.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37
    Мега фен Аватара на Dagichka

Вашето мнение за соковете, напитките и тн.?

Такам, първата ми тема във форума, йеей :Д

Напоследък доста често обсъждаме със семейството ми ролята на соковете, Кока Колата и тн напитки, които нон-стоп пием и осъзнавам, че не мога да седна да ям обяд/вечеря без да има чаша с нещо до мен.. Таа въпроса ми е какво смятате за соковете? Преди година някъде ходих на лекар заради проблеми с кръвта и ми каза да намаля консервантите - т.е. да избягвам да пия сокове, защото са бъкани с Е-та и тн.. Загледах се по етикитите на соковете, които наскоро баща ми купи и на единия пишеше "100% сок без консерванти и добавена захар" и някакви такива.. Та се чудех дали наистина е така, или и той е вреден като всички останали, просто така се опитват да накарат хората да си го купуват? За жалост нямаме сок изтисквачка, пък и всеки ден да се купуват килограми портокали примерно, за да си направя една чаша сок.. Вие какво смятате, пиете ли такива напитки, колко често и тн?

Мега фен Аватара на mynichka
    не пия газирано, а сок изключително рядко (преди не можех и аз като теб да седна на масата без да има какво да пия)
    http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
    Шофирай разумно- стигни жив!!!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Те нямат захар, но имат подсладител, най-често глюкозо-фруктозен сироп който е вреден. За него е обяснено доста подробно във филма "Захарта - Горчивата истина" има го в нета, тегли го ако искаш .
    Продукт без консерванти не съществува, винаги има консервиращо средство, то може да бъде и безвредно.
    Колкото до колата, нея изобщо не я пипвам. Първо е газирана, второ или има глюкозо-фруктозен сироп в нея или аспартам /в Лайт варианта/.

Ако имаш желание напиши ми състава на някой сок да ти кажа с точност кое и защо е вредно.

Голям фен Аватара на Enchanting
    Град
    Варна
    И аз не пия газирано- отдавна. Иначе пия повече вода.

Аз поне от година не пия газирано и отвикнах вече нито ми се пие газирано нито мога защото ми става гадно...сигурно стомаха ми от толкова време не е подушвал газирано че сигурно като глътна малко се чуди: Тфа пък кфо е?

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Не обичам попринцип газирани напитки. Преди пиех тоник доста. Сега се случва рядко, също и мноооого рядко пия Кока Кола Лайт. Знам, че са супер вредни, обаче без друго не мога да ги пия в големи количества, защото още на първата глътка ми става гадно на стомаха. Иначе натурални сокове пия, да. Особено от манго, обожавам просто!!! Иначе наблягам на водата и чайовете-билкови, плодови, зелен, черен и тн. Студен чай също пия много.
    Everything changes, but beauty remains ...

Голям фен Аватара на FreshJuice
    Град
    Everywhere

Wink

Аз много обичам всякакви сокове и коли особено сега баща ми ми е купил един портокалов сок, който много ми харесва и си го пия ей така По принцип не обичам портокаловите сокове толкова, колкото другите, но този е жесток (happy) Знам, че е вредно, но като се замисля всеки ден ям много по вредни неща от този сок, така че едва ли толкова много ще навреди.. а и аз не го пия всеки ден, само когато има.
    Така според мен, ако не прекаляваш много- няма проблем. Обаче това с колата всяка вечер може да ти развали бъбреците
    Believe in Yourself !!!

Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
    Ако има заинтересовани-пишете в темата

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Аз лично я карам на студен чай,сокове не пия,а и газирано избягвам,защото ми се подува стомаха от тях.Газираното не е полезно,може да се пие в малки количества,но в по големички вреди.
    >>DjBelev<<

Супер фен Аватара на Jaune
    не обичам да си пия калориите и избягвам такива напитки
    обичам само кафе/чай, сок пия изключително рядко.

Супер фен Аватара на PIF
    знам, че са вредни... всичко е вредно като се замислиш.
    обаче е факт, че не мога да спра да пия натурални сокове, независимо че са наблъскани с n консерванти (обичам сутрин да си пия кафето с чаша натурален сок праскова или кайсия)...
    що се отнася да колата, пия я само когато ми предстои вечер изпълнена с решаване на куп задачи преди контролно или изпит (пиех я в промишлени количества, когато бях нощна смяна това лято)

понякога много се "депресирам", след като изпия колата или сока и видя че съм погълнала калории колкото за един шоколад примерно, но не мога да го спра просто...
    Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

Повече от фен Аватара на qkakukla2
    Аз пия около 3 чаши сок в седмицата иначе само и единствено вода и то в големи количества.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Не знам, честно казано не се замислям над тея неща. Газирано не обичам, но съм пристрастена към колата...не ме интересува колко е вредна, какво има в нея и т.н., просто не мога да спра да я пия при никакви положения. На ден общо взето изпивам по литър-два. Сокове пия изключително рядко.

Супер фен Аватара на HolyShit
    Купешките имат подстадители,E-та и захар
    Иначе ако си изтискаш сам...Но ако беше баба мъжка щеше да има дръжка..

Град
    София
    Впрочем за мен беше доста голяма изненада когато изпих сока от касис на Куинс, след което видях, че оцветителя е кохинил, т.е направен от изсушени насекоми !

Голям фен Аватара на FreshJuice
    Град
    Everywhere
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Впрочем за мен беше доста голяма изненада когато изпих сока от касис на Куинс, след което видях, че оцветителя е кохинил, т.е направен от изсушени насекоми !
    Стига бе о . О Ти сриозно ли ... ??? WTF
    Believe in Yourself !!!

Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
    Ако има заинтересовани-пишете в темата

Aми аз смятам, че соковете, дори и на някои да пише "100 % сок" то това са глупости, не са 100 %, та то този сок ако е 100 % няма да струва 2 и нещо.... Иначе си права, че почти никой няма възможност за 1 чаша портокалов сок да си купува по 1 килограм портокали и дори и сокоизтисквачка.Аз лично съм на този принцип-не си давам парите за уж 100% соковете, не пия газирано(не го обичам), давам си парите за прясно мляко(даже си купувам домашно от една колежка) и също баща ми ми бере билки за чайове и си купувам понякога и филтърчета за чайове, имам и мед домашен у дома, подслаждам винаги с мед.Някои хора ме мислят за побъркана като не пия сокове и газирано, но пък на мен така си ми е добре.А например коагто ми се пие нещо кисело и освежаващо зимата правя следното-изстисквам един лимон на такова за изстискване, дето ги има по магазините за 1 лев, добавям вода колкото е и самата течност изстискан лимон, стоплям го, колкото чай да е топло, добавям половин или една лъжица мед и пия.Много ми харесва.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от FreshJuice Виж мнението
    Стига бе о . О Ти сриозно ли ... ??? WTF
    Абсолютно сериозно, който не вярва някой пък да погледне съдържанието на кутията .
    Впрочем кохинил е Е120 и се слага дори в месото за да изглежда прясно, така, че си отваряйте очите .

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Абсолютно сериозно, който не вярва някой пък да погледне съдържанието на кутията .
    Впрочем кохинил е Е120 и се слага дори в месото за да изглежда прясно, така, че си отваряйте очите .
    Кохинил има и в колата. Иначе аз газирано не пия, сокове много рядко. Наблягам на водата.
    It's better to be absolutely rediculous than absolutely boring. - Marilyn Monroe

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Almond Виж мнението
    Кохинил има и в колата. Иначе аз газирано не пия, сокове много рядко. Наблягам на водата.
    Така се говори, въпреки, че официално от Кока кола отричат...

Мега фен Аватара на Dagichka
    Много се радвам, че прочетох и вашите мнения по темата! ^^ За Колата знам, че е супер вредна и майка ми избягва да я купува, като казва, че ще си изпием калция от костите с нея, а баща ми винаги отговаря - ее по тая логика американците отдавна да бяха с поизпочупени кости.. :Д За соковете вече и аз сериозно ще почна да се въздържам да ги пия. Започнах по-редовно да ги пия, когато се опитвах да намаля сладкото.. и вместо да ядях бисквита или парче шоколад, си сипвах чаша сок.. от трън та на глог като гледам отивам.. :Д

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    По-хубаво от чистата вода няма.
    Всичко друго е вода с боя.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Купешки сокове не пия,освен понякога като седна на кафе с приятелки и друго нищо не ми се пие,тогава пия сок.Иначе зимата в нас купуваме различни плодове и правим микс,като ги изтискваме със сокоизтисквачката.
    Колкото до газираното... него не го пия вече от 3-4г.,с изключение,че в последно време често ми пада кръвното и си взимам кола.Чесно казано преди не ми беше гадно да пия газирано,а сега като се наложи да пия и чак ми става гадно на стомаха и гърлото.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    газирано, сок, енергийни напитки не пия
    вода, кафе, рядко чай или топъл шоколад
    рядко компоти
    мога да пия различно от вода само с алкохол, просто защото с друго не ми върви
    а примерно като изпия 1 чаша кола и стомаха ми почва да се вълнува, щото е отвикнал ии..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Газирано не пия отдавна. Сок само ако ям навънка и ми е много сухо. Иначе вкъщи винаги пия компоти когато ям

Мега фен Аватара на koshtramba
    Пия само вода. Наще избягват да купуват сокове и газирани напитки вкъщи. И добре че.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си