- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- РИСУНКИ
рисувал съм бил плоски чела.. ти кво? да не би като си хванал молив за първи път и да си направил шедйовър а? мислиш си че като знаеш повече и можеш да си отваряш устата... еми отваряй сия тъкмо малко проветрение...
и да те светна не си единствения който разбира от тва ! работите ми са ги виждали много хора които разбират от тва и са били удивени колко съм добър без дори да съм го учил!! да имам грешки не отричам но тях рано или късно ще ги оправя и тва че ги допускам не ме прави по нисш от тебе.
щрихът ти е много груб, разхвърлян и използваш много силен контраст което не прави една скица хубава ,губи обем
аре разкарай се
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
Първоначално написано от padnaloblak
мама ми каза да не си играя повече с теб![]()
са ше кажеш, че и скенерите в овъргаз не са хубави и ше трябва верно се разкарам : )
като хванах за пръв път молив рисувах и исках да стана добър, а не си мислих, че съм добър. ти като си хванал молива си мислиш, че си хванал Господ за шлифера и нема на къде повече.
да и?
И да се карате няма да стигнете до консенсус. Няма смисъл, може да не оръщаме внимание на тези,които ни дразнят или да си направим отделни теми. Излишно е да има спорове. Това, че аз се изказах не беше с цел да кажа, че съм добра примерно и т.н. , а защото смятам, че толкова остри критики могат да са причина за застой в развитието. Вече конкретните нападки са напълно излишни. Релакс ;]
и кво? чудиш се за кво да се заяждаш ли? задължително ли е да си най-великият под слънцето? къв е проблема да видиш, че имаш пропуски и да вземеш да си ги поправиш тия неща - освен да станеш по-добър друго няма се случи.Първоначално написано от padnaloblak
ма не.. ти си си ходещ комплекс - някой като ти каже нещо, което очевидно е така ти почваш се зъбиш, че не е така.
тва не е арт форум! ТВА Е ФОРУМ - място за свободни дискусии. идеята, че публикуваш нещо тук е, че очакваш това нещо да предизвика някакви отзиви от хората, които ще го видят. излиза, че на теб ти пречат определени възгледи. като не е арт форум нещата не бива да се гледат критично ли?
http://ducklin-th.deviantart.com/art...ng-03-73247052 Wild_boy ето това вее наистина ме грабна
Извинявай че го пускам във форума, ако има проблем ще го махна, просто мн ми хареса
ало.. ти беше тоя дето се изгаври с мой портрет! и кво казах ли ти че грешиш? не! въпреки че беше възможно най-брутален не възразих че си прав! ядосва ме друго! ядосва ме начина по който ти се искарвапш по-велик от повечето тук ! и кво имам самочувствие :P нещо против? знам че съм добързнам че и ти не можеш да го отречеш щото ти си си скъсал задника да учиш техники и тн докато стигнеш до нивото в което се намирам аз при положение че нищо не разбирах от рисуване до преди месец ..... радвай се на живота щото е кратък
и бтв ако съм търсил мнението на специалист мислиш ли че щях да питам точно в teenproblem
..... no coment...
От скоро започнах да се занимавам с рисуване.Явно рисуването на хора не ми се отдава.Когато рисувам лице,то става странно.Трудно ми е да нарисувам устните и скулите,а и ушите.Ще ми кажете ли как да ги направя?
[b] Was tust du,Was f
скъсал съм си гъза, за да стигна до нивото, на което си ти в момента? ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕПървоначално написано от padnaloblak
padnalkompleks
на кво ниво? да рисувам здрави, прави хора като ударени с чук и кривогледи
е щом от скоро рисуваш е нормално да не ти се отдава нещо, за което не си подготвенПървоначално написано от gabito1995
почни с нещо по-лесно и интуитивно, разни кубчета, фруктиери и тн
колкото да почнеш да свикваш да пресъздаваш пропорционално вярно разни композиции
запиши се на уроци по рисуване, за да си намериш човек, който да те напътства
с удоволствие ще ти помогна дай си скайпПървоначално написано от gabito1995
Това е защото не знаеш анатомичните пропорции на чов. тяло. Трябва ти учебник където е описано и има примерни скици както и снимки. Само че като гледам си 8 клас и не мога да ти препоръчам учебни, понеже не мисля че има такъв, който може да ти послужи на този етап. И е добре все пак да пуснеш някоя снимка на лице, за да кажат тези които разбират поне малко да се опитат да ти помогнат![]()
рано и е за портрети! редно е да почне с по-лесни неща - елементарни композиции от кубчета, сфери, конуси и т.н.Първоначално написано от Little_Lady93
просто да нарисуваш портрет изисква най-малко сериозна техническа подготовка
Уффф каквато междувпрочем и аз нямам. Добре че поне с "портретите" успоредно рисувам другите нещаПървоначално написано от WILD__BOY
Ами нямам,точно заради това че никога не ги довършвам.Само когато видя как е станала скицата и се отказвам.Утре ако успея да нарисувам,ще постна.Иначе знам,че началото на очите(смисъл до носа краяПървоначално написано от Little_Lady93
) трябва да е "ръба"(смисъл където горната и долната устна се срещат и образуват ръб) на устата,края на устата трябва да е края на учите и учите трябва да свършват заедно с веждите(
).Ама просто ми е трудно да го направя симетрично.Особено очите
С какво да започна?Смисъл аз конуси,цилиндри и такива си рисувам откакто госпожата оп математика ни показа как да ги чертам(към 5-6клас)
[b] Was tust du,Was f
Рисувай някакви редмери. Ако щеш си звеми една ваза , сложи я на някакво растояние, гледай и рисувай. Идеята е да добиеш ппредстава за форма, размери,светлосенки. Малко не ти разбрах обясненията за лицето да си призная.Най-хубаво е да го видиш оразмерено.
ОКО ОЧИ!!!Първоначално написано от gabito1995
те неща почти не ги разбрах
има много по-сложна неща за намества на кое и да е върху лицето и тя не се крепи на това кое къде трябва да свършва, а на анатомичното устройство на човешкото лице!
Аз обикновено започвам с формата на лицето..После правя очите, веждите, носа, устата и след това ушите и косата.. Друг път след лицето правя косата и после очите, веждите, носа и устата. И никога не натискам с молива. Рисуваш леко, без да натискаш. Иначе крайния резултат ще изглежда много "груб". Това е моя съвет.. и имай в предвид че не съм от най-великите художнициПървоначално написано от gabito1995
![]()
Първоначално написано от WILD__BOY
![]()
май трябва в 1 клас да се върна
[b] Was tust du,Was f
най-новото от мен http://prikachi.com/files/1414988N.jpg![]()
много изродско стана просто-и очи,и нос...ноо напредвам де.![]()
тука голяма воинЪ
ами според мен падналоблак не е прав![]()
Момче иди при Андреи Каменов да видиш какво е градивна критика , той е най-добрия в нашия окръг .
Но знаеш ли какво прави с хората които не рисуват правелно крещи им , къса им скиците и тн . Обаче има ефект ! Всеки който на сериозно е приел критиката сега е доста по добре ....
Ето една позната сега се готви при него за Академията и си скъсва гъза с теория и рисуване , щото като всичко друго и тва става с много труд .
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Wild boy а ве ти тук като какув се изживяваш..![]()
![]()
I`m the Perfect One...
Wild_boy ти при кого си ходил? И всъщност какво точно искаш да учиш. Аз мисля да ходя при Аврамов ама той си готви като цяло за УАСГИскам някъде където няма да рисуваме само капители и перспектива
![]()
тва левски ли е???![]()