпсурдно,още повече,че пък ще ти спре диоптера да ти расте.Естествено има и изключения.
Просто очилата ще го забавят да расте.Виж,винаги избирай диоптер,ойто е -0,25 стотни от този,който виждаш чисто,защото очите ти ще привикват и ще искат повече и повече.Примерно ако при -1 виждаш супер,вземи -0,75 (няма голяма разлика).
Какво ти пука.Понякога очилата просто забравяш,че са на теб.Аз лично до такава степен бях свикнал,че преди 4 години обикалях всички магазини в цяла Варна,където бях,за да си ги търся,а те през цялото време са били на очите ми (просто на 4-тият магазин вече ми казаха и умрях от срам).
Не се подлагай на лазерни операции.Най-много да ти изгорят очното дъно,което означава вечен мрак.
Витамин Е,мнооооого,ама много,в промишлени количества моркови и боровинки УЖ помагали малко...амааааа.
Лещите.Най-много да си доведеш възпаления на окото,конюктивити и прочие.Не се занимавай.
Досадно е първо.После се свиква.И вече просто откачаш и не ги искаш (както съм сега аз) :\\
LastFM Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!